Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Borş de primăvară (de post)

Ce vă trebuie? 6 fire de ceapă verde, 1 fir usturoi verde, 4 legături de lobodă, 2 legături de ştevie, mai multe frunze de spanac, 1 lingură de orez, 2 cartofi, 1 lingură bulion, 1 cană de borş, 1 legătură mărar, pătrunjel şi leuştean, sare şi piper după gust.

Cum se prepară? Se curăţă şi se spală bine toate zarzavaturile. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, orezul se spală în mai multe ape şi cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se adaugă toate la fiert în doi litri de apă. Când sunt aproape fierte, adăugăm frunzele de lobodă, ştevie şi spanac tăiate în fâşii, apoi punem bulionul, sarea şi piperul. După ce s-au fiert toate zarzavaturile, punem borşul şi lăsăm să dea într-un clocot. Luăm oala de pe foc şi adăugăm verdeaţa tăiată mărunt. Se poate servi cald sau rece.