Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM e pe val în era Pelici

gruparea din Zăvoi a trecut cu 5-0 de FC Maramureș și a scăpat de grijile retrogradării

 CS Municipal a reu șit cel mai bun meci din acest campionat pe propriul teren, în fața băimărenilor de la FC Maramureș, exact când era mai mare nevoie. Elevii lui Alexandru Pelici puteau scăpa definitiv de grijile retrogradării în cazul unui succes și au luat cu asalt din primul minut poarta apărată de veteranul Ștețca. Eforturile municipalilor au fost răsplătite încă din minutul 9, atunci când atacantul de culoare, Nkongue, a luat o acțiune pe cont propriu, a șiutat inteligent din interiorul careului și a deschis scorul. A urmat o perioadă bună pentru oaspeți, care au încercat să revină rapid în joc și au trecut în câteva rânduri pe lângă egalare. Geco, cel care a trimis cu capul puțin pe lângă poarta apărată de Pascal și Bițiș, scăpat singur cu portarul vâlcean au semnat cele mai mari ocazii ale maramureșenilor dar Vâlcea a avut noroc și primele 45 de minute s-au terminat în avantaj minim pentru CS Municipal.

 Repriză de vis

 A doua parte a meciului a fost una de vis pentru municipali care au profitat la maximum de oboseala drumului lung acumulată de oaspeți care veniseră la Râmnic cu un microbuz și au avut pe foaia de rezerve numai trei fotbaliști. După ce Istofor a fost și el aproape de egalare dar nu a ajuns prin alunecare la o minge în careul oltean, Nkongue a reu șit dubla, la zece minute de la reluare. Atacantul de culoare nu a iertat din interiorul careului după o pasă excelentă venită de la Bebe Vasile și a dus scorul la 2-0. Nu trecuseră nici zece minute și Stoica a ratat singur cu portarul advers dar a fost răzbunat la faza imediat următoare de Andrei Neagoe care s-a făcut că centrează și a trimis mingea în plasă de pe partea dreaptă a atacului vâlcean (64). Abia au apucat să repună oaspeții mingea de la centru și Bebe Vasile, favoritul publicului, a continuat spectacolul și a dus scorul la 4-0 după o pătrundere ca la carte și un șiut plasat în poarta apărată de nefericitul Ștețca, care a scos apoi miraculos șiutul la vinclu al lui Neagoe și a avut noroc la bara lui Gogoșoiu. La una din fazele de final ale meciului Szabo a închis tabela cu un șiut puternic din interiorul careului. CS Municipal a bifat astfel a treia victorie din tot atâtea meciuri în returul de campionat, a urcat pe locul șiapte al clasamentului și nu se mai poate pune problema retrogradării în Zăvoi.

 Vor puncte și la Oradea

 CS Municipal joacă în etapa viitoare pe terenul echipei FC Bihor Oradea, care a început returul cu gânduri de promovare dar le-a irosit în mare parte după egalul cu Damila de pe propriul teren și înfrângerea cu Luceafărul Oradea. Totu și, gazdele pornesc cu prima șiansă la victorie, mai ales că în pauza competițională au reu șit achiziții importante, printre care și atacantul Bud, fost campion al României cu CFR Cluj. În cazul în care vor câștiga, atunci elevii lui Alexandru Pelici pot spera să termine campionatul pe podiumul clasamentului și să reușească o promovare miraculoasă în cazul în care una din primele două clasate nu vor obține licența din partea Federației Române de Fotbal. În meciul jucat în turul campionatului, CS Municipal și FC Bihor au terminat la egalitate, 1-1.

 Poli, doar egal pe terenul lanternei

 Alro Slatina a reu șit surpriza returului de campionat, în partida contra timișorenilor de la Politehnica. Formația de pe Bega nu a reu șit să se impună pe terenul ultimei clasate, 1-1 și a cedat șiefia clasamentului. Pe primul loc a revenit Corona Brașov, formație care a trecut greu de FC Mioveni, formație care a ie șit din cursa pentru promovarea în primul eșalon.

 „Nu vreau să plec de la CS Municipal”

Alexandru Pelici este dispus să continue la gruparea din Zăvoi și în sezonul viitor dacă va fi liniște

Tehnicianul timișorean, Alexandru Pelici, a reu șit să schimbe în bine fața echipei CS Municipal, echipă pe care a transformat-o în scurt timp dintr-o candidată certă la retrogradare în una care se poate bate pentru primele locuri. Pelici spune că își dorește să continue la CSM și în sezonul viitor.

-         Domnule Pelici, care e secretul transformării CSM-ului din acest retur de campionat?

-         Nu este un secret, nu este meritul meu. Este meritul băieților care se pregătesc exemplar și care în teren respectă cu strictețe indicațiile tehnice. Băieții se luptă pentru fiecare minge, pun mult suflet în joc și așa s-au reu șit trei victorii din trei meciuri.

-         Mulțumit de rezultatul și jocul cu FC Maramureș?

-         Sunt mulțumit de rezultatul de astăzi, de scor, de atmosferă dar recunosc că am avut noroc în prima repriză. Am dat repede gol și probabil s-a crezut că este totul rezolvat. Le-am dat posibilitatea oaspeților să revină și să fie periculo și. În ciuda scorului pot spune că am fost mai liniștit la victoria cu FC Argeș.

-         Putem spera la punct sau puncte și la Oradea?

-         La Oradea mergem să ne jucăm șiansa și să mai facem un pas mare spre evitarea retrogradării.

-         Sunteți dispus să continuați la CSM și în sezonul viitor?

     -     Dacă va fi stabilitate din punct de vedre financiar și fotbaliștii se vor gândi numai la joc, atunci voi rămâne. Trebuie să ne propunem obiective îndrăznețe, până la urmă când intră pe teren fotbaliștii se gândesc la victorie de fiecare dată, indiferent de adversar.

 Rezultate:

 FC Argeș a stat

CS Municipal – FC Maramureș 5-0

Luceafărul Oradea – FC Bihor Oradea 3-2

Damila Măciuca – UTA Arad 1-0

Alro Slatina – Politehnica Timișoara 1-1

Corona Brașov – CS Mioveni 1-0

FCM Tg. Mureș a stat

 Clasament:

 1. Corona Brașov                   17     3    (+7)

2. ACS Poli Timișoara  17     31   (+7)

3. AS Damila Măciuca           16     28   (+4)

4. FC UTA Arad           18     27   (+2)

5. CS FC Bihor Oradea          18     25   (-2)

6. CS Mioveni               17     23   (-1)

7. CSM Rm. Vâlcea      15     21   (-6)

8. FCM Târgu Mureș    16     21   (-3)

9. FC Argeș                            15     20   (-4)

10. FC Maramureș                 17     18   (-9)

11. Luceafărul Oradea   16     18   (-6)

12. CS ALRO Slatina   16     13   (-11)

 Etapa viitoare:

 FCM Târgu Mureș va sta

FC Maramureș – FC Argeș

FC Bihor Oradea – CS Municipal

UTA Arad – Luceafărul Oradea

Poli Timișoara – Damila Măciuca

CS Mioveni -Alro Slatina

Unirea Alba Iulia – Corona Brașov 0-3,

(la masa verde)

Vlad Soare