Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Al doilea egal pentru CSM

Elevii lui Lincar au avut şansa să îşi treacă în cont prima victorie dar puteau, foarte bine, să şi piardă toate cele trei puncte

Fotbaliştii antrenaţi de Erik Lincar nu au prins o zi tocmai bună la debutul pe propriul teren în acest sezon competiţional. Formaţia noastră a întâlnit o echipă arţăgoasă, CS Mioveni, antrenată de fostul principal din Zăvoi, Claudiu Niculescu. Totuşi, municipalii puteau deschide scorul încă din minutul 2, atunci când Coman a reluat bine, cu capul, din interiorul careului, dar mingea s-a dus peste poartă. Tot atacantul venit în a ceastă pauză competiţională a fost aproape de gol cinci minute mai târziu, a pătruns în careu dar a centrat slab şi apărarea adversă a respins. Iureşul vâlcenilor a continuat şi Chris NKongue a reuşit câteva acţiuni periculoase dar nefinalizate cu ocazii clare şi cu atât mai puţin cu gol sau goluri. Apoi, aproape inexplicabil, echipa noastră a cedat scăzut turaţia motoarelor şi a urmat o luptă surdă la mijlocul terenului. Răuţ şi Dragalina i-au încercat vigilenţa tânărului portar, Dani Popescu, cel care a respins cu siguranţă în corner. În finalul primei reprize am avut şi puţin noroc, Mazilu ajungând cu o fracţiune de secundă mai târziu la centrarea lui Edi Stoica. Scenariul s-a repetat şi în partea secundă. Echipa noastră a avut o posesie mai bună a balonului dar oaspeţii s-au apărat bine şi şi-au încercat norocul pe contraatac. Jocul s-a încins abia spre final. NKongue a avut şansa să deschidă scorul dar mingea trimisă cu capul de atacantul camerunez a fost reţinută de portarul advers pe linia porţi sau chiar după ea. Tuşierul a părut a avea intenţia să plece spre mijlocul terenului şi să valideze, astfel, golul dar centralul a arătat că jocul poate continua. Au urmat două ocazii ale oaspeţilor, ambele semnate de Năstăsie care nu a ajuns la o minge centrată de Ayza şi apoi a reluat din întoarcere, mingea fiind respinsă cu siguranţă de Dani Popescu. Ultima mare oportunitate de a marca i-a aparţinut lui Adi Popa, care a pătruns bine în careu, a şutat violent dar mingea a fost deviată în ultima instanţă de un apărător argeşean. În final a rămas 0-0 şi echipa noastră a înregistrat a doua remiză a campionatului. Pentru elevii lui Lincar urmează alte două partide de foc, marţi în Cupa României la Slatina cu FC Olt şi sâmbătă pe propriul teren, în campionat, cu ACS Politehnica Timişoara.

Metalul a preluat şefia clasamentului

Noua lideră a clasamentului este Metalul Reşiţa, formaţie care a trecut peste ACS Politehnica Timişoara, la golaveraj. Reşiţenii au trecut fără prea mari probleme de Şoimii Pâncota, 2-0, în timp ce bănăţenii au învins la limită pe Unirea Târlungeni, 1-0. Poli şi Metalul sunt singurele formaţii care au acumulat punctaj maxim după două runde, în timp ce FC Caransebeş şi CSM Râmnicu Vâlcea sunt celelalte două echipe neînvinse până acum. Din păcate, municipalii au doar două puncte şi se află în acest moment pe poziţia a şasea a clasamentului.

Marţi în Cupa României

CS Municipal va juca următoarea partidă în deplasare, în Cupa României. Formaţia antrenată de Erik Lincar va întâlni la Slatina pe FC Olt, o echipă împotriva căreia a jucat două meciuri amicale în această vară, 2-3 la Măciuca şi 2-0 la Piatra Olt. Partida este eliminatorie, urmând să se treacă la reprize de prelungiri şi eventual la lovituri de la 11 metri dacă egalitatea persistă după 90 de minute.

Rezultate:

CSM Rm. Vâlcea – CS Mioveni 0-0
Metalul Reşiţa – Şoimii Pâncota 2-0
FC Bihor Oradea – Fortuna P. Câmpina 1-3
FC Olt Slatina – FC Caransebeş 1-1
ACS Poli Timişoara – U. Tărlungeni 1-0
Olimpia Satu Mare a stat