Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 7 aprilie 2014

• Victor Ponta ne-a ameninţat că îşi doreşte să lase locul în politică altora, „mai tineri” • Dacă vă aflaţi la sfârşit de săptămână pe drumul spre staţiunea Olăneşti, nu greşiţi cu nimic dacă vizitaţi şi comuna Vlădeşti unde este primar inginerul Sorin Ghiţă • Era odată ca niciodată, un chelner cu ochelari care servea la un restaurant USL un singur meniu al zilei: Ce se poate găti din Băsescu? • Înainte de a intra în arestul Poliţiei, condamnatul Emilian Frâncu le-a lăsat cu limbă de moarte consilierilor din Consiliul municipal Rm. Vâlcea următoarea rugăminte: „Continuaţi-mi proiectele!”

• Victor Ponta ne-a ameninţat că îşi doreşte să lase locul în politică altora, „mai tineri”. N-avem noi aşa noroc. Cine să-l creadă pe Ponta care, de 2 ani minte fără ruşine, fără frică, fără obraz. Dacă într-adevăr asta-şi doreşte, dimineaţa în loc să scrie asta pe Facebook, îşi dădea demisia şi lăsa în pace ţara asta pe care a făcut-o de tot râsul în lume. Totuşi… Ponta, te rugăm nu te retrage din politică. Eşti cel mai genial prim-ministru pe care l-a avut ţara asta. Fără tine o să se dărâme tot, va fi vai şi amar de noi. Apropo, pe noi cui ne laşi? Lui Băsescu? Să ne amintim câte ai făcut tu pentru noi: ai mers să faci temenele la Putin, după ce Băsescu l-a tratat mereu cu sictir; ai mers şi ai adus chinezii, care-au privatizat imediat Oltchim-ul, de acum produce miere pentru toată lumea şi nu produse petro-chimice; ne-ai pus vreo 40 de taxe noi, pentru că noi te-am rugat, apoi atâtea şi atâtea că nu ştim să le înşiruim de multe ce sunt. Cât o să plângă ţara asta după tine, nici nu-ţi poţi da seama. Eu încep să plâng de acum, de pustietatea lui. Atâtea „realizări măreţe”. Cine ne mai face nouă atâtea taxe, cine mai împrumută 1,6 milioane de euro pe oră? Cine mai falimentează România atât de graţios, în aplauzele poporului entuziasmat? Cine mai compromite România în occident? Cine mai îndreaptă ţara spre marele „frate de la răsărit”? Ce ne facem fără Ponta?

• Dacă vă aflaţi la sfârşit de săptămână pe drumul spre staţiunea Olăneşti, nu greşiţi cu nimic dacă vizitaţi şi comuna Vlădeşti unde este primar inginerul Sorin Ghiţă, fost director la Hervil şi un reuşit om de afaceri în viaţa privată. Peste tot pe unde a lucrat acesta, a sfiinţit locul. Să nu ne credeţi, dar să cercetaţi! Printre multele reuşite edilitare, primarul Ghiţă a canalizat şi a particularizat modern cea mai sănătoasă sursă de apă de izvor din judeţ, apă cu cel mai pur conţinut fizico-chimic, unde, zilnic, vin sute de râmniceni să se aprovizioneze. Dacă întârziaţi o oră la acest obiectiv, veţi putea număra zeci de autoturisme staţionate în parcarea izvorului, din portbagajele cărora se scot recipienţi în capacitate de minimum 10 kg. care se umplu cu apă şi se oferă salariaţilor, pacienţilor şi însetaţilor din locurile aglomerate. O binefacere. Locuitorii Vlădeştiului au temerea că primarul lor, în anul 2016, va candida la primăria Râmnicului şi îi va părăsi. Grea lovitură pot primi ei, pentru că, până acum, nici un predecesor de-al lui nu a stat în slujba comunităţii şi nu a făcut atâtea câte a făcut-o acesta. Desigur, lor le pare rău că destoinicul gospodar pleacă de lângă ei, dar se vor putea bucura că Sorin Ghiţă se va duce unde îi este mai bine şi la o treabă la care se pricepe.

• Era odată ca niciodată, un chelner cu ochelari care servea la un restaurant USL un singur meniu al zilei: Ce se poate găti din Băsescu? Toţi clienţii erau mulţumiţi de felul în care s-au gătit bucatele, bucătarii erau aleşi pe sprânceană. De la Gâdea până la Striblea, erau experţi de masterchef. La sfârşit, clienţii fericiţi solicitau nota de plată şi o achitau înjurându-l tot pe Băsescu cel gătit. Pe nota de plată scria: taxe, accize, impozite! După un timp, chelnerul cu ochelari a anunţat că se retrage pentru a face loc şi altor chelneri. Şi aşa se încheie povestea. Aşa şi cu Ponta, se ţine de poveşti. Şi apoi, şi minciuna este o vorbă!

• Înainte de a intra în arestul Poliţiei, condamnatul Emilian Frâncu le-a lăsat cu limbă de moarte consilierilor din Consiliul municipal Rm. Vâlcea următoarea rugăminte: „Continuaţi-mi proiectele!”. Evident, am încercat să aflăm şi noi care sunt proiectele iniţiate de fostul primar şi am aflat că acesta a stat degeaba în primărie. Nu a iniţiat nici un proiect, nu a făcut decât valuri propagandistice, s-a făcut că munceşte, s-a lăudat mult şi, faptic, a continuat doar două proiecte ale fostului primar Romeo Rădulescu. Nimic proiectat sau conceput de el. Pentru a afla concret situaţia, ne-am adresat actualei administraţii locale, în baza Legii nr. 544/2001, solicitând să ni se spună care sunt acele proiecte la care ţine Frâncu să se continue. Nu am primit încă răspunsul oficial, dar am aflat că răspunsul va fi acelaşi cu intuiţia noastră. Emilian Frâncu a făcut doar propuneri de proiecte pentru perioada 2014-2020, care, în fapt, doar teme de proiecte. Teme culese la discuţii în restaurantul Ariel, la cafea în barul Daly sau la şuetele cu yesmenii lui din PNL municipal. Nimic concret, nu a făcut. Şi, atunci, ne întrebăm, ce spune că a lăsat acesta „cu limbă de moarte” consilierilor? Omul nu este sănătos la cap. Cât de mult a păcălit Frâncu alegătorii care l-au trimis în fruntea comunităţii râmnicene! Şi mai făcea pe vedeta şi pe omul corect. Să stai degeaba în primărie şi să mai şi iei 4 ani de puşcărie, iată un record foarte greu de egalat!