Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Scandal pe bani între foştii colegi USL la Consiliul Judeţean

O serie de liberali, în frunte cu fostul ministru Ludovic Orban, Cristi Buican, Dan Niţu şi Adrănel Cotescu au organizat un protest inedit în timpul şedinţei Consiliului Judeţean de astăzi. Toţi au venit îmbrăcaţi în tricouri albe pe care scria „PSD plus PDL conduce 60% din judeţ spre sărăcie”. Nu au lipsit nici pancartele cu numele localităţilor conduse de liberali: „Voineasa, condamnată la sărăcie”.

A urmat un circ în toată regula, presărat cu vorbe grele. „Ştiţi că domnul Persu ia şi pensie şi salariu de la Consiliul Judeţean” – a strigat Cristi Buican. „Tu câştigi 100 de milioane de la Camera Deputaţilor şi nu faci nimic” – a replicat Dumitru Persu.
CJ
După ce Ion Cîlea a ameninţat că suspendă şedinţa, aceasta a început totuşi într-un cor de huiduieli. Prin vocea lui Victor Stănculescu, grupul consilierilor PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a „Codului lui Buican”, care prevede criteriile de alocare a banilor din buget. După o altă serie de discuţii aprinse s-a votat ordinea de zi în formă iniţială, moment în care liberalii au părăsit şedinţa la ordinul lui Cristi Buican: „Nu votaţi sărăcirea judeţului de aceşti hoţi”. „Ne-aţi făcut hoţi, vă fac plângere penală” – a replicat Ion Cîlea.

Lucrurile au fost la un pas să degenereze după contrele dure între Bogdan Popescu şi Dumitru Persu, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine şi protestatarii au plecat din sală cu destinaţia Prefectură.

cj 2