Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PDL îşi alege, la nivel naţional, o nouă conducere

ALEGERI. Consiliul Naţional al PDL a stabilit ca în data de 30 iunie a.c. să aibă loc  organizarea Convenţiei Naţionale, în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru noile structuri de conducere ale partidului. Astfel, se discută despre conducerea colectivă interimară, variantă susţinută de Monica Cezar Preda şi Sever Voinescu. În acest moment, există o singură candidatură pentru şefia partidului, în persoana lui Vasile Blaga, de la care se aşteaptă o reală reformă a formaţiunii politice.

Potrivit declaraţiilor fostului prim-ministru al României, Emil Boc, decizia de convocare a Convenţiei în 30 iunie a fost luată cu o majoritate covârşitoare, fiind înregistrate doar două abţineri. În cadrul dezbaterilor, unii democrat-liberali au susţinut ca alegerile pentru noua conducere să aibă loc în 30 iunie, în timp ce alţii, între care Cezar Preda, Cristian Boureanu şi Gheorghe Ştefan au susţinut ca acestea să aibă loc în 23 iunie, adică peste cinci zile.

La convenţie vor participa 1.450 de delegaţi şi de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale. Aşa cum vă informam, Vasile Blaga este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL, iar în cadrul Convenţiei Naţionale va lua cuvântul Gheorghe Flutur, Cristian Preda, Andreea Paul, Dorin Florea şi Mihai Stănişoară.

Anca Boagiu candidează pentru o funcţie de vicepreşedinte al PDL, iar pentru acest post îşi vor mai depune candidaturile George Scripcaru, Cezar Preda, Sulfina Barbu şi Teodor Baconschi. În schimb, Elena Udrea, Ioan Oltean şi Roberta Anastase nu şi-au exprimat intenţia de a candida şi cel mai probabil vor rămâne în afara BPN.

Deputatul PDL Samoil Vîlcu susţine că are mare încredere în Vasile Blaga şi este convins că acesta va demara un profund proces de reformă în interiorul partidului. Mai mult, el recunoaşte că „poate ar fi fost altfel acum”, dacă la alegerile trecute, l-ar fi ales pe Blaga şi nu pe Boc şef al partidului. „Mă bucur că există o asemenea unitate în ceea ce priveşte candidaturile pentru structurile de conducere ale partidului. Mă bucur enorm că a reuşit să-i atragă pe Macovei, Voinescu şi Pereda de partea lui. Vom avea de câştigat pe termen lung. Cred că PDL va avea o altă soartă cu Vasile Blaga la conducere. Dacă ar fi fost el în locul lui Boc, atunci, acum, nu am mai fi fost nevoiţi să plecăm de la guvernare. Acum, cu Blaga, sper că nu vom mai da greş”, ne-a declarat Samoil Vîlcu.

De aceeaşi părere este şi senatorul Dorel Jurcan care declară că PDL, are, în acest moment, nevoie de un suflu nou. „Sunt mulţumit că Blaga a reuşit să atragă, lângă el, grupul de elitişti din partid, format din Voinescu, Preda şi Macovei. Este foarte important, după aceste alegeri, să reconstruim, din temelii, acest partid, şi să începem cu reorganizarea filialelor locale de partid. Trebuie să ne repliem. Avem nevoie de reformă. Din punctul meu de vedere, ideal a fi să reuşim constituirea unui veritabil pol de centru-dreapta, care, în acest moment, este inexistent în România, PNL fiind alături de PDL”, a spus senatorul Jurcan.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU