Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A plecat Simona, vine Muşi?

Mai sunt 10 zile până la startul campionatului şi obiectivul formaţiei vâlcene rămâne accederea în play-off

Simona Gogârlă a făcut 90% din pregătirea pentru noul sezon competiţional, alături de handbaliste de la HC Municipal, dar startul sezonului nu o va găsi pe banca tehnică a vâlcencelor. La finalul partidei amicale jucate de municipale în compania craiovencelor de la SCM, după o şedinţă fulger a preşedintelui clubului, Toma Pleşa cu primarul interimar Matei, s-a decis ca Simona Gogârlă să fie disponibilizată. Au urmat obişnuitul război al declaraţilor. Pleşa a spus că echipa nu mergea bine în ciuda investiţiilor făcute, Gogârlă a replicat că nu i s-au adus hadbalistele pe care le dorea, că au plecat unele pe care încă erau utile şi că stranierele nu au valoarea la care se aştepta toată lumea. Timp de trei zile, antrenamentele au fost făcute de căpitanul echipei, Roxana Cherăscu, timp în care Pleşa şi compania au făcut eforturi disperate să găsească un nou antrenor, de preferat bărbat şi nu femeie, care să preia echipa şi care să îşi asume lotul şi obiectivul propus pentru sezinul care va debuta oficial pe 31 august.

Muşi şi-a dat acceptul verbal

Până la urmă, liber de contract şi decis să înceapă o nouă muncă a fost găsit Dumitru Muşi, fost selecţioner al naţionalei României de handbal feminin şi fost secund al lotului. A reuşit o clasare bună, locul patru la Campionatul European din anul 2000 dar şi cea mai slabă clasare a României, poziţia a 17-a la mondialele din 2001. Ultima dată a antrenat tot o echipă feminină de prim eşalon, CSM Ploieşti, acolo unde a înlocuit-o tot pe Simona Gogârlă! Mai mult decât atât, Muşi a plecat de la Ploieşti după un meci pierdut de formaţia sa la Râmicu Vâlcea. De-a lungul carierei, Dumitru Muşi a mai antrenaat echipe ca Tomis Constanţa, Cetate Deva şi HCM Constanţa. Potrivit zvonurilor, constănţeanul a fost în „cărţi” să preia şi pe Oltchim Râmnicu Vâlcea dar în locul lui a fost preferat Gheorghe Tadici, antrenor de care-l leagă şi o mai veche prietenie.

„Obiectivul nu se schimbă”

Preşedintele formaţiei vâlcene, Toma Pleşa, confirmă tratativele cu Dumitru Muşi dar spune că eventualul contract nu a fost parafat: „Domnul Muşi şi-a dat acordul de principiu. Ştie lotul şi este de acord să lucrăm împreună. Rămâne să semnăm un contract. În mare parte ne-am înţeles şi în ceea ce priveşte termenii acestui contract, rămâne să vedem dacă ne punem de acord cu anumite clauze.” Fostul arbitru mai spune că obiectivul formaţiei rămâne neschimbat: „Nici nu se pune problema să schimbăm obiectivul care rămâne clasarea în locurile 1-8 la finalul sezonului regulat şi participarea la turneul de play-off. Eu continui să susţin cu tărie că avem un lot cu mult mai valoros decât în sezonul trecut. Veţi vedea acest lucru în timpul campionatului.”

Încă 10 zile până la debut

Noul tehnician, probabil Dumitru Muşi, mai are la dispoziţie puţin timp pentru a pregăti debutul în noua ediţie de campionat. Pe 31 august, HC Municipal va avea prima partidă oficială a sezonul 2014-2015 cu un meci în deplasare de la care toată lumea aşteaptă victoria, pentru că vâlcencele vor evolua pe terenul unei echipe modeste, Unitrea Slobozia, care tocmai a promovat din primul eşalon. În continuare programul HCM-ului este unul bun, oficialii echipei aşteptând în tur cucerirea a aproximativ 20 de puncte.