Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Descentralizarea politică propusă de Cristian Buican pentru filiale PNL Vâlcea a dat roade –   Vineri, 28 iunie 2013, este cu adevărat o zi care ar trebui marcată de doliu național – Crin Antonescu n-a învățat mai nimic din lecția referendumului pierdut de USL când cu destituirea președintelui, de vara trecută – Din mare miliardar cu jeepuri, vilă pe marginea lacului și firmă de producție cu sute de salariați, delatorul Crinu Popescu a ajuns să stea cu chirie într-un modest apartament din cartierul Traian – Marele scandal cu morții români din accidentul din Muntenegru ar trebui să dea de gândit organelor de cercetare penală și celor judiciare din Vâlcea – Mai mulți liberali susțin că niciodată nu se va afla câți delegați au votat împotriva lui Cristian Buican la conferința județeană de duminică – Poliția locală din municipiul Râmnicu Vâlcea ar trebui să „igienizeze  piața din cartierul Ostroveni – PNȚCD nu a fost reprezentat la Conferința Județeană a PNL unde în schimb au ținut discursuri reprezentanții PSD și PDL –

– Descentralizarea politică propusă de Cristian Buican pentru filiale PNL Vâlcea a dat roade. S-a văzut la conferința de alegeri de duminică faptul că strategia liderului penelist este una bună. Dând posibilitatea președinților de colegii electorale să- și pună pe listă propria echipă, noul BPT al liberalilor este corect politic. Adică este reprezentat de liberali din tot județul. Președinții de colegii, Dan Nițu, Gheorghe Folea, Adrănel Cotescu și Ilie Fârtat, au tras după ei în BPT oameni alături de care au muncit în campaniile electorale ale anului trecut. Plus Cristian Buican care și-a păstrat colegiul de nord. Oameni care au adus partidul acolo unde este, adică la 42 de primării câștigate și patru mandate de parlamentar obținute. Adică cel mai bun scor înregistrat de PNL Vâlcea după revoluție. E drept că s-au folosit și de valul favorabil USL, care între timp s-a mai atenuat. Dar a face politică nu înseamnă, oare, și a te folosi de momente și oportunități? Asta a făcut și PNL “ ul lui Cristian Buican. Uite că toți înjurătorii săi permanenți își mușcă mâinile de furie. Iar alcătuirea BPT “ ului după principiul celor cinci colegii uninominale a fost bună.

– Vineri, 28 iunie 2013, este cu adevărat o zi care ar trebui marcată de doliu național. Se împlinesc 73 de ani de când URSS ne-a răpit Basarabia. Atunci, sovieticii au dat două ultimatumuri guvernului liberal condus de Gheorghe Tătărăscu. Unul pe 26 iunie și celălalt pe 27. Ambele motivau că Basarabia este parte a Ucrainei, membră a URSS. A fost unul dintre cele mai feroce și rapace furturi de teritorii pe care le-a suferit România în toată istoria sa. Raptul teritorial din urmă cu 73 de ani este o ,,piatră de moar㠝 perpetuă în relația noastră cu URSS și cu moștenitoarea acesteia, Federația Rusă. Pentru Basarabia românească soldații români nu au tras un glonț. Regele Carol al II-lea a convocat Consiliul de Coroană, în noaptea de 27 spre 28, unde a pus în discuție cedarea Basarabiei către URSS. Pentru acceptarea ultimatumului sovietic au fost 20 de membri ai Consiliului, o abținere și 6 voturi împotrivă. Conform mărturiilor unor trăitori ai momentului, Nicolae Iorga, membru în Consiliu, i-a spus lui Carol al II-lea că dacă armata română cedează Basarabia fără să tragă un glonț, aceasta nu va mai reveni niciodată României. Și iată că marele savant a avut dreptate. Politicienii români contemporani, în marea lor majoritate, nu au pistonat niciodată pe acest punct nevralgic. Urma și lui Tătărăscu, liberalii lui Crin Antonescu, nu au făcut nimic pentru alipirea Basarabiei la țară. De pesediști ce să mai vorbim. Stipendiile repetate primite de la Moscova au făcut din acest partid o agentură neo-bolșevică în România. Nici PDL “ ul nu a făcut pa și importanți pentru punerea istoriei în adevărurile sale, anume că Basarabia este o provincie românească, supusă după 1944 unei masive rusificări.

– Crin Antonescu n-a învățat mai nimic din lecția referendumului pierdut de USL când cu destituirea președintelui, de vara trecută. Acum urlă și se smiorcăie pe toate posturile de televiziune că USL va lua în calcul să amâne referendumul pentru revizuirea Constituției. Curtea Constituțională a anunțat că pragul de 30% pentru participarea la referendum se aplică doar în cazul în care referendumul nu este organizat în anul luării acestei decizii. Deci în 2013. Somnorosul șief de la PNL nu și-a dat încă seama că legile au nevoie de o stabilitate și CCR nu e bar de noapte unde se joacă barbut, să schimbi regulile în timpul jocului, în funcție de cât de ,,machit  ești. Așadar, Antonescu încearcă acum o perversă metodă de aruncare a răspunderii tot pe Traian Băsescu, explicând faptul că CCR este ,,unealta Cotrocenilor . Așa că useliștii vor suferi nespus, dar trebuie să amâne referendumul pentru Constituție și foarte posibil și regionalizarea. Și se vor pierde bani din cauza asta, de la UE, pentru că noi nu ne mai regionalizăm, din cauza lui Băsescu. Ei, aș! Oare o fi ceva pe pământul ăsta față de care Băsescu să nu fie de vină? Când Crin Antonescu dă pierzător cu zarul, tot președintele este de vină?!

– Din mare miliardar cu jeepuri, vilă pe marginea lacului și firmă de producție cu sute de salariați, delatorul Crinu Popescu a ajuns să stea cu chirie într-un modest apartament din cartierul Traian. Noii vecini spun că individul aduce ghinion, pentru că la puțin timp după ce s-a mutat în zonă a început dezastrul. Grădinile din jurul blocului sunt distruse de unii care sapă șianțuri, picamerele fac zgomot non-stop, s-au înmulțit câinii vagabonzi, precum și numărul bețivanilor care urinează prin scările blocului.

– Marele scandal cu morții români din accidentul din Muntenegru, controversele legate de polița de asigurare și de pretențiile asiguratorului de a nu plăti daune familiilor victimelor, ar trebui să dea de gândit organelor de cercetare penală și celor judiciare din Vâlcea. Acestea ar putea să urgenteze rezolvarea unor cazuri de accidente rutiere mortale din județ cum sunt cele două despre care am publicat recent informații. Este vorba despre Diana fetița ucisă pe trecerea de pietoni din centrul Râmnicului în urmă cu doi ani și de bătrâna căzută victimă actualului viceprimar din comuna Bujoreni.

– Mai mulți liberali susțin că niciodată nu se va afla câți delegați au votat împotriva lui Cristian Buican la conferința județeană de duminică. ,,Cristi a evitat procedeul de tăiere a numelui său, spunând că cei care vor să-l voteze să încercuiască numărul din fața numelui său, iar ceilalți să nu-l încercuiască. La numărătoare, cei din comisie au încercuit de zor buletinele care exprimau voturi împotrivă și le-au transformat în voturi pentru. A fost mai democratic totu și decât la PSD unde nu s-au mai făcut buletine de vot pentru alegerea lui Ion Cîlea, acesta ajungând președinte de la sine în lipsa unui contracandidat  “ ne-a dezvăluit un liberal.

– Poliția locală din municipiul Râmnicu Vâlcea ar trebui să „igienizeze  piața din cartierul Ostroveni și să alunge din zonă haimanalele ce ,,evadeaz㠝 din Centrul de Plasament  și cerșesc, fură și terorizează populația din zonă.

– PNȚCD nu a fost reprezentat la Conferința Județeană a PNL unde în schimb au ținut discursuri reprezentanții PSD și PDL. Adică au vorbit cei care au pus umărul la distrugerea creștin-democrației la o conferință a liberalilor vâlceni care au cel puțin 20 de foști țărăniști în funcții de conducere. Nu șitim dacă țărăniștii nu au fost invitați la manifestare, nu au avut pe cine trimite sau pur și simplu nu au dorit să intre în contact cu unii care se află într-o uniune cu un partid ce-l ține președinte de onoare pe cel mai mare criminal contemporan din țară.

– Pataliputra