Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Săptămâna trecută, președintele Traian Băsescu a fost implicat într-un accident rutier, pe Drumul Național 1, în zona Podului Otopeni – Viceprimarul Ion Matei și tânărul Marius Almariei, directorul de la S.C. Piețe Prest, au făcut echipă bună, de la început și au încercat să se ocupe de toate problemele pe care această societate le poate aborda în favoarea râmnicenilor – Partidul Conservator susține regionalizarea României, astfel încât țara să fie împărțită în 8 regiuni – Unul din motivele regionalizării ar fi creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene  (asta zice USL) – La Oltchim toată lumea vorbește de reduceri de personal, dar nimeni nu le face – O veste liniștitoare pentru români

– Săptămâna trecută, președintele Traian Băsescu a fost implicat într-un accident rutier, pe Drumul Național 1, în zona Podului Otopeni. Șeful statului a intrat într-o ma șină care se afla în fața sa, recunoscând că el a fost vinovat pentru că nu a păstrat distanța regulamentară. Ca atare, conform principiului care spune că cine pupă-n fund plătește , cetățeanul Băsescu este bun de plată. Drept urmare, între cei doi șioferi s-a stabilit o înțelegere amiabilă, după care, ambii subiecți, au părăsit rapid locul incidentului. Un fapt legal, de necontestat. Mereu pe fază mică, sclavii de pe plantația voiculesciană au emis un comunicat tulburător. Ia de citiți apelul către țară și popor  al Antenei 3: În încercarea de a fugi din țară dar și de răzbunarea poporului antenist, Dictatoru ™ a călcat cu ma șina 19 pensionari, 14 veterani de război, 22 de învățători intrați în greva foamei pentru scaune de senatori la alegerile din 2016, 9 femei care tocmai se pregăteau să le șine în direct și vreo 18 maidanezi cărora profesorul Voiculescu le-a obținut statutul de rezidenți în capitală. Întregul colectiv redacțional protestăm vehement în fața acestor acte criminale și-l rugăm pe Crin Antonescu să preia frâiele țării. Trăiască RSR!  Ce să spunem! Mare accident, mareeee… O ma șină stopează brusc, cea din spate, care n-a păstrat distanța legală, intră puțin în ea, se șifonează un pic, reciproc, și câteva faruri vor trebui înlocuite. Evenimentul anului! Să tot aibă presa aservită Voiculescului și Căcărăului ce toca. Că de informați, suntem foarte informați și asupra legilor care trec zilnic, tacit, de Parlament, și asupra împrumuturilor în condiții nefavorabile pe care guvernul le face lunar, pe tăcute, în condiții nefavorabile țării, și asupra scăderii accelerate a puterii de cumpărare a românilor și asupra atâtor lucruri care ne afectează direct, zi de zi, viața. Ce mai trebuia să șitim era doar despre un incident de circulație, rezolvat amiabil între doi șioferi. Putem fi mulțumiți acum, că șitim tot despre ce se-ntâmplă în/cu țara noastră. Acum, scăpați de griji și veseli, putem cânta precum copiii: Sa-ntâmplat un accident/ A intrat musca-n ciment .

– Viceprimarul Ion Matei și tânărul Marius Almariei, directorul de la S.C. Piețe Prest, au făcut echipă bună, de la început și au încercat să se ocupe de toate problemele pe care această societate le poate aborda în favoarea râmnicenilor. În vara acestui an, Baza de Agrement, din Ostroveni, va fi administrată de SC Piețe Prest și directorul Almariei chiar are un program promițător, sub deviza – „să  nu existe zi fără atracții (spectacole, concerte, concursuri, animație etc.) la baza de agrement . Dar se mai împiedică de unele probleme grave. Fosta administrație a cheltuit banul cu nemiluita și a lăsat și facturi neplătite. Surse bine informate spun că numai pentru saramura neplătită de fostul director Rozin Ceaușescu (acela care tăiase salariile muncitorilor de la 1.200 de lei la 600 și le luase și sporul de noapte pentru a- și face el salariu de 90 de milioane și contabilului de 45 de milioane) ar trebui achitată o restanță de 4 miliarde. Vom cerceta și noi subiectul, șitiind că, acum, SC Piețe Prest are o conducere transparentă.

– Partidul Conservator susține regionalizarea României, astfel încât țara să fie împărțită în 8 regiuni. Se șitie că orice declarație venită dinspre PC exprimă dorințele sau punctele de vedere ale varanului Felix. Porta vocea acestuia, la temă, a fost un deputat care credem că nu a înțeles bine mesajul stăpânului său și a vorbit despre regiunea Jilava, locul unde varanul este dorit de foarte mulți locuitori ai României. Totu și, cea mai bună regionalizare ar fi aceea în care am împărți România în două. De o parte teleormănenii , cei 7,5 milioane și cei care rezonează cu ei, de cealaltă parte băsiștii  și, în general, oamenii cu vederi politice de dreapta. În 10 ani maximum, diferența dintre cele două regiuni ar fi egală cu cea dintre cele două Coree. Kăkărău Kim Ir Sen-ator, dictatorul regiunii Teleorman-sud  ar putea amenința cu războiul nuclear. Dar ca să fie împăcată toată lumea, propunem ca toate regiunile ce se doresc a fi înființate să aibă capitalele în marile orașe ale lumii. Prin asta rezolvăm problema Schengen și problema vizelor pentru America. Cum ar fi ca regiunea sud-est să aibă capitala la Barcelona, cei din vest la Londra, Moldova la Berlin, Banatul în New York, Bucovina la Viena. Mai este varianta să punem capitalele în țările care ne-au călărit  de-a lungul timpului. Sudul la Instambul, Transilvania la Wiena, Moldova la Moscova ¦ Numai că troica Iliescu, Hrebenciuc, Ponta vrea rezolvarea cât mai simplă a situației – Moscova capitala tuturor!

– Unul din motivele regionalizării ar fi creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene  (asta zice USL). Noi i-am întreba pe fal și politicieni ce împiedică acum ca fondurile alea să fie atrase mai vârtos? Că, dacă regionalizăm, nu aducem japonezi, nemți sau polonezi în țară, tot cu români se va lucra. Regionalizarea, în varianta totalitară a USL, nu rezolvă nimic, dimpotrivă, este o povară pentru bugetul României. Nu este o reformă reală, este umflarea unei noi birocrații. În opinia noastră, regionalizarea este prețul plătit de USL pentru a satisface poftele baronilor penali!

– La Oltchim toată lumea vorbește de reduceri de personal, dar nimeni nu le face. Imediat după declanșarea crizei sau măcar în vara trecută trebuia să se întrunească consiliul de administrație și să ia niște măsuri de diminuare a cheltuielilor. O soluție ar fi fost trimiterea în șiomaj a măcar 200 – 300 de persoane din departamentele neproductive direct acolo unde ani buni s-au angajat oameni de care nu era nevoie sub presiunea politicienilor. Apoi trebuiau micșorate salariile. Oamenilor li se putea spune că acest demers este necesar pentru păstrarea locurilor de muncă. În Irlanda, societăți comerciale au micșorat și cu 50% salariile pentru a nu concedia oameni. În Cipru, prima măsură la începutul crizei prezente din insulă a fost micșorarea salariilor (începând cu președintele țării și continuând cu fiecare funcționar până la ultimul gunoier). La Oltchim nici măcar administratorul judiciar nu a fost capabil să trimită de urgență în șiomaj fel de fel de persoane de acolo de care OLTCHIM nu ar avea nevoie nici dacă ar funcționa la 65%. Iar muncitorilor de care nu era nevoie acum, pentru că producția stagna, li se putea spune că este nevoie de o reducere a salariilor pentru a putea reduce volumul imens al cheltuielilor legate de salarizare.

– O veste liniștitoare pentru români. În afară de proprietățile din București reținute de la vânzare, RA-APPS mai păstrează o serie de locații VIP din baza materială destinată activității de reprezentare și protocol din țară printre care și Palatul Olănești cu heliport, cabană și parc. Toate-s bune și frumoase numai că terenurile din jurul palatului au fost retrocedate foștilor proprietari și nu se va mai putea ajunge la complexul de cazare și odihnă binemeritată (de jupânii României, săracii!), decât prin aer. Norocul este că, totu și, la toată lista de bunuri păstrate se adaugă și un elicopter și un simulator de zbor, replică a aparatului Eurocopter. Astfel, liniștea mult dorită în stațiunea Olănești Băi va fi tulburată de cursele elicopterului care-i va aduce pe politicienii guvernanți la odihnă, după oboseala care i-a cuprins lenevind în scaunele demnităților cumpărate. Cât îi privește pe cei sărmani… Fericiți cei săraci cu duhul! 