Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 28 august 2014

• Dan Voiculescu a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul Inspecţiei Judiciare din CSM • Ultimul banc în materie electorală: Cică maimuţoiul albanez are, deja, 50%+1 din opţiuni • 7 luni din 54, atât a „executat”, la mititica, ipochimenul Năstase • Secta Varanului are mult mai mulţi membri decât se cunoaşte • Traian Băsescu nici nu candidează la preşedinţie, nici nu a anunţat că vrea să devină prim-ministru • Televiziunea publică, plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor, nu are timp să-l invite pe preşedintele ţării să vorbească concetăţenilor săi

• Dan Voiculescu a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul Inspecţiei Judiciare din CSM care a stabilit că judecătorii care au soluţionat dosarul în care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de închisoare au fost repartizaţi corect în completul care a soluţionat cauza. Băi, turnătorule, eşti un om norocos că trăieşti în România. În alte ţări, pentru ceea ce-ai făcut tu şi cum ţi-ai bătut joc de ţara asta şi de cei care trăiesc în ea, ai fi primit pedeapsa capitală, dar mai înainte te lăsau în fundul gol. În loc să mulţumeşti lui Dumnezeu c-ai scăpat odată, şi de stres şi de alte cheltuieli, dar mai ales cu o bună parte din averea furată, cine ştie pe unde ascunsă, tot tu ieşi şi acuzi. Dar cum o fărădelege atrage alte fărădelegi, acum nu ne mai miră nimic din partea unui astfel de specimen.

• Ultimul banc în materie electorală: Cică maimuţoiul albanez are, deja, 50%+1 din opţiuni. 33% sunt voturile putorilor asistate social, 7% e marjă de eroare a CSCI-ului pupinkuristului Teodorescu şi 10% + 1 vot sunt like-urile mânărite pe Facebook. Cică plagiatorul o să atace la Curtea Constituţională rezultatele turului II, cerând să-i fie recunoscute drept voturi toate like-urile de pe Facebook smulse cu anasâna de la Simona Halep.

• 7 luni din 54, atât a „executat”, la mititica, ipochimenul Năstase. Cum mama naibii de au înţeles „organili” din puşcărie că „domnu’ Năstase” e un element care e gata îndreptat şi pocăit, plin de merite, cu activităţi care iute i-au scăzut din pedeapsă – nu ştim. Ştim însă că puşcăriile ţin de Ministerul Justiţiei, de Cazanciuc, ruda lui Ponta, iar comisiile astea de evaluare sunt exact la fel ca şi experţii care sunt înregimentaţi tot pe lângă Minister. Păi, dacă pe Haissam alţi experţi l-au îmbolnăvit de cancer şi i-au făcut referat ca musai să fie eliberat şi tratat la liber, iaca se revine la vechile obiceiuri. 10 ani de încercări de aducere a Justiţiei pe drumul cel bun s-au dus. Gata, pauza s-a terminat, înapoi la butoiul cu dejecţii!

• Secta Varanului are mult mai mulţi membri decât se cunoaşte. De ani de zile, ăştia incită la ură şi fac şedinţe de ură, ca în romanul 1894 al lui Orwell. Nu uitaţi că borfaşul turnător a fost ales de 2 ori în parlamentul României de un electorat care se presupune că ar fi cel mai informat şi mai matur: bucureştenii (aceeaşi care îl votează cu entuziasm pe Vanghelie sau pe Oprescu Maidanezul).

Asta este a doua Românie de care pomenea nepotul Tamarei, după ce a pierdut prezidenţialele: oameni de vârsta a treia, rataţi şi plini de ranchiună, inadaptaţi ai vremurilor noi, foşti activişti de partid sau sindicat, foşti politruci cu epoleţi, gospodine pline de ranchiună, asistaţi social, lumpeni care de-abia aşteaptă să îşi canalizeze ura către cineva căruia să îi atribuie eşecurile biografice, etc. Nu subestimaţi această masă de manevră – sunt uşor de mobilizat, deja fanatizaţi, impermeabili la argumente. Pe ei contează albanezul Ponta, mândru că este român la vot, alături de teleormănenii şi vasluienii insensibili la realităţi. Mihai Gâdea are un salariu de 25.000 de euro lunar, ca director al postului antena 3 şi realizator de emisiuni, iar Mircea Badea încasează 12.000 de euro lunar de la Voiculescu. Slugoii Varanului sunt distruşi, pentru banii lor, nicidecum pentru stăpânul pârnăiaş sau pentru ideea de justiţie. Au câştigat atâţia bani în aceşti ani încât ar opri în loc inimile sărmanilor cu pensii de 600 de lei pe umărul cărora plâng în fiecare zi dacă aceştia ar afla zerourile.

• Traian Băsescu nici nu candidează la preşedinţie, nici nu a anunţat că vrea să devină prim-ministru. Şi, atunci, de ce se luptă Ponta pe la televizor şi prin declaraţiile date peste tot, cum că vrea să-l învingă pe Băsescu? Ponta, dacă vrea să ne convingă pe noi, cei ce nu stăm gura căscată, seară de seară, la Troaca 3 sau la Ghiţă tv, că este un prezidenţiabil valabil, ar trebui să participe la dezbateri cu ceilalţi candidaţi. Aşa se cerne grâul de neghină, prin dezbateri deschise pe probleme majore. Ce face Ponta este doar circ ieftin, pentru manelişti, nicidecum o campanie responsabilă. Ponta este obsedat de Băsescu şi crede că ne poate prosti venind cu teme false. Aşa zisa luptă cu Băsescu este un non sens. Băsescu mai are 3-4 luni de mandat, aşa că Ponta nu-şi poate aroga nici un merit din faptul că preşedintele va părăsi Cotroceniul la final de mandat. Doar un handicapat mintal ar da credit minciunii pontiste despre lupta lui cu morile de vânt.

• Televiziunea publică, plătită din taxele şi impozitele cetăţenilor, nu are timp să-l invite pe preşedintele ţării să vorbească concetăţenilor săi care l-au şi trimis în fruntea statului. Sunt zone ale ţării în care se recepţionează doar TVR. Locuitorii acestora sunt privaţi de legătură, fie şi indirectă, cu preşedintele ţării. TVR este o instituţie politizată, la conducerea sa se află politruci, adică oameni numiţi politic, de către cea mai politizată instituţie, Parlamentul. Care au şi adus-o în faliment, are 120 milioane euro datorii, deşi nu cumpără şi nu vinde mărfuri. A devenit sluga puterii actuale, a lui Victor Ponta în primul rând. Şi nu este singura instituţie politizată, de-ar fi să mai enumerăm CNA, Avocatul Poporului, INS, inspectoratele şcolare şi câte şi mai câte. Probabil toate deconcentratele sunt politizate, şi fac doar ce le spune guvernul să facă.