Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Talibanul” mai vrea un mandat la AJF Vâlcea

• Jackie Pintilie spune că va candida la alegerile care vor avea loc în luna februarie a anului viitor

Fostul câştigător al Cupei României în 1973, cu formaţia de legendă a judeţului, Chimia Râmnicu Vâlcea, Jackie Pintilie, s-a decis să candideze pentru al treilea mandat în fruntea Asociaţiei Judeţene de Fotbal. „Talibanul” spune că nu cere mila nimănui, că va organiza un scrutin sută la sută democratic şi că nu ştie care îi vor fi contracandidaţii. Din informaţiile pe care le avem noi, cel puţin două persoane se vor înscrie în cursă, ambii arbitri în activitate, Adrian Comănescu şi Daniel Demetrescu.

„Dacă mă mai vor, bine, dacă nu, ne strângem mâna prieteneşte”

– Domnule preşedinte, nu mai este mult şi vor veni alegerile la AJF Vâlcea. Candidaţi?

– Da, eu mi-am anunţat candidatura. Dacă delegaţii consideră că în cele două mandate am fost alături de ei, i-am ajutat cum am putut mai bine, atunci să mă voteze. Le mulţumesc anticipat dacă e aşa. Dacă ei consideră că nu merit, să nu mă voteze. Nu mă opun. Alegerile vor fi democratice, nu voi interveni cu nimic. Eu organizez alegerile şi nu voi face măgării. De ce să stau în faţa lor cu forţa şi ei să nu mă vrea. Le mulţumesc că m-au acceptat două mandate, ne dăm „Bună ziua” şi asta este.

– Cum este AJF în acest moment din punct de vedere financiar?

– Vă spun cu mâna pe inimă, este pe zero, pot demonstra cu acte nu cu vorbe. Eu am luat-o cum am luat-o dar nu mai vorbesc de trecut, eu nu fac politică. Că se putea mai mult, recunosc dar e greu să faci ceva la juniori de exemplu cu 3 şi 5 lei taxe. Eu de asta i-am şi rugat şi îi rog şi acum să se uite la alte asociaţii, să vadă că în alte părţi nu le dă nimeni carnete şi altceva taxe.

– Cine mai candidează, aveţi idee?

– Nu ştiu şi vă daţi seama că nu îmi spun mie. Voi avea contracandidaţi, de asta sunt sigur. Le doresc succes de pe acum, nu am nimic cu nimeni dar vreau ca delegaţii să înţeleagă să aleagă un om cu care să se înţeleagă, nu unul care se gândeşte numai la interese personale.

„Nu merge să tai în carne vie”

– Ar trebui să se taie în carne vie şi la AJF, aşa cum s-a tăiat la nivel superior?

– Poţi face şi asta dar poate să dea rezultate sau mai degrabă să nu dea. Vedeţi ce puţine meciuri se joacă acum la Liga a II-a? Vedeţi ce puţine echipe sunt la Liga a III-a? E bine? S-a tăiat în carne vie… Eu făceam altceva, făceam un campionat de C1, un campionat de C2. Sunt probleme mari, un copil care termină acum junioratul unde se duce? Echipă de Liga a III-a nu avem, se poate duce doar la CSM, la Liga a II-a. Nu se poate acolo, se pierde… Vâlcea e cel mai bun exemplu, puteam să mergem cu 3, 4 echipe la un C2 cu patru echipe din judeţe învecinate şi era bine. Scădeau şi baremurile, distanţele erau mici şi se făcea fotbal de calitate. De la o astfel de ligă oricum se depistau 10 fotbalişti care puteau să facă pasul mai sus, în Liga a II-a sau Liga 1. Acum fiecare gândeşte cum vrea.

„În fotbal 95% sunt şmecheri, borfaşi şi hoţi”

– Domnule Pintilie, a trecut ceva vreme din momentul în care o echipă de Liga a IV-a din Vâlcea nu a mai promovat în eşalonul superior. Care ar fi cauzele şi ce ar fi de făcut?

– O să vă spun la modul cel mai sincer, speranţe prea mari nu sunt. Şi vă mai spun ceva, Asociaţia Judeţeană de Fotbal nu are nicio posibilitate să ajute într-un fel echipa campioană a judeţului Vâlcea. Noi avem rolul de a le asigura competiţia. A, că mai găsim o rezolvare cu transportul sau altceva, mai reuşim. Mergem mai departe, o echipă de Liga a III-a se ţine cu bani mulţi. Se întâmplă să se mai plângă oamenii şi de baremurile de arbitraj din Liga a IV-a, că vai ce mare e. Păi un eşalon mai sus vă spun eu, baremul este peste 3000 de lei, cu observare cu tot. Atunci de unde să aduci aceşti bani. Apoi, jucătorii nu se adună la un singur club care poate să promoveze, se duc la mai multe echipe. Nu ştiu cine ar putea veni la o astfel de echipă. Au mai fost oameni potenţi, Dan Mazilu şi Boby Marin. Acum mai este doar Dan Niţu care încă susţine echipa, să vedem cât o mai putea şi dânsul. Ştiu că face eforturi imense. Hai să vă spun în continuare cu sinceritate. În fotbal sunt acum mai mulţi şmecheri, borfaşi şi hoţi. Din 100% în jur de 95% aşa sunt. Cum nu eşti atent la un fotbalist, de exemplu, vine cineva şi îl ia imediat gratis, să ia el bani de el. Şi în afara fotbalului sunt oameni care vor şi ei să roadă un os. Dan Niţu este în categoria celor 5% care rămân şi care sunt oameni cinstiţi care vor să facă treabă.