Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VOCEA VÂLCII lansează campania CUTIA CU ZÂMBETE

Iepuraşul trebuie să vină pentru toţii copiii

Începând de luni, 7 aprilie a.c., VOCEA VÂLCII lansează campania CUTIA CU ZÂMBETE, o campanie ce vizează ajutorarea copiilor orfani, dar şi a celor proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face viaţa mai uşoară. Colectarea începe chiar din data de 7 aprilie şi se termină în ziua de joi, 17 aprilie 2014. Râmnicenii care doresc să facă un copil abandonat fericit, fie chiar şi pentru o zi, pot contribui trimiţând cadourile/coletele pe care doresc să le dăruiască la centrul de colectare creat ad-hoc în incinta redacţiei noastre de pe strada Carol I nr. 3 – 5, centrală bloc Filipin. Persoană de contact: Magda Popescu (0250/735511).

Implică-te! Orice zâmbet contează!
zambete-molipsitoare
Sunt patru paşi simpli, pe care îi puteţi urma pentru a face un copil fericit.

I. De ce ai nevoie?

Ai nevoie de o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul), hârtie de împachetat cadouri, foarfece sau cutter, timp şi/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vrei să le dăruieşti, răbdare şi multă dragoste. Pe capacul cutiei, musai trebuie scris cui poate fi dăruit cadoul tău. Spre exemplu: fetiţă 5 – 6 ani.

II. Ce poţi să pui în cutie?

După ce înveleşti frumos în hârtie de cadouri atât cutia, cât şi capacul, apoi poţi să pui în cutie tot ce cumperi sau ce ai prin casă şi vrei să dăruieşti. Sugerăm câteva lucruri, însă, cu siguranţă, lista este infinit mai lungă şi fiecare o poate îmbunătăţi cum crede de cuviinţă.

• dulciuri (ex. ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)

• articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

• jucării potrivite pentru vârsta şi sexul copilului

• produse de igienă personală: perie şi pasta de dinţi, săpun, şampon, gel de duş, o felicitare de Paşte pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (dacă doreşti poţi să-ţi pui datele de contact pentru a păstra legătura şi pe viitor)

• articole de îmbrăcăminte: o bluză, un hanorac, o pereche de pantaloni sau blugi, o rochiţă, un pulover sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat

• orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor.

III. Mare grijă la conţinut

Puteţi pune în cutie tot ce intră, ce vreţi şi ce credeţi că îi trebuie unui copil de vârsta şi sexul pentru care aveţi pe inimă să cumpăraţi ceva.

Fiind la prima experienţă de acest gen, vă rugăm să vă limitaţi la lucruri care pot intra într-o cutie de pantofi. Vă sfătuim să încercaţi cu cutiile de la încălţămintea de bărbaţi sau cutiile de la cizme. Sunt mai voluminoase. Vă rugăm să nu aduceţi bani, pungi, saci, sacoşe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. De asemenea, nu puneţi în cutii lucruri care nu v-ar place nici vouă să le primiţi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaştem cu toţii: se aruncă la gunoi. Fă un cadou aşa cum ţi-ar place să-l primeşti şi tu, nu fă curăţenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e „de aruncat”.

Copiii sunt între 2 – 18 ani, fete şi băieţi. Nu lipiţi capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniţi cu ele. Vă rugăm să vă completaţi numele şi adresa de e-mail pe tabelul care vi se va înmâna, pentru ca să vă putem da mai apoi de ştire despre unde şi la cine a ajuns cutia dvs. Termen limită: 17 aprilie 2014.

IV. Unde se colectează cutiile?

Fiind şi noi începători, la prima ediţie, cutiile se vor strânge la sediul redacţiei noastre din strada Carol I nr. 3 – 5, centrală bloc Filipin. Persoană de contact: Magda Popescu – 0250/735511. Vă aşteptăm cu drag! Nu uitaţi că zâmbetul unui copil abandonat va face ca în Noaptea de Înviere să ne simţim cu toţii un pic mai buni.