Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Erik Lincar sună adunarea

Fotbaliştii de la CS Municipal se reunesc azi dar încă nu se ştie în ce ligă va evolua formaţia din Zăvoi

După o pauză compe-tițională mai scurtă decât de obicei, tehnicianul principal al echipei CS Municipal, Erik Lincar, va suna adunarea în vederea noului sezon competițional. Vâlcenii se vor prezinta la Râmnicu Vâlcea în jurul orei 17.30 şi vor avea un antrenament uşor programat pentru prima zi a acestei săptămâni. Fotbaliștii din Zăvoi vor afla care le este programul de pregătire dar şi care este obiectivul echipei pentru campionatul 2014-2015. Deocamdată se ştie că primul cantonament centralizat va avea loc în perioada 30 iunie – 11 iulie, la Braşov, elevii lui Lincar urmând să fie cazaţi la Hotelul Atlas.

În ce divizie jucăm?

Din păcate, conducerea administrativă a echipei nu ştie pentru ce se vor face pregătirile din această vară, pentru Liga I sau tot pentru eşalonul secund. Dacă până la urmă va fi prima variantă, obiectivul clar va fi salvarea de la retrogradare şi misiunea este una dificilă, având în vedere că din primul eşalon vor retrograda nu mai puţin de şase echipe. Dacă CSM rămâne în Liga a II-a, obiectivul va fi promovarea. Şi de această dată va fi greu de ajuns la obiectiv, având în vedere că numărul echipelor va fi mărit de la 12 la 14 şi va promova numai prima clasată în fiecare serie, faţă de primele două cum era până acum. De altfel, cea mai dificilă misiune din această vară o vor avea cei din conducerea clubului care, în scurt timp, vor trebui să formeze un lot de fotbalişti valoroşi, capabili să ducă lupta fie în Liga I, fie în Liga a II-a.

Un transfer, cinci plecări

Deocamdată, CS Municipal a concretizat un singur transfer, cel al atacantului Enache Câju, cel care vine de la CS Universitatea Craiova şi care a mai evoluat în Zăvoi. La capitolul „plecări” sunt cinci jucători: Codruţ Lircă, Ciprian Tănasă, Danilo Da Silva, Lucian Todea şi Florin Matache. Singura surpriză este cea legată de Matache, experimentatul portar alegând să se întoarcă în primul eşalon, acolo unde va juca pentru formaţia Concordia Chiajna. Brazilianul Da Silva şi atacantul Tănasă au jucat foarte puţin în returul campionatului, Tidea a evoluat sub aşteptări în timp ce lui Lircă i s-au reproşat actele de indisciplină. În ceea ce priveşte zvonurile, se pare că gruparea din Zăvoi este interesată de câţiva fotbalişti de mare valoare, în cazul în care CSM va primi dreptul de a juca în primul eşalon. Presa centrală spune că oficialii din Zăvoi s-au interesat de serviciile lui Ousmane N’Doye, Bobi Verdeş, Mihai Onicaş şi Ciprian Botoşeru, toţi ultima dată la ASA Târgu Mureş şi de atacantul de la FC Braşov, Adrian Cristea. „Avem multe discuţii, în momentul în care se va concretiza ceva vom anunţa”, spune managerul general al echipei CS Municipal, Lucian Munteanu.

Comitetul Executiv, primul pas spre „masa bogaţilor”. Bătălia finală e la TAS

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis să amâne din nou decizia în ceea ce priveşte dreptul de promovare al formaţiei CS Universitatea Craiova. Gruparea din Bănie a obţinut promovarea sportivă, după ce s-a clasat pe primul loc în Seria a II-a dar dacă va ajunge în Liga I va încălca prevederile articolului 54 din statut care spune că o echipă nu are drept de promovare dacă nu are minimum trei ani de afiliere. CSU are numai unu! Primul pas este şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei Române de fotbal, programată pentru data de 28 iunie, la Bucureşti. Cu acest prilej se vor omologa rezultatele sezonului 2013-2014 după care CSM Râmnicu Vâlcea va putea contesta dreptul de promovare al lui CSU, eventual alături de ASA Târgu Mureş. Interesant este că, la rândul lor, reşiţenii de la Metalul par decişi să conteste dreptul de a juca în Liga I al ardelenilor de la ASA. Tot la finalul acestei luni va avea loc şi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal care va avea ca punct principal pe ordinea de zi propunerea de afiliere a lui CSU, club care deocamdată are numai afiliere provizorie. Potrivit zvonurilor, una dintre propuneri va fi şi scoaterea din statut a articolului 54. Chiar dacă va trece de vot, modificarea va intra în vigoare din sezonul viitor şi nu va avea efecte retroactive, astfel încât CSU încă va avea o problemă mare. În fine, după decizia Comisiei de Disciplină a FRF, CS Municipal sau CS Universitatea vor putea face apel la acelaşi for. Bătălia finală se va duce la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. În mod sigur forul european nu va da verdictul până la debutul campionatului şi se vor scurge destule etape până ca CSM şi CSU să ştie exact unde vor juca.