Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto agerpress

DE ZIUA FEMEII, ÎN ALBA IULIA S-AU INAUGURAT „LACĂTELE IUBIRII”

foto agerpressAutoritatile locale din Alba Iulia au inaugurat de Ziua Femeii in Cetatea Alba Carolina, „Lacatele Iubirii”, montand pe podurile de lemn care despart Portile a III-a si a IV-a cabluri pe care localnicii sau turistii pot prinde lacate ale iubirii.

In Franta, pana in iunie 2015, a existat un celebru pod al iubirii la Paris, peste raul Sena, „Pont des Arts”. Primaria din Capitala Frantei a decis ca aceste lacate sa fie eliminate deoarece structura podului a fost grav amenintata din cauza greutatii acestora.

Traditia „Lacatele Iubirii” dateaza de cel putin 100 de ani. Ea, s-a nascut dintr-o poveste de iubire trista, terminata tragic pentru directoarea unei scoli din orasul balnear Vrnjacka Banja, care in timpul Primului Razboi Mondial s-a indragostit de un ofiter sarb. Tanara se numea Nada, iar el se numea Relija. Acesta, dupa ce s-a logodit cu Nada, a plecat intr-o misiune in Corfu si aici s-a indragostit de o grecoaica, parasind-o pe Nada care a murit, nereusind sa-si revina dupa lovitura primita.

Dupa aceasta tragedie, tinerele din Vrnjacka Banja au dorit sa-si protejeze dragostea si au inceput sa-si scrie numele alaturi de cel al iubitului lor pe lacate pe care le-au prins de balustrada podului unde tanara directoare se intalnea cu ofiterul sarb.

Pe „podul iubirii” din Alba Iulia au aparut deja primele lacate, primul fiind pus chiar de catre primarul municipiului, domnul Mircea Hava (in medalion).