Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cristi Lazăr e fericit: „Pentru prima dată în carieră antrenez campioni mondiali”

Tehnicianul de la CS Chimia este convins că elevii săi vor repeta performanţa la Campionatul European din 2015

Vitrina Clubului Sportiv Chimia Râmnicu Vâlcea s-a îmbogăţit în anul 2014 cu şapte medalii mondiale, dintre care şase de aur şi una de argint! Toate au fost câştigate de sportivii Lucian Purice şi Marius Stoenică, ambii antrenaţi de Cristi Lazăr, au participat la Campionatul Mondial de fotbal-tenis care a avut loc la Nicosia.

– Cristi, cum se simte un antrenor de campioni mondiali?
– Sunt foarte bucuros pentru că pentru prima dată în cariera mea de antrenor am doi sportivi care au câştigat medalii de aur mondiale la seniori. Performanţa reuşită de Marius şi Lucian este una deosebită. Au câştigat împreună şapte medalii, dintre care şase de aur, seniori masculin simplu, seniori masculin dublu, seniori dublu mixt, seniori triplu mixt, Under 21 dublu mixt şi Under 21 triplu mixt şi una de argint la triplu masculin. Ştiam că au valoare, i-am încurajat înainte de a pleca în Cipru. Sincer să fiu, mi-au depăşit aşteptările din toate punctele de vedere. Mă mândresc cu ei, am adus o performanţă deosebită la CS Chimia. De acest club mă leagă cele mai frumoase amitiri, aici m-am format ca fotbalist şi ca antrenor, acest club m-a trimis în fotbalul mare şi îi sunt dator.

– Ce ce ne putem aştepta în 2015?
– În anul care urmează ne axăm pe Campionatul European şi sunt convins că aceşti copii vor aduce multe medalii pentru CS Chimia. Turneul final o să fie găzduit de Republica Moldova, acolo practic sportivii se vor simţi ca acasă. Avem sportivi tineri care mulţi ani de acum în colo vor avea un cuvând de spus în sportul românesc, la fotbal-tenis în special.

– Cât de mare amploare a luat acest sport în România?
– Fotbalul-tenis este un sport naţional în România. Să nu-mi spuneţi că nu aţi văzut o sumedenie de copii, dar şi de oameni adulţi care-l practică peste tot, în parcări, pe terenuri.

Şi campionii sunt mulţumiţi

Aşa cum era şi normal, şi cei doi multiplii medaliaţi mondiali sunt mulţumiţi de ce au realizat în 2014. „Sunt foarte, foarte mulţumit datorită rezultatelor obţinute. A fost un an greu, încărcat, dar la final a fost totul OK pe toate planurile. Pentru a cuceri o medalie mondială este nevoie de forte, foarte multă muncă şi apoi şi de talent. Competiţia în ţară a devenit una dificilă, sunt multe echipe”, ne-a declarat Lucian Purice. „Este un sport care prinde amploare. Este un spectacol total pe care alte sporturi nu-l pot dezvolta”, a completat Marius Stoenică.