Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 25 mai 2015

• Calamitate, anus împotriva naturii! Lucică Tănăsescu vrea să fie director la CET Govora • Au fost teroriști care nu au fost găsiți niciodată • Preşedintele Soare îşi continuă recitalul • Liberalii sunt deja convinși: Klaus Iohannis este mai apropiat de pesediști decât de partidul care l-a ajutat să devină președinte • Recentul control efectuat de Curtea de Conturi la Complexul Energetic Oltenia a identificat nereguli financiare care ajung, lejer, la nivelul a sute de milioane de euro

• Calamitate, anus împotriva naturii! Lucică Tănăsescu vrea să fie director la CET Govora. Dacă totuşi nu se poate, imberbul acceptă şi la SERVCET. Doamne apără şi păzeşte! Lucică într-o funcţie atât de importantă este cel mai mare coşmar al râmnicenilor. După ce că judeţul acesta se duce de râpă, cu Lucică pe platformă ne ducem sigur! Dar cine este individul? Un birocrat, care toată viaţa lui a lucrat la stat şi a tăiat frunză la câini, neştiind ce înseamnă să-ţi respecţi superiorii, programul sau îndatoririle de serviciu. De asemenea, Lucică mai este şi trasesist politic. Trădător. Turnător (la presă!). În ultimii ani, Lucică a reuşit să se insinueze prin consiliile de administraţie, pe la societăţi controlate de stat, acolo unde se câştigă caşcavalul făcând mai nimic şi a prins gustul Puterii. Acum se vrea director! Însă o dată ne facem sfânta cruce şi scuipăm în sân să nu ajungă Lucică director. Altfel, ne aşteaptă apocalipsa.

• Au fost teroriști care nu au fost găsiți niciodată. Au existat vinovați care n-au fost condamnați nici până acum. Și a avut loc o „revoluție” ale cărei dedesubturi sunt confuze. Avem, însă, revoluționari. Cu acte-n regulă. Unii dintre ei au primit statutul ăsta la ani distanță și fără vreo tangență cu evenimentele din ’89. Vasile Blaga este un asemenea revoluționar. Este un erou. Și nu un simplu participant la ce a fost în ’89, ci un revoluționar sadea, cu parafă și ștampilă. Un adevărat „luptător remarcat prin fapte deosebite”, conform documentului pe care-l deține. Deși singura luptă pe care a dus-o în ultimele zece zile ale lui decembrie ’89 a fost cea cu somnul. Într-un apartament din Ștei, județul Bihor, un oraș în care revoluția s-a văzut foarte bine. Numai la televizor.

• Preşedintele Soare îşi continuă recitalul. Cu ocazia lansării cărţii ,,Primul pas”, editura a pus la dispoziţie o masă obişnuită pentru autografe, dar Iohannis a cerut un birou. Deoarece masa nu s-a ridicat la nivelul estetic solicitat, a fost adus de la Palatul Cotroceni un birou special pe placul Înălţimii Sale. Începem să ne întrebăm dacă un ticălos nu era mai potrivit decât un preşedinte cu probleme la cap.

• Suedia a câștigat concursul Eurovision 2015, care a avut loc sâmbătă seară la Viena. Ea a fost reprezentată de Mans Zelmerlow, cu piesa „Heroes”. Noi am fost mai la coadă. Bine’nţeles! România, reprezentată de Voltaj, cu piesa „De la capăt”, s-a clasat pe locul al 15-lea din 27 de participanţi. Asta ne e norocul… Băsescu e de vină.

• Liberalii sunt deja convinși: Klaus Iohannis este mai apropiat de pesediști decât de partidul care l-a ajutat să devină președinte. Un vicelider PNL a vorbit despre trădarea care îi scârbește pe membrii de partid. „Iohannis ne-a trădat. În toate filialele PNL e mare dezamăgire. Este evident și pentru noi, cei care deținem funcții în partid, și pentru ăla care a lipit afișe pentru el în campania electorală că totul este un mare teatru. Am ales greșit, am mizat pe persoana greșită. Trebuia să ne gândim mai bine să nu începem războiul împotriva lui Băsescu pentru că astăzi aveam guvernarea. Avem informații că Iohannis vrea să rupă PNL-ul în două și să-și facă propria lui gașcă, acoliții cu care va guverna cu Ponta. Totul e o mascaradă, românii se vor trezi târziu din acest somn pentru că noi le-am garantat un neamț cinstit și astăzi avem doar un președinte care nu ne mai bagă în seamă. A uitat că fără PNL era zero”, a spus acesta.

• Liberalii au comandat recent mai multe sondaje pentru a afla dacă șansele lor de a intra la guvernare sunt posibile sau nu: toate cele trei sondaje arată un dezastru de neimaginat: Klaus Iohannis a scăzut la capitolul încredere cu 20% în primele 6 luni de mandat. Băsescu, în schimb, a urcat covârșitor. Peneliștii țin secret sondajele făcute în ultima vreme în laboratoarele lor. Astfel că, de la cota de 72% încredere pe care o avea Iohannis în ianuarie 2015 a ajuns la 52% în luna aprilie. Pe de altă parte, în toate cele trei sondaje secrete, a fost măsurată și încrederea românilor în Traian Băsescu și Victor Ponta. Băsescu l-a întrecut pe Ponta la capitolul încredere, cu toate că fostul președinte se confruntă cu justiția. De la 9% încrederea pe care a avut-o Băsescu în ianuarie a ajuns la 32% în luna aprilie. Victor Ponta în schimb a coborât de la 38% la 25%.

• După ce au mâncat toate broaştele din ţara lor, italienii dau năvală în România să termine ciocârliile. Vin „civilizaţii” să ne pape cântăreţele? Pentru o porţie de pate de limbă de ciocârlie este nevoie de 100 de cântăreţe, nu ar fi mai bine să îi servim cu o omletă din testicole de ţânţari (avem destui în deltă).

• Preoții de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au dat un comunicat de presă în care încearcă să explice motivele pentru care au fost excomunicați trei credincioși din Parohia Sfântul Andrei din Focșani. Prelații spun că excomunicarea este de fapt o măsură pedagogică spre îndreptare, și nu una punitivă. Preoții spun că cei trei credincioși din Focșani au instigat la neplata contribuției pentru biserică în perioada Postului Crăciunului. Preoții spun că atunci se citește și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la această colectă destinată ajutorării săracilor din fiecare eparhie.

• La 140 de ani de la înfiinţare, președintele Iohannis le-a vorbit liberalilor seduși de elocința sa că onor PNL este valoros, mai ales pentru că: • a luat ființă în casa unui englez • a contribuit la aducerea unei dinastii străine pe tronul României • şi a susținut un etnic german la Președinția României. Afirmaţia asta o găsiţi pe Internet pe site-ul presidency.ro. O minunăție în toată splendoarea! Ne întrebăm ce-l recomandă pe acest distins să ne reprezinte?

• Recentul control efectuat de Curtea de Conturi la Complexul Energetic Oltenia a identificat nereguli financiare care ajung, lejer, la nivelul a sute de milioane de euro, generate de managementul falimentar practicat de fostul vicepreședinte PSD Gorj, Laurențiu Ciurel, cu girul premierului Victor Ponta. Documentul respectiv se află în posesia mai multor instituții judiciare care amână, în mod cu totul și cu totul inexplicabil, cercetarea reală, pe fond, a posibilelor infracțiuni săvârșite de Ciurel, în detrimentul celei mai mari companii de stat din România.