Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Batem pe Krim sau adio semifinale!

Oltchim a pierdut în Spania cu Itxako și și-a complicat situația în grupa semifinală

Oltchim Râmnicu Vâlcea a avut marea șiansă de a lua o opțiune serioasă la calificarea în semifinalele Ligii Campionilor după meciul din deplasare de la Navarra, acolo unde campioanele României au întâlnit formația cu cele mai puține șianse de a ajunge în careul de a și. Chimistele au început în forță, au condus în permanență, chiar și la șase goluri diferență, dar au pierdut la final cu un gol diferență, după ce Cristina Neagu a trimis mingea în bară, chiar în  ultima secundă a meciului. După două etape gruparea olteană se află pe poziția a treia a clasamentului, într-o grupă în care toate cele patru combatante au câte două puncte la activ. Partea proastă pentru campioana României este că va termina grupa cu două meciuri în deplasare, la Podgorica și Ljubljana și este destul de probabil ca aceaste meciuri să fie decisive pentru accederea în faza semifinală a Ligii Campionilor.

Duminică meci crucial contra lui Krim

Duminică, începând cu ora 18.00, Oltchim Râmnicu Vâlcea va evolua pe propriul teren în compania campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana, în etapa a treia a grupelor principale ale Ligii Campionilor. Pentru chimiste orice altă variantă decât victorie le poate scoate complet din lupta pentru accederea în semifinale în timp ce un succes le trimite cel puțin pe locul secund al ierarhiei. Elevele Anjei Andersen vor o victorie la cât mai multe goluri diferență pentru că meciurile directe dintre Oltchim și Krim este criteriul de departajare în cazul în care la finalul grupelor se va consemna egalitatea de puncte. Campioana Sloveniei a câștigat clar primul meci, contra ibericelor de la Itxako și apoi a cedat în deplasarea de la Podgorica. Krim se află pe locul secund al clasamentului, având avantajul unui golaveraj de plus unu, față de  care stă în dreptul Oltchimului. Adversara echipei vâlcene are în componență opt straniere, cele mai cunoscute dintre ele fiind rusoaica Liudmila Bodnieva, sârboaica Andreea Lekic și croata Andrea Penezic.

În cealaltă partidă a grupei semifinale 1, Itxako Estella primește vizita campioanei din Muntenegru, Buducnost Podgorica care pornește ca favorită la câștigarea celor două puncte puse în joc. Oaspetele își pot consolida primul loc al clasamentului și iau o opțiune importantă la calificare în cazul în care câștigă în timp ce o victorie a ibericelor complică și mai tare calculele în grupă.

Loturile celor două echipe:

Oltchim: Tolnai, Tamaș, Smedescu Elisei, Beșe, Curea, Farcău, Fiera Geiger, Han, Luca, Managarova, Manea, Neagu, Nechita, Ozel, Pidpalova, Szucs, Stanca, Å¢ăcălie, Vânătoru, Vizitiu.

Krim: Soberl, Stefanisin – Bodnieva, Ceckova, Cvijic, Geissmann, Gojkovic, Gregorc, Grubisic, Gubernic, Jankovic, Koren, Lekic, Mavsar, Penezic, Pus, Son, Varlec, Vergeliuk, Zrnec.

ETO Gyor și Larvik, cu un pas în semifinale

În cealaltă grupă a Ligii Campionilor la handbal feminin ETO Gyor și Larvik au punctaj maxim și în mod normal vor merge braț la braț spre semifinale. Campioana din Germania, Leipzig și cea a Rusiei, Dinamo Volgograd au nevoie de minuni pentru a intra în lupta de calificare, ambele cedând puncte importante pe propriul teren.

Rezultate:

Itxako Oltchim 26-25 Buducnost Krim 32-29

Clasament:

1. Buducnost                  2        1        0        1        52-50           0

2. Krim Lujbljana             2        1        0        1        59-58           2

3. Oltchim                       2        1        0        1        46-46           2

4. Itxako Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  2        1        0        1        52-55           2

Etapa a III-a

Oltchim Krim

Itxako – Buducnost

Etapa a IV-a:

Krim Buducnost

Oltchim Itxako

Etapa a V-a:

Itxako Krim

Buducnost Oltchim

Etapa a VI-a:

Krim Oltchim

Buducnost – Itxako

Grupa 2

Rezultate:

Larvik Dinamo 41-20

ETO Gyor Leipzig 25-20Clasament:

1. Larvik                         2        2        0        0        67-4  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  4

2. ETO Gyor                  2        2        0        0        51-4  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  4

3. Leipzig                        2        0        0        2        44-51           0

4. Dinamo                       2        0        0        2        44-67           0

Vlad Soare