Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

EMOŢIONANT. Vâlcenii au ajuns să fure energie electrică din cauza sărăciei

23 de persoane din Vaideeni, Buneşti şi Drăgăşani s-au ales cu dosare penale după ce au fost descoperiţi că se foloseau de instalaţii improvizate pentru a fura energie electrică din reţeaua CEZ-ului.

Vâlcenii o duc din ce în ce mai rău, iar de multe ori lipsurile îi obligă să se transforme în infractori. Furturile de subzistenţă s-au înmulţit în judeţul Vâlcea, iar oamenii legii au ajuns să nu mai facă faţă numărului mare de cazuri. Chiar zilele trecute, jandarmii au depistat 23 de familii din localităţile Vaideeni, Buneşti şi Drăgăşani care furau energie electrică. Sigur, operaţiunea de verificare a fost făcută la cererea şi în colaborare cu CEZ România. Astfel au fost depistaţi vâlcenii care sustrăgeau energie electrică, folosindu-se de instalaţii artizanale, ce de multe ori s-au dovedit a fi periculoase. Pentru fapta lor, oamenii s-au ales cu dosare penale. „Jandarmii vâlceni împreună cu lucrători din cadrul CEZ România au acţionat pe raza localităţilor Vaideeni, Buneşti şi Drăgăşani din judeţul Vâlcea unde au depistat 23 proprietari de locuinţe/chiriaşi care sustrăgeau energie electrică prin intermediul unor conductori electrici racordaţi ilegal la reţeaua de alimentare. Jandarmii le-au întocmit dosare conţinând acte premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de «sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare», fapte prevăzute şi pedepsite de art. 208 din Codul penal şi art. 92 alin. 2 din legea nr. 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale” – se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Vâlcea.

Actele de constatare întocmite de jandarmi au fost înaintate la Parchetele de pe lângă Judecătoriile Horezu, Rm. Vâlcea şi Drăgăşani pentru continuarea cercetărilor.