Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ura, ca proiect de ţară

Un nou scandal în România, o nouă minciună a şefului guvernului, o nouă probă că Victor Ponta iubeşte ura şi stârneşte ura. Urăşte pe toată lumea. Îşi urăşte adversarii. Îi urăşte visceral pe jurnaliştii care îl critică. Îşi urăşte poporul, căruia i-a vândut vise şi iluzii. A promis autostrăzi, a promis salarii, a promis locuri de muncă, a promis reducerea şomajului. Minciună, ură, dezbinarea în loc de programe, reforme şi proiecte. Şi, nu în ultimul rând, îl urăşte pe Traian Băsescu.

Ura este proiectul de ţară pe care îl propune Victor Ponta. Un proiect de ţară la care a lucrat ani buni împreună cu Voiculescu, cu Antena 3 şi (vechiul) PNL. Ura pe care o seamănă în continuare Victor Ponta face în acest moment din România o ţară extrem de vulnerabilă. Ne-am săturat de acest premier care cum deschide gura minte. Îţi este silă să trăieşti în această ţară şi să vezi un premier care nu vrea să facă absolut nimic pentru cetăţeni, decât să mărească continuu taxele şi impozitele românilor. Nu-l interesează crearea locurilor de muncă, nu doreşte să construiască autostrăzi şi nu vrea să facă nimic pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Pe el îl interesează un singur lucru şi anume bârfa continuă asupra lui Băsescu.

Luni seara, Victor Ponta a declarat că şeful statului a sesizat DNA cu privire la atribuirea ilegală a lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov. Oficiali ai DNA au precizat că nu a fost primită şi nici înregistrată vreo sesizare de la preşedintele României sau de la administraţia prezidenţială având ca obiect atribuirea sau nereguli privind lucrările la autostrada Comarnic-Braşov, aşa cum a susţinut premierul Victor Ponta. A spus Ponta vreodată adevărul? Nu am reţinut să fi făcut asta până acum. La Ponta, minciuna este instituţionalizată. Evident că nu există nicio reclamaţie la DNA făcută de preşedinte şi numai faptul că preşedintele a atras atenţia că pe proiectul ăsta există riscul să se producă fapte de corupţie i-a făcut pe hoţi să suspende toată potlogăria. Da, este clar că a fost vorba despre o potlogărie, de seamă ce proiectul a fost oprit.

Ulterior, Mirel Palada (purtătorul de cuvânt al celui mai bun, cinstit şi corect guvern pe care l-a avut România vreodată) a explicat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, declaraţiile prim-ministrului: „Premierul nu minte, a fost dezinformat cu privire la felul în care a fost făcută această plângere penală”. Totuşi, care e problema? Că preşedintele Băsescu a sesizat DNA-ul pentru ca să se verifice legalitatea contractelor? Păi, dacă există o suspiciune de corupţie, de ce să nu se verifice? Nu înţeleg indignarea lui Ponta. E scandalos. Cui vrea acest politruc penibil să i se facă simpatic, dacă îl demonizează pe Băsescu?

Talibanii lui, captivii antenelor, îl votează, oricum. Dacă el spune mereu că „regimul Băsescu” a fost un dezastru, cine îl crede în afara talibanilor pesedişti? Care regim? Cel cu Tăriceanu premier, sau cel de acum, cu PSD dominând guvernul, parlamentul, primăriile, consiliile locale? Cine este acum dictator, Băsescu sau Ponta? Cine are puşculiţa, Băsescu sau Ponta? Cum ar putea ajunge Băsescu un eventual candidat pentru funcţia de prim ministru? Ce partid l-ar putea propune? Nu mai ştii ce să crezi! Ponta spune prostii pentru că este el prost, sau ştie că se adresează unor proşti? Când s-a pus problema ca Băsescu să nu vrea, aşa cum îi cerea Constituţia, să îl numească prim ministru pe Ponta, doar pentru că i se părea prost, ce spuneau acoluţii lui? Că regulile democraţiei îi cer să desemneze alesul majorităţii! Nu? Din fericire nici Ponta nu va fi preşedinte, nici Băsescu candidat la şefia guvernului.