Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Constantin Şerban pune lacătul pe uşa Primăriei Popeşti

DECIZIE DRASTICĂ. Înainte de a recurge la acest gest extrem, primarul localităţii Popeşti a decis să protesteze zilnic în primărie, alături de colegii săi, întrerupând activitatea pentru 2-3 ore. Edilul Constantin Şerban organizează însă şi o pichetare în faţa consiliului judeţean, pentru „că trebuie să sensibilizăm instituţiile statului şi în special pe cei care conduc destinele judeţului, vizavi de problemele noastre, care chiar dacă se cunosc se pare că au vrut să fie muşamalizate de cei care cunosc dedesubturile problemelor financiare ale comunei Popeşti”. 

Angajaţii Primăriei Popeşti au ajuns la capătul puterilor şi au decis să protesteze faţă de conducerea Consiliului Judeţean. De luni de zile, administraţia publică locală se află într-o situaţie extrem de grea, lipsa fondurilor punându-şi accentul asupra desfăşurării activităţii în primărie. Salariaţii nu şi-au mai luat salariile de luni întregi, iar acum nu mai pot elibera niciun fel de document din cauza lipsei materialelor necesare. „Vă aducem la cunoştinţă, dat fiind faptul că suntem în imposibilitatea de a mai funcţiona, având conturile blocate, în semn de protest faţă de cei care conduc destinele judeţului şi care de fiecare dată nu au luat în seamă numeroasele sesizări, privind situaţia localităţii lăsată de fosta conducere, începând cu data de 30 ianuarie 2013 nu vom mai putea elibera nici-un fel de document datorita lipsei materialelor necesare pentru întocmirea acestora (toner, hârtie)” – se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Popeşti.

Pichetează Consiliul Judeţean Vâlcea

Primarul localităţii, Constantin Şerban, ne-a declarat că zilnic, 2-3 ore, salariaţii, cu el în frunte, vor sista activitatea din primărie, acesta fiind o formă de protest prin care vor să atragă atenţia autorităţilor judeţului. Acest protest va continua până în data de 1 februarie, când edilul este decis să pună lacătul pe uşa primăriei dacă nu se rezolvă problemele financiare ale administraţiei publice locale pe care o conduce. Până atunci, primarul Şerban va organiza şi o pichetare în faţa Consiliului Judeţean Vâlcea. El dorea ca acest marş de protest să aibă loc în data de 31 ianuarie a.c., însă nu a putut obţine aprobarea de la Primăria Râmnicului. De aceea, această pichetare urmează să aibă loc la începutul săptămânii trecute. „Am început cu un protest uşor la primăriei, purtând banderole pe mână şi întrerupând activitatea. Nu mai putem continua aşa, pur şi simplu nu avem cum să ne descurcăm. Dacă nu ne dau niciun fel de ajutor până la 1 februarie, sunt decis să închid uşile primăriei. Vom face şi o pichetare în faţa Consiliului Judeţean pentru că trebuie să sensibilizăm instituţiile statului şi în special pe cei care conduc destinele judeţului, vizavi de problemele noastre, care chiar dacă se cunosc se pare că au vrut să fie muşamalizate de cei care cunosc dedesubturile problemelor financiare ale comunei Popeşti” – ne-a declarat primarul Constantin Şerban.

CLAUDIA STANCIU