Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
PNL protest 2

FOTO: Liberalii au protestat împotriva PSD-ului şi PDL-ului în faţa Prefecturii Vâlcea

Protest spontan al consilierilor PNL Vâlcea, care, în frunte cu liderul lor de partid – Cristian Buican, dar şi cu parlamentarii Dan Niţu, Adrănel Cotescu şi Traian Dobrinescu, s-au adunat în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea şi şi-au strigat nemulţumirile. La manifestare a fost prezent şi fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, prezent încă de ieri la Vâlcea, într-o vizită electorală.

Îmbrăcaţi în tricouri albe pe care era inscripţionat mesajul „PSD + PDL condamnă la sărăcie 60% din cetăţenii judeţului Vâlcea”, dar şi cu pancarte pe care erau scrise localităţile judeţului Vâlcea conduse de primari PNL şi care au primit fonduri extrem de puţine de la Consiliul Judeţean Vâlcea.

De fapt, repartizarea fondurilor judeţului de către Ion Cîlea pe criterii numai de el ştiute a fost una dintre nemulţumirile membrilor PNL Vâlcea. O altă problemă ridicată de ei a fost votul din Consiliul Local de desemnare a primarului interimar al Râmnicului. „Să nu credeţi că situaţia de la Vâlcea este una singulară, acest lucru se va întâmpla probabil în toată ţara, acolo unde baronii PSD consideră că banii publici sunt banii lor. Aceştia sunt banii cetăţenilor, banii comunităţilor locale care au nevoie de investiţii. Prefectul, în momentul în care a fost numit, s-a dezbrăcat de haina politică şi trebuie să aplice legea şi să atace în contencios toate hotărârile care încalcă legislaţia. În cazul în care nu va face acest lucru, vom merge pe filiera de a ataca în contencios şi din partea cetăţenilor municipiului Rm. Vâlcea” – a declarat fostul ministrul PNL, Ludovic Orban.
PNL protest 4
În privinţa celor două revendicări, peneliştii i-au strigat prefectului Cornoiu în faţa instituţiei să atace hotărârile în instanţa contenciosului – administrativ. Numai că, reprezentantul Guvernului în judeţ se afla în momentul protestului într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, iar liderul PNL Cristian Buican a aşteptat minute bune ca acesta să iasă din întâlnire şi să-i solicite o întrevedere la care liberalii să-şi prezinte revendicările. Într-un final, prefectul Cornoiu a ieşit să vorbească cu Buican, stabilind ora 12.00 pentru prezentarea nemulţumirilor, oră la care peneliştii au conferinţă de presă.

PNL protest 5PNL protest 1PNL protest 6