1

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– În stațiunea montană Voineasa, viața a devenit din ce în ce mai tumultoasă, după oficializarea celei mai moderne și mai performante pârtii de schi din țară – Vestea bună dată de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean “ inginer Romulus Bulacu precum că Sindicatele nu sunt proprietar al Complexului Vidra, de la Voineasa, a adus o mare bucurie celor care sunt revoltați – Parlamentarul liberal Traian Dobrinescu are funcțională o societate comercială în județul Vâlcea – Gigi Becali a spus clar, în direct, la (i)Realitatea, l-am auzit cu urechile din dotare, că a dat 5 milioane de euro, ca să se facă parlamentar – Există o regulă în lumea marilor firme exploatată la greu de cinematografia de nișă – Zvonuri îmbârligătoare spun că deja unul din cele mai vânate posturi de mica gașcă uselistă poftitoare de la Vâlcea este cel dorit ca sarea-n bucate de la Ocnele Mari

– În stațiunea montană Voineasa, viața a devenit din ce în ce mai tumultoasă, după oficializarea celei mai moderne și mai performante pârtii de schi din țară. La sfârșitul săptămânii, la baza pârtiei găsești un furnicar de împătimiți ai sportului alb, dar și oameni cărora nu le stă gândul decât la prostii și infracțiuni. Pe acest fond “ dar și pentru alte „nefăcute , comanda superioară a Poliției județene a dispus schimbarea comandantului Biroului de Poliție Voineasa “ comisar-șef Gheorghe Buda și mutarea sa în comuna Titești. De acum, fostul (încă?) șief de la Voineasa va avea timp berechet să- și scrie romanul existenței sale profesionale intitulat „Titești “ viața grea de polițist , pentru că, acolo, banda lui Cojocaru le face viața grea polițiștilor, fiind de nestăpânit. Experiența comisarului-șef Buda din localitatea Voineasa “ localitate cu criminalitate zero, infracționalitate multiplă și niciun infractor prins – îl recomandă ca pe un bun „meseriaș  în problemă. Vom mai auzi de el, când va coborî de la Titești…. ¦

– Vestea bună dată de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean “ inginer Romulus Bulacu precum că Sindicatele nu sunt proprietar al Complexului Vidra, de la Voineasa, a adus o mare bucurie celor care sunt revoltați de cum și-au bătut joc cei de la CNSLR-Frăția de hotelurile construite de Hidroelectrica înainte de Revoluție. De acum, „obiectul muncii  liderului „Melc-melc-codobelc Pîrvu  a dispărut. Partea proastă a problemei este că din cauza inexistentei conservări a hotelurilor și vilelor, acestea au zidurile măcinate de apă, s-au produs infiltrații în infrastructură, astfel că imobilele trebuie dărâmate. Și totu și, în atare situație, este bine și așa, pentru că se vor găsi investitori să redea frumusețea acelor locuri și turismului montan perla munților Lotru. Trebuie numai voință din partea administrației publice județene pentru ca să se facă transferul mijloacelor fixe de la Hidroelectrica la primăria Voineasa și să fie sco și din ilegalitatea în care se află cei de la Sindicate. Se va face dreptate și la Vidra ¦ Dumnezeu nu s-a înscris în sindicat!

– Aflăm, pe surse, un subiect interesant de articol și pentru că nu băgăm mâna în foc, privind adevărul sesizat de neprietenii „subiectului , prezentăm doar șitirea, la această rubrică. Se spune că parlamentarul liberal Traian Dobrinescu are funcțională o societate comercială în județul Vâlcea. Și, după ce a fost ales deputat, s-a gândit să se mai ușureze cu cheltuielile firmei sale. Așa că a angajat o parte din salariații firmei private la Biroul său parlamentar. Birou pe care l-a deschis exact în spațiul în care își are sediul firma sa comercială, în așa fel încât Parlamentul să deconteze cheltuielile de întreținere a sediului, să plătească salariile celor care-i muncesc în firmă și apar pe șitatul Parlamentului, scâpând de cheltuielile administrative. Mișto manevră, nu-i așa?

– Gigi Becali a spus clar, în direct, la (i)RealitateaTV, l-am auzit cu urechile din dotare, că a dat 5 milioane de euro, ca să se facă parlamentar. Că a dat este clar, cui a dat, nu șitim, dar… Ctrd cu vă imaginați că Antonescu îl încălzește la pieptu-i de aram㠝 c-o fi Jiji frumos, dăștept  și devreme acasă. Acum, însă, credem că Antonescu, din ce a primit de la Becali, dă în stânga și în dreapta, să aibă susținere. Îi cam scârțâie scaunul sub fund și, dacă ar fi bărbat, s-ar retrage ca să rămână în urmă-i măcar niște regrete, ale unora. Ceea ce face, însă, e dezonorant, pentru funcția pe care o visează.

– Există o regulă în lumea marilor firme exploatată la greu de cinematografia de nișă. Când cineva vrea să distrugă o companie pune în funcții cheie oameni de paie sau neprofesioniști. În cazul Lee Oswald, statul găsise cel mai prost avocat – în cazul în care Oswald ar fi ajuns la proces și ar fi eșuat asasinatul lui Jack Ruby. În cazul OLTCHIM, noua conducere avea nevoie ca de aer de cel mai bun jurist care să scoată la liman firma. Numai că aflăm că printre consilierii juridici ai conducerii combinatului se află marele jurist de renume internațional, Alin Popescu. Cum nu-l șitiți, este nimeni altul decât Rudolf Giuliani, adică fostul primar țărănist al comunei Popești, un tip de succes care a reprezentat cu pieptu’ afară companii precum Texas Instruments, Apple, Lehman Brothers. Da, Alin Popescu, cel mai lamentabil primar al metropolei Popești, este jurist la OLTCHIM. Acela și personaj care a reu șit, în cei 4 ani de mandat, să bage Primăria Popești în faliment. Alin Popescu a lăsat primăria cu conturile blocate, actualul edil fiind legat de mâini și de picioare. Administrația locală de la Popești nu mai are bani nici de hârtie igienică, darămite pentru funcționarea normală a unei primării. Oare pentru ce calități a fost angajat falimentatorul acesta la combinat?

– Zvonuri îmbârligătoare spun că deja unul din cele mai vânate posturi  de la Vâlcea este cel dorit ca sarea-n bucate de la Ocnele Mari de mica gașcă uselistă poftitoare. La Exploatarea Sării se află un purcoi de bani. După ce inginerul Marius Tănăsie a reu șit să salveze Ocnele, precum Pasărea Phoenix, pesedeii și liberalii au zis ¦ basta, al nostru este, de acum ciolanul sării. Ciocu ™ mic, că noi suntem la guvernare! Ne e și nouă foame și e cazul să luăm tortul sau, mă rog, cireașa de pe el. Și s-au apucat băieții să zdruncine zdravăn de scaunul directorului Tănăsie, pentru că Salina vâlceană aur poartă și pofticio și bat din poartă-n poartă ¦ ca la jocul de table. Numai că pe fir a intrat și Varanul-Motanul (Felix) care șitie el ce șitie. Deci, următoarea luptă fără reguli se va da pentru Exploatarea Sării, unde cele trei forțe din USL vor să apuce ceva din drobul de sare. Păcat, pentru că, prin ceea ce a făcut directorul Tănăsie la Salină, un obiectiv profitabil, neam de picior de uslaș nu ar fi făcut sau face. Numai că bunul-simț la USL-ul lui Voiculescu a dispărut cu desăvâr șire. „Noi nu vom pune nimic politic (în funcții de conducere “ n.a.), vor respecta specialiștii ™, spuneau Ponta și Crin, mai acum un an. Parole ¦ Parole ¦ Parole.

– Căcărău pierde teren, pe zi ce trece. De aici și răbufnirile aberante pe care Căcărău le prezintă tot mai des pe la Antene, la unison cu șieful său de facto – turnătorul Voiculescu. Căcărău a intrat într-o horă din care nu mai are scăpare, ca în povestea cu fluierul fermecat. Varanul suflă, iar Căcărău joacă. Deh, musai, ca de voie bună. Pentru că, oricât ar fi de adormit și de aerian, Căcărău șitie că dacă Varanul va fi nemulțumit de dănțuiala  sa, vor fi suficiente 2-3 emisiuni la Antene pentru ca viitorul de aur  al lui Căcărău să se transforme, subit, într-o glumă de prost gust, maronie și urât mirositoare. Și cu cât Ponta încearcă să se desprindă de anturajul Varanului, cu atât mai mult opincuțele lui Căcărău saltă mai abitir pe tonurile stridente scoase de fluiericea fermecată a Varanului.

– Mai mulți salariați ai primăriei Râmnicului discutau marți la o cofetărie din Râmnic și își exprimau nemulțumirea că primarul are bani, după cum declară în presă, să vireze în contul echipei de handbal, dar nu are bani să le dea lor pentru prime sau plata orelor suplimentare. Oamenii ăștia chiar nu înțeleg că banii unei primării nu pot merge toți în salarii. Iar suma stabilită a fi acordată ca ajutor Clubului de handbal a fost fixată de consiliul local. Drept este că unora le poate părea absurd ca o puștoaică care aruncă cu o minge de la o poartă la alta să aibă salariul mai mare decât un funcționar public și să mai fie plătită și din bani publici dar ¦asta este.

– Există mai multe primării în care situația economică este dificilă, iar actualii primari (cum este cel de la Popești) reclamă ilegalități comise de fosta administrație. Credem că ar trebui efectuate controale de la Prefectură în aceste cazuri și unde este posibil apelat la instanțe pentru a se recupera prejudiciul.

– Bătaia liberalo-pesedistă s-a mutat la Ziua Unirii. Am avut din nou două Uniri, una a domnului Cîlea și alta a prefectului Nadolu. Ba nu, chiar și primarul Frâncu a avut ceva din Unire. Care horă a fost mai frumoasă și mai drăgăstoasă? Acelea și discursuri patetice, lipsite de substrat, nimic nou, s-a vorbit mult și s-a băut și mai mult. Este o batjocură a celor care azi reprezintă autoritățile locale, cu privire la un moment istoric. Oare nu era mai interesant de spus faptul că România a apărut ca stat înaintea Germaniei sau a Italiei? E un motiv de mândrie, că la noi un Cuza a fost ceva mai devreme decât Bismark. Faptul că unirea la noi a fost una românească și nu una prusacă spune multe din discursurile râncede și din comunicatele de presă trimise după, de cele trei instituții care se lăudau cu ce unire au mai făcut ei. Liantul a fost subprefectul Aurora Gherghina care, de și se numără în corpul prefectural, s-a mutat cu horă și vin fiert la șieful său de partid. Bravo, doamna Aurora, dumneavoastră sunteți spiritul unirii principatelor liberale și pesediste!

– Pataliputra