Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
vancea diculoiu

Vine Victor Avram, pleacă 13 directori, de la Oltchim

DECIZII RADICALE. În fruntea Oltchim va fi numit, zilele acestea, tânărul inginer Victor Avram, însă cu această ocazie vor pleca şi 13 dintre cei 21 de directori care au „supt” combinatul de bani atâta amar de vreme, într-o perioadă în care societatea din Rm. Vâlcea este în pragul unui faliment răsunător. Noua conducere a Oltchim, de la care se aşteaptă minuni, va fi anunţată de ministrul Economiei, după o ultimă întâlnire de lucru ce va avea loc luni, 7 aprilie 2014, atunci când se va aproba noua organigramă.

Schimbări radicale în fruntea combinatului Oltchim Rm. Vâlcea, acolo unde, în sfârşit, vor fi „decapitaţi” câţiva din directorii care „păpau” banii statului degeaba. Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a luat decizia de a numi un alt director general la societatea din Rm. Vâlcea şi de a scăpa de 13 dintre directorii de la Oltchim, despre care s-a făcut atâta caz că au salarii imense, maşini la scară şi facilităţi peste facilităţi, în condiţiile în care combinatul este „cu un picior în groapă”.

Chiar la vizita sa de la Oltchim, de săptămâna trecută, ministrul social-democrat al Economiei a anunţat că luni, 7 aprilie, va fi finalizată noua organigramă a societăţii. „(…) Săptămâna viitoare vom finaliza organigrama, pe care o vom pune în aplicare. La momentul respectiv veţi vedea care sunt soluţiile noastre pentru conducerea combinatului Oltchim” – a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, prezent pe Platforma Chimică.

Tânărul Victor Avram, noul director general al Oltchim

Aşadar, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri cu liderii Sindicatului Liber Oltchim şi Cartel Alfa – Filiala Vâlcea, ministrul Economiei a decis cine va fi noul director al combinatului Oltchim. Pesedistul Constantin Niţă, după ce, probabil, s-a sfătuit şi cu preşedintelui CJ Vâlcea – Ion Cîlea, a decis să-l numească la conducerea Oltchim pe Victor Avram, fostul director de mentenanţă din cadrul societăţii. „Ministrul a luat decizia, evident după ce s-a consultat şi cu sindicatele şi cu conducerea judeţului, să-l numească pe Victor Avram la conducerea Oltchim. Au fost discuţii despre viitorul combinatului şi despre ce vom face în următoarea perioadă. Săptămâna viitoare va decide şi câţi dintre mulţii directori de la combinat vor pleca” – ne-a declarat Ionel Vâncea, liderul de sindical al Cartel Alfa Vâlcea.

La rândul său, inginerul Victor Avram ne-a declarat că a fost informat despre această numire, însă deocamdată nu este nimic oficial. „Am auzit şi eu acest lucru, dar nu este nimic oficial până acum. Vom vedea ce se întâmplă săptămâna viitoare” – ne-a spus Victor Avram.

Interesându-ne despre profesionalismul şi caracterul inginerului Victor Avram, fostul director general al Oltchim, dr. ing. Constantin Roibu, ne-a declarat: „Este un inginer bun, dar şi un băiat bun. Are în jur de vreo 40 de ani şi s-a afirmat prin trecutul său profesional ca director de mentenanţă. Este, după părerea mea, o foarte bună soluţie, pentru că va dovedi că este un bun manager şi profesionist”.

13 directori, pe făraş

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, susţine că luni, 7 aprilie a.c., la Ministerul Economiei va avea loc o întâlnire a ministrului Niţă cu întreaga conducere a Oltchim, ocazie cu care 13 directori vor fi anunţaţi că posturile lor vor fi desfiinţate, urmând a mai rămâne în funcţii doar 8 directori din cei 21 cât au fost până acum. Ion Cîlea spune că nu s-a implicat în această problemă, pentru că aşa a considerat că este mai bine, deciziile să fie luate în beneficiul combinatului şi fără implicarea politică. „Vă rog să mă credeţi că nu m-am implicat în această problemă şi nu ştiu care dintre directori vor rămâne şi care vor fi retrogradaţi. Cert este că nu se mai putea continua aşa, trebuia să se ia o decizie. Ştiu că luni (7 aprilie a.c. – n.r.) conducerea Oltchim va avea o întâlnire cu ministrul Economiei şi acolo vor fi puse la punct toate aceste detalii” – ne-a declarat Ion Cîlea.

Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, ne-a mărturisit că aşteaptă ca noua conducere să îşi formeze o echipă competentă pentru a putea prelua combinatul Olchim la pachet integrat cu Arpechim Piteşti. „Este normal ca noul director să îşi facă o echipă. Aşa cum este normal să se reduce din costuri şi să rămână doar 8 directori din 21. Speranţa noastră este că se va forma o echipă competentă care să preia frâiele combinatului în sistem integrat cu Arpechim” – ne-a declarat Mihai Diculoiu.