Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cornel Dobre vrea promovare la Vâlcea

Tehnicianul secund al municipalilor este convins că CSM este în grafic n „Motoreta” spune că a ajuns la gruparea din Zăvoi la propunerea lui Niculescu

Antrenorul secund al echipei CSM Rm.Vâlcea, Cornel Dobre, a acordat un amplu interviu site-ului oficial al clubului: www.csmrmvl.ro. Secundul lui Claudiu Niculescu de la gruparea din Zăvoi vorbeşte despre cum s-a apucat de fotbal, cum a ajuns la Rm Vâlcea şi ce îşi propune pentru 2014.

Juventus, ultima echipă la care a jucat

– Cum a ajuns Cornel Dobre să joace fotbal?

– Fiind născut în Bucureşti m-am dus la echipa de juniori de la fosta echipă Victoria Bucureşti. După Revolutie, Victoria s-a desfiinţat, iar grupele de copii şi juniori au fost preluate de clubul Steaua Bucureşti. În 1993, după terminarea junioratului, am fost împrumutat la Steaua Mizil, după care am ajuns la Rocar Bucureşti. După transferul definitiv, am intrat în „lotul Neţoiu”, alături de alţi jucători aflaţi în proprietatea omului de afaceri şi aşa am ajuns să joc la Dinamo Bucureşti, Universitatea Craiova, Astra Ploieşti şi Oţelul Galaţi. Spre final de carieră am mai jucat la FC Argeş, Unirea Urziceni, Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Mioveni, Progresul Bucureşti şi am strâns în total peste 200 de prezenţe în Liga 1. M-am lăsat de fotbalul de performanţă la 34 de ani. Ulterior, mergeam în Colentina şi mai făceam alergări pentru intreţinere pe stadionul echipei Juventus. M-au rugat cei de acolo să-i ajut, şi uşor, uşor, am început să joc din nou. Intram în a doua repriză, sau pe final de meci. În sezonul 2009/2010 am reuşit să promovăm din Liga a-3-a în Liga a-2-a. Aveam deja 35 de ani şi atunci am pus ghetele în cui, aşa cum se spune printre fotbalişti.

– Care au fost calităţile tale ca şi fotbalist?

– În primul rând, la un fotbalist contează foarte mult constanţa. Să joci mult şi constant bine. Din fericire am fost ferit de accidentări şi astfel a fost posibil să fiu mereu în teren. Nu aveam calităţi tehnice ieşite din comun, dar eram rezistent. Aveam colegi foarte talentaţi, dar care fie se accidentau, fie nu erau la parametrii fizici optimi. Ca şi post, am jucat fundaş dreapta. Aveam viteză şi de multe ori ajungeam în careul advers foarte rapid. Colegii îmi spuneau „motoreta” pentru faptul că, atunci când plecam cu mingea la picior, eram greu de oprit. Faptul că am jucat până la o vârstă se datorează şi faptului că am avut o viaţă sportivă.

„La Craiova am trăit cea mai frumoasă atmosferă”

– Cine ţi-a marcat cariera de fotbalist şi ce te-a impresionat cel mai mult?

– Am un respect deosebit pentru antrenorul Florin Marin cu care am avut privilegiul să lucrez la mai multe echipe. Mâncam „tactică pe pâine” cu el. Este un tactician foarte bun. Ne explica, la fiecare jucător în parte, ce trebuie să facem în teren, unde să stăm, cum să abordăm orice fază de joc. Am învăţat foarte multe de la antrenorul Florin Marin. Ca şi atmosferă, cel mai fotbalist m-am simţit la Craiova. Când intram în teren şi începeau să scandeze tribunele ţi se făcea pielea găină şi simţeai cum îţi creşte tensiunea. Eram împinşi de la spate de public. Nu voi uita niciodată acea atmosferă.

– Cum ai ajuns la Vâlcea?

– Am fost coleg de echipă, încă din perioada când am jucat la Craiova, cu antrenorul Claudiu Niculescu. Ne-am înţeles bine şi am rămas prieteni, chiar dacă eu am jucat apoi la alte echipe, iar el a rămas la Dinamo. La finalul anului 2012 m-a sunat şi m-a rugat să-l ajut în proiectul Damila. Mai aveam o scurtă experienţă de antrenor, la Juventus Colentina, unde am rămas după ce am renunţat la fotbal. Am acceptat fără rezerve şi aşa am ajuns la Rm. Vâlcea. Este un oraş cochet, liniştit şi curat. Oamenii şi suporterii de aici sunt buni cunoscători ai fenomenului sportiv pentru au avut, pe vremuri, o echipă de fotbal Chimia Rm.Vâlcea care a jucat în Divizia A şi a câştigat chiar şi Cupa României. De asemenea, la Vâlcea a fost o echipă de handbal, Oltchim Rm.Vâlcea, care a făcut performanţă la nivel internaţional.

„Slăbesc două kilograme pe meci”

– Cum ţi se pare viaţa de antrenor?

– Comparativ cu cea de fotbalist, e mult mai grea. Ca fotbalist veneam la antrenament două ore, după care eram liberi până la meci. Ca antrenor trebuie să te pregăteşti mereu, uneori şi noaptea. Emoţiile sunt mult mai mari pe bancă. Eu, spre exemplu, la fiecare meci slăbesc două kilograme. De obicei, noaptea dinaintea meciului nu pot să dorm, iar dacă pierdem, mai fac o noapte albă după. Cu toate aceste inconveniente, îmi place ceea ce fac. Încerc să-l ajut cât pot de mult pe Claudiu Niculescu, şi în acelaşi timp, să învăţ de la el această meserie.

„În play-off se dă lupta finală”

– Cum apreciezi evoluţia CSM-ului în acest sezon şi care sunt şansele de promovare?

– Obiectivul declarat a fost promovarea. În acest context ne-am propus ca la finalul anului să ne clasăm pe locurile 1-3, la distanţă mică de puncte de celelalte două echipe. Iată că am terminat pe doi, la patru puncte de ocupanta locului întâi, ceea ce putem spune că este conform planului. Poate, dacă eram mai atenţi, puteam scoate mai mult din meciurile din deplasare. Oricum, şansele noastre de promovare sunt mari, în primul rând pentru că suntem aproape intraţi în play-off. Acolo se va da lupta finală, iar toate cele şase competitoare vor avea, zic eu, şanse egale. Sunt două locuri care asigură promovarea, chiar şi echipa de pe şase poate promova după disputarea play-off-ului.

– Ce îţi doreşti în acest final de an?

– Îmi doresc ca eu şi familia mea să fim sănătoşi. Vreau să mă odihnesc în aceste săptămâni de pauză, am avut un an încărcat. Poate o să plec câteva zile cu familia la munte. Pentru anul 2014, e clar, vreau să promovăm în Liga 1 cu CSM Rm. Vâlcea. Va fi o performanţă şi pentru noi ca antrenori, şi pentru jucători, dar şi pentru Vâlcea. La mulţi ani şi să ne vedem cu bine în 2014!

Două etape a fost „principal”

Cornel Dobre a fost şi principala „vioară” de pe banca tehnică a vâlcenilor în această ediţie de campionat. Claudiu Niculescu a fost suspendat două runde după o ieşire nervoasă în Cupa României, contra Universităţii Craiova. Astfel, în disputele cu FC Bihor Oradea şi UTA Arad „Motoreta” a fost şeful băncii tehnice a oltenilor. În ambele partide CS Municipal a reuşit să se impună, 3-2 în faţa orădenilor şi 2-0 în disputa contra arădenilor. Totuşi, Dobre a spus de fiecare dată că îi este foarte greu fără Claudiu Niculescu, tehnicianul secund ţinând legătura telefonică în permanenţă cu şeful său.