Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Numai sfinţi, unul şi unul…

Cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, păcătoşii aflaţi în fruntea PSD s-au îngrămădit să participe la Liturghia de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, slujba fiind oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Trimis în judecată pentru fraudarea referendumului privind demiterea preşedintelui României, într-un dosar burduşit cu probe, vicepremierul Liviu Dragnea s-a dus şi el la moaştele Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei şi făcătoare de minuni.

Luni va ajunge la Slujba Sfintei Liturghii şi colegul său de partid, Victor Viorel Ponta, care este deja la Iaşi. Ţârcovnicii lui Gheorghiu – Dej, Petru Groza, Nicolae Ceauşescu şi ai lui Ion Iliescu udă cu salivă moaştele doar atunci când au probleme cu Justiţia. Când nu au, se declară atei şi nu respectă niciuna din cele 10 porunci. Arză-i-ar iadul, dacă noi nu suntem în stare. Pentru ăştia de acum, un loc numai bun de închinăciune şi smerenie este la Rahova. Gigeluş Becali le poate fi un profesor bun. Prin fraudarea referendumului şi alegerilor din toamna, Dragnea a impus un regim incompetent, de hoţi şi de borfaşi. Prefăcuţii aflaţi în fruntea PSD sunt bine primiţi în Iaşi, datorită lui Nichita, primarul social democrat al moldovenilor din capitala ţinutului.

La Cluj, de exemplu, nu le-ar fi mers învârteala. La Iaşi se pot mişca în voie, primarul e viitor guvernator (preşedinte de regiune), dacă Dragnea sau un eventual înlocuitor finalizează regionalizarea. Nichita, născut şi educat în Dorohoi, face ce vrea prin Iaşi, are şi Mitropolia sub papuc, care n-a zis nici „pâsss” când i s-au tăiat teii din curtea edificiului ortodox şi, acum, admiră pelerinii nişte amărâţi de salcâmi japonezi. Contactul cu cei veniţi la Sfânta e, aşadar, bine susţinut şi de oamenii primăriei şi de feţele bisericeşti. Stil consacrat: mâncare, băutură, comerţ popular, atmosferă veselă, ceva muzică şi miros de mici în alternanţă cu cel de tămâie, spectacole şi vedete PSD care rânjesc… pardon, care zâmbesc electoratului. Ştiu ele de ce! Dar şi noi.

Fariseismul românilor în frunte cu politicienii şi mai marii BOR este cauza multor nenorociri abătute asupra ţării. Cum este posibil ca un popor care s-a declarat în proporţie de 86% ortodox la ultimul recensământ să plângă de mila hoţilor şi criminalilor pe la TV şi să ceară eliberarea lor? Cum este posibil ca un popor care se declară majoritar ortodox să fie campion la moartea caprei vecinului, în cel mai fericit caz, că majoritatea merg direct la moartea vecinului. Problema este că au transformat, în aceşti 23 de ani, toată mişcarea religioasă, în ceva banal. Ei batjocoresc credinţa, ei o demonetizează.

Credinţa, din punctul meu de vedere, este un simţământ intim şi transformarea unei sărbători religioase în spectacol electoral mi se pare o blasfemie de neiertat. Se declară ateişti, liber profesionişti, şi după aceea se duc la biserică. Asta nu te dezamăgeşte? Pentru că pe mine mă oripilează.

Ponta către Dragnea, la Iaşi: „Simţi? Mmm? Acum îţi dai seama de ce am vrut să venim aici? Simţi că suntem mai aproape de Moscova? Eu mă întreb… oare dacă am folosi elicopterele astea care consumă aiurea benzina deasupra Iaşiului n-am putea ajunge până la Nistru? Să auzim nişte cuvinte în ruseşte sau măcar în ucraineana…”. Pun o întrebare celor care au competenţă (nu expertiză, cum zic unii, fiindcă expertiza are un alt sens decât competenţa) în domeniul religios: Sf. Parascheva este protectoarea bolşevicilor? Şi încă o întrebare: la Mitropolia Moldovei din Iaşi, cu prilejul Sf. Parascheva, pot să vină şi enoriaşi care au alte convingeri politice decât cele bolşevice? Dumnezeu îi încearcă ca pe Iov. PSD a dat, DNA a luat, fie Iliescu binecuvântat! Dragnea, după ce va fi câţiva ani tovarăş de rugăciuni cu Jiji, o să fie beatificat. Doar a mai fost un tâlhar care a ajuns în Rai după ce DNA l-a pus pe cruce.