Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Egal în primul amical tare al verii

• CSM a remizat în deplasare cu FC Olt Slatina şi o aşteaptă pe Rapid Bucureşti

Echipa de fotbal, CSM Râmnicu Vâlcea, a disputat miercuri primul meci amical tare al verii, în deplasare cu FC Olt Slatina. Gruparea gazdă s-a retras din ediţia trecută a campionatului Ligii a II-a, chiar în timpul desfăşurării meciurilor din play-off şi s-a înscris în eşalonul III, cu obiectiv de promovare. Echipa antrenată de Dan Oprescu a reuşit să îşi păstreze, în mare parte, lotul de fotbalişti şi în mod normal va reveni rapid în eşalonul secund.

Scor stabilit la pauză

Gruparea din Zăvoi nu a putut conta în acest meci pe două piese de bază, Călin Fildan şi Andrei Neagoe, ambii făcând antrenamente separate. Scorul a fost deschis de echipa noastră, la jumătatea primei reprize, după ce Claudiu Ştefan a transformat perfect o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri distanţă. Cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, după ce slătinenii au punctat şi ei, în urma unui corner. În partea a doua a meciului ambii tehnicieni au introdus în teren toţi fotbaliştii pe care i-au avut la dispoziţie şi nu s-a mai marcat până la finalul întâlnirii.

În cantonament până sâmbătă

După meciul de la Slatina fotbaliştii de la CSM s-au dus direct la Măciuca, acolo unde au intrat în regim de cantonament la Pensiunea Elena, din localitate. Viperele albastre vor sta acolo până sâmbătă, atunci când are loc partida vedetă a verii, contra giuleştenilor de la FC Rapid. Până la startul sezonului competiţional, elevii lui Alexandru Pelici vor mai juca o partidă de pregătire, pe propriul teren, revanşa cu FC Olt Slatina, programată pentru data de 22 august. În meciul de la Slatina, tehnicienii vâlceni au folosit următorul unsprezece de start: D. Geantă – M. Deaconescu, Stoica, Cucui, D. Dumitrascu, M. Andrei – Piscanu, Cl. Ştefan, I. Marian – B. Geantă, Staicu. Pe parcursul întâlnirii au mai intrat: Dozescu, O.Vasile, Firţulescu, Pârvulescu, Bratu, Ionescu, Iordache, Georgescu, Petrescu, Voinea, Preda şi Luduşan.

11 juniori în lot!

CSM Râmnicu Vâlcea pregăteşte pentru sezonul viitor un lot cu o medie de vârstă extrem de scăzută. În lot sunt acum nu mai puţin de 11 juniori: Dozescu, Sporea, Bratu, Ştefan, Luduşan, Georgescu, Preda, I. Marian, A. Marin, Piscanu şi Petrescu. Doi dintre ei vor trebui să fie în teren la startul fiecărei partide oficiale şi minimum doi pe banca de rezervă. Dintre fotbaliştii tineri, cei mai mulţi provin de la centrul de copii şi juniori ai clubului şi alţii au venit în această vară: Georgescu de la Flacăra Horezu, Ştefan de la FC Podari, Luduşan de la FC Bihor Oradea şi Dozescu, revenit după împrumutul la Hidro Rm. Vâlcea.

Vineri aflăm programul turului

Federaţia Română de Fotbal va anunţa vineri programul turului de campionat, conform „ţintarului”. În acest moment sunt înscrise oficial în Liga a II-a 28 de echipe dar o serie dintre ele au probleme financiare mari şi nu se ştie cu exactitate dacă vor putea duce la bun sfârşit întrecerea. La Metalul Reşiţa acţionarul majoritar, Cătălin Rufă, este în conflict deschis cu oficialii de la primărie, în timp ce FC Bihor Oradea şi FC Dorohoi sunt în prag de faliment. În ceea ce priveşte drepturile de televizare, o singură echipă, Rapid Bucureşti, nu şi-a dat acordul să le cedeze la LPF 2.