Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a, analiză: Ionuț Stoica, aproape 3000 de minute bifate

• Bebe Vasile și Călin Fildan completează podimul n Staicu a rămas golgheter deși a plecat în iarnă

CSM Râmnicu Vâlcea l-a pierdut în această pază competițională fotbalistul care a bifat cele mai multe minute în sezonul competițional trecut, pe căpitanul Ionuț Stoica. „Stoichiță” a jucat nu mai puțin de 2835 de minute și a lipsit doar în partidele în care a fost suspendat pentru cartonaș roșu sau pentru cumul de galbene. Ionuț Stoica a ales să își facă un nou drum în carieră și a ajuns la un acord cu argeșenii de la CS Mioveni. Nici portarul Călin Fildan nu va mai îmbrăca tricoul CSM-ului, după ce în campionatul încheiat a jucat puțin peste 2600 de minute. Dintre primii trei clasați, doar Octavian Vasile (2760) are șanse mari să continue la CSM Râmnicu Vâlcea. Peste 2000 de minute au mai jucat Cătălin Pârvulescu, Andrei Neagoe și Denis Dumitrașcu.

Ludușan, liderul juniorilor

Dintre juniori, cele mai multe minute le-a bifat Cosmin Piscanu, 1850 și, la diferență mică, Andrei Ludușan, 1675. Și Radu Georgescu a jucat destul de milt, 1570 de minute. La polul opus al ierarhiei, Iustin Teodorescu, Andrei Marin, Robert Bratu, Darius Preda și Alex Marinoiu au bifat cele mai puține minute. Toți sunt juniori iar Marin și Preda au fost împrumutați la alte echipe în pauza competițională din iarnă. În ceea ce privește clasamentele din 2015, respectiv 2016, aceste sunt diferite față de clasamentele finale. În anul trecut cele mai multe minute au fost trecute în contul lui Octavian Vasile, urmat de Ionuț Stoica și Marius Staicu, ultimul plecând la Gaz Metan Mediaș în pauza competițională din iarnă. În 2016, Ionuț Stoica, Călin FIldan și Dens Dumitrașcu sunt fotbaliștii care compun podiumul minutelor bifate.

Staicu, golgheter deși a plecat devreme

Foarte interesant este că golgheterul echipei CSM în sezonul competițional 2015-2016 este Marius Staicu, cu 13 goluri marcate în campionat și încă unul în Cupa României. Podiumul marcatorilor este completat de Andrei Neagoe, cu șapte reușite, Andrei Ludușan, Dragoș Firțulescu și Albert Voineq, fieare cu câte cinci goluri.

Pentru CSM au marcat: Staicu (13), Luduşan (5), Neagoe (7), Firţulescu (5), Voinea (5), Tomozei (2), C. Stoica (4), I. Stoica, Dumitrascu, Vasile (2), Cucui, B. Geanta, Pârvulescu, Georgescu (2), Dâlbea, Artean

Cinci debuturi

Pentru mulți dintre juniorii CSM-ului, fostul sezon competițonal a fost debutul în eșalonul al doilea. Astfel, Iustin Teodorescu, Andrei Marin, Robert Bratu, Darius Preda și Alex Marinoiu au jucat primele lor partide în Liga a II-a. Cosmin Piscanu și Andrei Ludușan mai jucaseră pentru FC Argeș Pitești, respectiv FC Bihor Oradea. În campionatul care cel mai probabil va începe în august, juniori sunt considerați toți fotbaliștii Under 21, în această categorie intrând și deja experimentatul Denis Dumitrașcu, cel care a fost și căpitan al CSM-ului.

CSM se reunește luni

Fotbaliștii de la CSM Râmnicu Vâlcea se vor reuni luni la baza sportivă din Zăvoi acolo unde se va desfășura și cantonamentul centralizat. În acest moment sunt certe plecările mai multor fotbaliști: Călin Fildan, destinație necunoscută, Răzvan Dâlbea, Sibiu, Liga a III-a. Andrei Artean, Timișoara, Liga a II-a, Kevin Trabalka, destinație necunoscută și căpitanul Ionuț Stoica, CS Mioveni. Lista ar putea fi completată în perioada următoare, având în vedere că marea majoritate seniorilor sunt la final de contract. La capitolul veniri sunt trecute repatrierile atacanților Ovidiu Mihai și Florian Pârvu. Tehnicianul Ionel Gane și-ar dori ca la echipă să ajungă și câșiva fotbaliști pe care i-a antrenat la Petrolul Ploiești. Fostul atacant de la Universitatea Craiova este conștient că salariile de la CSM sunt mici dar este mulțumit de faptul că banii vin la timp. „Au fost discuții la Liga I, dar nu s-au finalizat și am zis să nu aștept, plus că cei de aici m-au dorit și în trecut și nu am putut să răspund afirmativ. Există stabilitate, deși salariile nu sunt mari, dar se dau la timp. Sunt condiții bune pentru a lucra și pentru a încerca realizarea obiectivelor marete. Trebuie să cunosc bine echipa și să vedem dacă putem completa lotul cu alți jucători de calitate, care să aducă un plus de experiență. Ne dorim să terminăm în prima parte a clasamentului, să practicăm un fotbal de calitate și sa readucem publicul la stadion. Aștept acordul unor jucători pe care i-am pregătit la Petrolul, măcar 2-3… Vom rămâne în zona pentru a ne pregăti, avem deja programate două meciuri amicale, unul cu Juventus, unul cu Pandurii. Va fi un campionat greu, dar nu știm câte echipe vor lua startul.”

Top minute bifate

Ionuț Stoica – 2835
Octavian Vasile – 2760
Călin Fildan – 2607
Cătălin Pîrvulescu – 2604
Andrei Neagoe – 2092
Denis Dumitrașcu – 2076
Rareș Cucui – 1320
Cosmin Piscanu – 1850
Andrei Ludușan – 1675