Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lumea adunate

– Mediatizatul scandal dintre pesediștii și liberalii vâlceni care se luptă orbește pentru acapararea consiliului de administrație de la APAVIL ( cu riscul pierderii unor fonduri europene extrem de importante) demonstrează că nu ar fi rău ca legislația să fie modificată – După cum a promis, premierul Ponta a redus numărul vilelor de protocol în care demnitarii de prim rang își pot petrece sfârșitul de săptămână sau vacanțele – Deputatul Ghișe zice că poporul l-a demis pe Băsescu – În Râmnicu Vâlcea traficul auto este blocat deseori din cauza traficului pietonal – Istoria adevărată a țării – Traversarea municipiului Râmnicu Vâlcea pe jos a devenit un act de curaj pe timp de noapte – Toate administrațiile locale au tentația să acorde atenție bulevardului central și zonelor în care domiciliază un mare număr de votanți

– Mediatizatul scandal dintre pesediștii și liberalii vâlceni care se luptă orbește pentru acapararea consiliului de administrație de la APAVIL (cu riscul pierderii unor fonduri europene extrem de importante) demonstrează că nu ar fi rău ca legislația să fie modificată, iar din aceste consilii de administrație să nu mai poată face parte consilieri locali sau județeni, de fapt, niciun ales local sau parlamentar. Consiliile ar trebui formate din specialiști în economie sau în domeniile de activitate pentru asemenea societăți, iar consilierii eventual să desemneze, prin vot, reprezentanții dintr-o listă mai lungă de specialiști propu și sau autopropu și. Pentru rapida deblocare a situației prezente de la CJ propunem o tragere la sorți publică a reprezentanților CJ în CA de la APAVIL. Nu e o glumă, dar pur și simplu nu putem accepta ca milioane de euro să se ducă pe apa sâmbetei din cauza unor orgolii nemăsurate care par a ascunde interese meschine personale.

– După cum a promis, premierul Ponta a redus numărul vilelor de protocol în care demnitarii de prim rang își pot petrece sfârșitul de săptămână sau vacanțele, acestea rămânând doar la 20. Variantele de petrecere a timpului liber de către președinte, premier, șiefii celor două Camere ale Parlamentului, includ și Palatul Olănești, un complex de 107.000 de metri pătrați cu parc, cabană și heliport, în care s-au investit recent 80.000 de euro pentru grădina cu nuferi, chiar dacă demnitarii nu au trecut decât întâmplător pe acolo. La Olănești, Traian Băsescu a stat o singură dată, numai câteva ore, iar Emil Boc a avut două opriri: o dată a făcut o întâlnire cu prefecții, a doua oară a rămas o noapte. În palatul construit în 1989, nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a apucat să își petreacă vacanța de Revelion, îndelung planificată în acel an. Chiar dacă nu se numără printre destinațiile favorite ale demnitarilor și a fost închis accesului public după 2006, Palatul Olănești are în permanență în jur de 20 de angajați și a fost pregătit frecvent, ca și alte vile similare, pentru vizite la nivel înalt fără ca acestea să mai aibă loc.

– Deputatul Ghișe zice că poporul l-a demis pe Băsescu. De fapt, după logica lui Ghișe, Băsescu nici nu a fost măcar suspendat: – poporul a hotărât parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari – Parlamentul este bicameral și cu 600 de parlamentari – deci, Parlamentul este ilegal și nu respectă voința poporului – deci, hotărârile parlamentului sunt nule, inclusiv cea de suspendare a lui Băsescu – deci, Ghișe stă ilegal în Parlament pe banii noștri – deci, ce zice Ghișe n-are nicio valoare. Exact ca și comentariul ăsta despre nimic și ce zice un nimic. Dar eu măcar am șiansa să fiu amuzant cu comentariul ăsta. Pentru unii…

– În Râmnicu Vâlcea traficul auto este blocat deseori din cauza traficului pietonal. Acest lucru se întâmplă mai ales acolo unde trecerile de pietoni se află foarte aproape de centrul sensurilor giratorii. Când trecerile respective sunt folosite de mai mulți pietoni, iar conducătorii auto trebuie să le acorde acestora prioritate, atunci sensul giratoriu se blochează. Îi invităm pe specialiștii din domeniu ai primăriei să observe atent, de exemplu, ce se întâmplă în giratoriul din intersecția bulevardului Calea lui Traian cu strada Dacia.

– Istoria adevărată a țării ne spune că: * Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, este fiul generalului de Securitate Hirsch, care ca orice evreu ce- și maschează identitatea a devenit Oprescu * că adevărații criminali de după invazia sovietică și-au dus traiul tihnit până la adânci bătrâneți și și-au lăsat urma și de nădejde, care le continuă „opera  și în vremurile noastre * iată, doar, patru dintre aceste nume: Leonte Tismăneanu, născut Leonid Tisminețki, Walter Roman, născut Neuländer, Dionis Patapievici, născut Denys Patapiewicz, și Mihai Oișteanu, născut Mihail Oigenstein. Toți sunt evrei, proveniți din teritoriile unde sovieticii și-au pregătit acțiunile împotriva României, toți, după 1964, și-au românizat numele pentru a- și ascunde originea, dar, mai ales, crimele săvâr șite în perioada de bolșevizare a României, toți au ajuns, cu sprijinul Moscovei și al NKVD-ului, pe trepte înalte ale ierarhiei de partid și de stat.

– Traversarea municipiului Râmnicu Vâlcea pe jos a devenit un act de curaj pe timp de noapte. Haitele de câini vagabonzi s-au înmulțit. Animalele au deja un accentuat comportament teritorial și îl manifestă mai ales nocturn când circulația restrânsă a autoturismelor și persoanelor le dă curaj să se manifeste. În ultimii ani nu s-a făcut nimic pentru a limita numărul acestor patrupede. Acum ele există lângă fiecare imobil din Ostroveni și Petrișor, în număr mare pe falezele râului Olănești, lângă toate centrele de colectare a deșeurilor menajere, în parcuri, în zona centrală, în curțile tuturor unităților publice ( șicoli, grădinițe, spitale etc.).

– Toate administrațiile locale au tentația să acorde atenție bulevardului central și zonelor în care domiciliază un mare număr de votanți, cu precădere în perioada campaniilor electorale, pentru a obține în schimbul unui interes edilitar manifestat cu surle și trâmbițe cât mai multe voturi. Și, de multe ori, edilii nu mai văd ce se întâmplă pe unele străzi și trotuare aflate uneori atât de aproape de locul de muncă. Dacă vreți să vă convingeți, circulați puțin pe jos pe strada G-ral Gheorghe Magheru în zona dintre sediul BCR și Spitalul nr. 2. Trotuarele au bordurile distruse în mare parte, pavelele acolo unde există sunt crăpate și denivelate, asfaltul a fost spart și deteriorat de rădăcinile unor copaci și în unele locuri iarba crește printre crăpături, vegetația nu a fost îngrijită, iar rădăcinile arborilor tăiați nu au fost scoase, gardurile unor case și cele care împrejmuiesc unele terenuri arată deplorabil, mai rău ca în mediul rural, coșurile de gunoi stradale sunt puține și deteriorate, nu există bănci sau locuri de parcare, unele marcaje pietonale vechi nu au fost șiterse cum trebuie, stâlpii de iluminat nu sunt vopsiți în unele locuri fiind mâncați de rugină.