Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Amical de lux pentru CSM

• Viperele Albastre joacă sâmbătă împotriva Pandurilor din Târgu Jiu, una dintre reprezentantele României în cupele europene • În Zăvoi se pregătesc transferuri importante

Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, CSM Râmnicu Vâlcea va juca amicalul de gală din această pauză competițională, în compania uneia dintre reprezentantele României în cupele europene, Pandurii Târgu Jiu. Pentru Viperele Albastre este a doua partidă de verificare a acestei pauze competiționale, după 1-1 cu Juventus București. Gorjenii, în schimb, sunt pe ultima sută de metri a pregătirilor, având în vedere că Liga I începe la finalul acestei luni. Jerry Gane, Biță, Dulcea și Tufiși vor avea cel mai bun prilej pentru a vedea în ce stadiu al pregătirilor se află jucătorii din Zăvoi și, mai ales, cei care au venit la echipă în această vară.

Alex David, de la Ploiești la Vâlcea

Alex David este unul dintre transferurile sonore pe care le vor face vâlcenii în această pauză competițională. Jerry Gane l-a avut elev și la Petrolul Ploiești și este jucător aflat sub contract cu FC Brașov. Alex este fundaș de bandă dreaptă și are 25 de ani. A mai evoluat la Clinceni, Turda și CS Otopeni. Nu este exclus ca în perioada imediat următoare sub comanda lui Gane să mai ajungă și alți fotbaliști de la Petrolul, formație care a intrat în faliment și care, cel mai probabil, va porni un nou drum din Liga a IV-a.

Portari de la Dinamo și CSU

CSM Râmnicu Vâlcea a renunțat la serviciile lui Călin Fildan încă dinainte de terminarea sezonului trecut și nu i-a mai prelungit contractul celuilalt senior, Dragoș Geantă. În aceste condiții, a fost o prioritate aducerea de portari. Primul ajuns în Zăvoi a fost Vlad Muțiu, junior aflat sub contract cu Dinamo București. Vlad avea șanse mici să apere poarta bucureștenilor care l-au transferat pe vâlceanul Laurențiu Brănescu. Muțiu este născut pe 2 februarie 1995 și poate să fie folosit ca junior, fiind Under 21. A mai evoluat pentru Dinamo II și Unirea Târlungeni. După Vlad sub comanda lui Gane a mai ajuns Iulian Laurențiu Popescu, de la CS Universitatea Craiova, fotbalist născut în anul 1997, la Filiași.

Sorin Bușu, soluția pe stânga

Craiovean get-beget, Bușu joacă pe postul de fundaș stânga și vine de la FCM Baia Mare. A mai evoluat la FC Caransebeș, Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, CFR Craiova și Jiul Petroșani. Șanse mari să rămână la CSM pentru viitoarea ediție a campionatului le mai au Florian Pârvu, vâlcean get-beget, ultima dată la Turnu Măgurele, Marius Cârstea, adus de la Slatina și Cătălin Alexe, junior venit de la SCM Pitești. În probe mai sunt și doi fotbaliști care au jucat în Superligă, Marinaș de la Flacăra Horezu și Ceapă de la CS Șirineasa. Vestea bună este și că întoarcerea la antrenamente a atacantului Bogdan Geantă, cel care anunțase rezilierea contractului.

Florin Costea așteaptă

Atacantul Florin Costea este dorit în lot de Ionel Gane dar eventualul transfer depinde de un eventual angajament în străinătate sau în Liga I pentru fostul fotbalist de la Universitatea Craiova, Steaua și CFR Cluj. Florin se antrenează de luni bune în Zăvoi și a evoluat ultima dată în campionatul din Irak. Și șansele ca la CSM să joace Curelea sunt minime, și fostul vârf de la Craiova dorind un contract în prima ligă sau în străinătate.

Handbal feminin

HCM se reunește la Sala Traian

Echipa feminină de handbal, HCM Râmnicu Vâlcea, are programată reunirea lotului, la sala polivalentă Traian. Față de sezonul trecut, lotul oltean este mult schimbat. Nu vor mai juca pentru HCM handbaliste ca Roxana Gheorghe Cherăscu, Janina Luca, Clara Vădineanu, Daria Ilina, Cristina Sântămărean sau Mihaela Smedescu, care au plecat la alte cluburi sau nu au primit oferte de prelungire a contractelor. Și campania de achiziții este una importantă. Au venit până acum Elaine Barbosa (pivot, 24 ani, Nykøbing), Nicoleta Safta (pivot, 21 ani, Sebeş), Maria Gavrilă (centru, 21 ani, Craiova), austriaca Petra Blazek (portar, 29 ani, Molde) şi tunisianca Ines Khouildi (inter stâng, 31 ani, Molde) și Cristrina Florica (SCM Craiova, extremă stânga).

Două tricolore la Vâlcea?

Potrivit informațiilor pe care le avem, HCM își dorește serviciile a două componente ale echipei naționale de handbal feminin. Astfel, la HCM ar putea ajunge Patricia Vizitiu, handbalistă care a jucat și pentru Oltchim și Ionica Munteanu, ultima dată la HCM Baia Mare. Se pare că oficialii vâlceni au dorit-o și pe Valentina Ardean Elisei dar aceasta a decis să semneze pentru SCM Craiova.