• Mulţi români din opoziţia tăcută a ţării se întreabă dacă votanţii USL au înţeles ceva din ultimul scandal • Asocierea primarului Emilian Frâncu la campania de încurajare a donării de organe şi mai ales înscrierea sa în Asociaţia Transplantaţilor din România naşte nelămuriri în rândul angajaţilor din Primăria Râmnicu Vâlcea • Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese • Spre deosebire de atâtea soţii de demnitari, Lenuţa Ceauşescu a decis să facă studii • Scandal mare în rândul liderilor PDL Vâlcea pe împodobirea bradului de la sediul de partid • Au circulat diferite feluri de poveşti despre aventurile amoroase ale Lenuţei Ceauşescu
• Mulţi români din opoziţia tăcută a ţării se întreabă dacă votanţii USL au înţeles ceva din ultimul scandal, dacă li s-a clintit măcar puţin convingerea că aceşti oameni merită votul lor. Oare cei care l-au văzut pe deputatul-infractor Vasilescu pe aeroport încercând să fugă din ţară au înţeles că acest om, pe care ei l-au votat, le-a furat banii? Oare au înţeles că el le răpeşte şansa la un viitor mai bun copiilor lor? Oare fac conexiunea că acest om a votat modificarea Codului penal şi că, dacă trecea Legea amnistiei şi a graţierii, urma sa fie scăpat?
• Asocierea primarului Emilian Frâncu la campania de încurajare a donării de organe şi mai ales înscrierea sa în Asociaţia Transplantaţilor din România naşte nelămuriri în rândul angajaţilor din Primăria Râmnicu Vâlcea. Scenariile vehiculate până în prezent sunt: fie primarul intenţionează să doneze organul de cercetare penală care i-a adus deocamdată o condamnare de patru ani de închisoare cu suspendare, fie intenţionează să transplanteze mustăţi tuturor subordonaţilor pentru a-i deruta pe procurorii DNA.
• Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru conflict de interese. Politicianul este acuzat că s-a folosit de funcţia sa pentru a-şi angaja propria fiică la cabinetul parlamentar. Dosarul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deputatul PSD Marian Neacşu este parlamentarul care a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de plen, introducând proiectul de modificare a Codului Penal şi legile privind amnistierea şi graţierea. V-aţi prins de ce?
• Spre deosebire de atâtea soţii de demnitari, Lenuţa Ceauşescu a decis să facă studii. Evident, nu a mers zi de zi la facultate, a beneficiat de un regim special, de meditaţii şi de sprijin în scrierea lucrărilor. După absolvirea Institutului Politehnic, Facultatea de Chimie Industrială, a lucrat la ICECHIM. A devenit rapid membră în Comitetul de partid, apoi secretară de partid pe institut. A avansat în ierarhia administrativă, iar după moartea directorului, ilegalistul Gabriel Mureşan, a devenit ea însăşi directoare. A început să se închipuie om de ştiinţă Nu vom insista aici asupra modului în care s-a desfăşurat susţinerea doctoratului în 1968 şi rolul lui Cristofor Simionescu. Din câte ştim, academicianul Costin D. Neniţescu a refuzat să legitimeze enorma impostură. Dar ea chiar se credea intelectuală, dovadă reacţia indignată de la proces când procurorul a ironizat titlurile ei ştiinţifice. Chiar se credea colegă cu academicienii, se amăgea că este o savantă reală. O ajutat-o şi trubadurii regimului, gen Păunescu şi Vadim, care nu conteneau să o ridice în slăvi ca „femeie, om politic şi strălucit savant”.
• După ce a convocat o şedinţă fulger cu comercianţii din zona Dovali în care li s-a adus acestora la cunoştinţă să îşi amenajeze ceva mai bine tarabele şi chioşcurile din zonă, primarul Frâncu s-a gândit să lase mai moale cu unii dintre ei. Aşa că, pentru spălarea imaginii de buldozerist, Frâncu s-a apucat să le explice bieţilor oameni cum îi poate ajuta el cu modificarea legislaţiei privind returnarea TVA-ului. Probabil că alesul local a uitat că se află pe lista neagră a parlamentarilor de la el din partid.
• Scandal mare în rândul liderilor PDL Vâlcea pe împodobirea bradului de la sediul de partid. Operaţiunea programată pentru joi, 19 decembrie, se va face după reguli bine stabilite de către noua conducere a partidului. Ultimul banc care circulă printre pedelişti este că se va vota în şedinţa forului de conducere cine şi ce ornament va avea dreptul să pună în brad, unele voci luând în calcul şi atârnarea drept ornament a consilierului local Bogdan Costinescu- Pătrăţel.
• Au circulat diferite feluri de poveşti despre aventurile amoroase ale Lenuţei Ceauşescu. Noi le consider invenţii. La fel le considerau şi persoanele care au cunoscut-o îndeaproape. Singura ei mare iubire a fost Nicolae Ceauşescu. Nu este adevărat că doctorul Abraham Schaechter, a cărui sinucidere rămâne un mister, ar fi fost la curent cu asemenea pretinse escapade. Elena şi-a dorit să ajungă în vârful piramidei pentru că, asemeni nevestei lui Enver Hoxha, Nexhmije, voia să fie prezentă la toate acţiunile în care era implicat soţul ei. O glumă din Moscova anilor 30 suna cam aşa: omenirea a cunoscut trei epoci în istorie, matriarhatul, patriarhatul şi secretariatul. Elena aparţinea, ca şi Nicolae, celei de-a treia. Nu avea încredere în Securitate, suspecta pretutindeni conspiraţii. Era meschină şi vindicativă. Ideologic, era total convinsă de dogmele oficiale. Îi erau cu desăvârşire suficiente. Se pot observa similitudini cu Mirjana Markovici, soţia lui Slobodan Milosevici. Radicalizarea politică a Elenei s-a petrecut în timpul vizitei în China în 1971 când a putut constata pe viu influenţa soţiei lui Mao. Ar mai fi de adăugat alte două modele: Jovanka Broz, soţia lui Tito, şi Isabela Martinez, soţia lui Juan Domingo Peron. Poate şi Imelda Marcos.
• Victor Ponta s-a afişat cu olimpicii români pentru a-i premia pentru rezultatele excelente obţinute de aceştia în 2013. Mai mulţi elevi şi studenţi invitaţi să îşi ridice premiul se declară speriaţi că lucrările prin care au obţinute premiile internaţionale vor fi în curând plagiate.
• Iliescule, să ştii
Iliescule, să ştii
Că te aşteptăm, să vii…
Să te l’om la judecat,
Pentru sângele vărsat,
Când cătai să moară mii.
Noi, setoşi de libertate,
N-am avut de viaţă parte;
C-ai numit pe Militaru,
Tu, care urăşti altaru’,
Şi ne-aţi osândit la moarte.
Eram tineri, eram vii,
Unii eram chiar copii;
Şi-acum suntem oase reci,
În mormintele de veci,
Unde ne-aţi băgat, cum ştii.
Lasă un comentariu