Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: DJST Valcea

DJST Vâlcea marchează Ziua Internaţională a Sclerozei Multiple

Foto: DJST ValceaDirecţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia de Scleroză Multiplă Vâlcea – reprezentată prin președinte Liliana Vezetiu, va organiza, la sfârșitul acestei săptămâni, la Tabăra Cozia, a III-a ediție a evenimentului „Mobilizare pentru Scleroza Multiplă” menit să marcheze Ziua Mondială a Sclerozei Multiple.

De la marcarea sa, pentru prima dată în 2009, s-a ajuns, în prezent, la organizarea de evenimente în peste 78 de țări pentru a informa populația și a face cunoscută această boală, care afectează tot mai multe persoane. În România aproximativ 10 000 de persoane suferă de scleroză multiplă. În mai multe orașe din țară sunt organizate în această zi campanii de informare.

Astfel, 20 de tineri – 10 persoane diagnosticate de scleroză multiplă şi 10 voluntari însoţitori, vor dezbate la Centrul de Agrement Cozia din Călimăneşti, cauzele, simptomele, tratamente şi ceea ce trebuie făcut pentru persoanele care suferă din cauza acestei boli. La acţiune, vor fi prezenţi, de asemenea, un kinetoterapeut și un psiholog, care vor remedia, prin terapie, efectele fizice și psihice asupra persoanelor afectate de scleroză.

Astfel de evenimente sunt benefice, deoarece oferă persoanelor care suferă de această afecţiune posibilitatea de a împărtăşi temerile şi grijile. Obiectivul principal al acţiunii este nevoia de sprijin şi de ajutor reciproc, de învăţare a unor abilităţi într-un cadru confortabil şi sigur. Participanţii își vor putea exprima deschis trăirile, într-un context bun de învăţare şi dezvoltare a unor abilităţi personale.

DJST Vâlcea a sprijinit şi va sprijini de fiecare dată demersurile Asociaţiei de Scleroză Multiplă din Râmnicu Vâlcea.