Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 24 mai 2016

• Zvonuri cât mai alarmante afirmă că directorul executiv al APAVIL – Vâlcea, ing. Rocsana Iovan şi-a dat demisia din funcţie. • Scandalul HEXI este pornit ca răzbunare de SIE contra SRI care le-a urmărit oamenii, a făcut să fie cercetaţi şi chiar arestaţi. • Aproape că am un sentiment de milă pentru Sebi Ghiță, când îl văd așa de îngrijorat că, după ani de afaceri fructuoase cu SRI și verișorii, s-ar putea să-i iasă și lui un pom în cale. • De la începutul perioadei de campanie, monitorizăm candidaţii din judeţ, stabilind un clasament al seriozităţii, onorabilităţii şi al promisiunilor rezonabile făcute. • Trebuie urgent cerută verificarea la CNSAS a dosarelor lui Ion Mateescu, Virgiliu Condrea şi Dan Condrea (fondatorii Hexi Pharma). • Exclusiv: Hexi Pharma a fost creată, imediat după Revoluție, de reprezentanți ai fostei nomenclaturi. • Știe cineva vreo localitate pe lângă Rm. Vâlcea unde chiar e o competiție electorală? • Când credeam că doar la București reușește candidatul PNL să ia sub 10%, văd un IRES la Craiova: pușcăriabila Olguța Vasilescu are peste 40%, candidatul PNL 8%.

• Zvonuri cât mai alarmante afirmă că directorul executiv al APAVIL – Vâlcea, ing. Rocsana Iovan şi-a dat demisia din funcţie. Şi cum demisia se acceptă şi nu se aprobă, treaba e gata. Se bucură adversarii şi clevetitorii din societatea care şi-a transformat în renume numele. Și cu ajutorul dumneaei! Va fi numit (politic) cineva în această funcţie, acum sau după alegeri? Asta, aşa, ca să vă zicem ce liberal va ocupa funcţia.

• Scandalul HEXI este pornit ca răzbunare de SIE contra SRI care le-a urmărit oamenii, a făcut să fie cercetaţi şi chiar arestaţi. Dan Condrea își ținea banii în conturi din străinătate. Unul dintre aceste conturi personale fiind CH5704835064767572000 de la Credit Swiss Elveția. Ce bucurie mai mare (şi cine poate afla un cont dintr-o bancă elveţiană între SIE şi SRI?) decât să faci public numărul de cont al puşculiţei din care se înfruptau la greu oamenii SRI? Condrea, pare el un ,,presta nome”, dar e mai complicat, căci trăia acum cu o basarabeancă cu legături strânse cu rackeţii ruşi, foarte înspăimântători, după cum spun angajaţii şi fosta sa soţie şi aceştia lucrau cu FSB. Fosta soţie, spune despre Condrea, că mai degrabă te gândeai că te omoară el pe tine, decât că se sinucide. Mai este o moarte tare dubioasă la firma asta, după izbucnirea scandalului. Asociatul tatălui lui Condrea şi cofondatorul firmei a murit suspect. El avea multe răspunderi, mai ales cele cu şi despre bani. Aşa ca… Erbaşu, Dinu Patriciu, I.C. Drăgan, Panait, Dumitru Ţinu, Aldea Teodorovici, Eduard Gugui, Petre Culianu, Horia Rusu – cu o zi înainte de a deveni Preşedintele PNL, gen. Guşă – care s-a opus ca trupele ruşilor să intre în ţară şi care a murit de un cancer galopant la coloană, prin metoda “Radu” – aşa cum o numea, cu drag, gângavul semianalfabet Ceauşescu, gen. Milea – sinucis şi el, judecătorul Gică Popa – care i-a condamnat la moarte pe Ceauşeşti, pilotul elicopterului lui Ceauşescu – care, sanchi, din prostie a intrat în reţeaua de înaltă tensiune, colonelul Ardeleanu – şeful USLA – mort, cică, intoxicat cu pesticide, în sera proprie, Pleşiţă, Nicolski, Muşetescu şi Radu Timofte – morţi amândoi în aceeaşi săptămână în care erau chemaţi prima dată la DNA să explice privatizările falimentare pentru România făcute doar cu ruşii, gen. Tănăsescu – fost adjunct SIE, cel care a făcut reţelele de spionaj anti NATO (tatăl lui ,,Mutulică” – fost ministru de Finanţe sub Bombonel Vodă) ş.a.m.d.

• Aproape că am un sentiment de milă pentru Sebi Ghiță, când îl văd așa de îngrijorat că, după ani de afaceri fructuoase cu SRI și verișorii, s-ar putea să-i iasă și lui un pom în cale. Ca lui Dan Condrea! În cazul acestuia din urmă, poliţia a anunţat la 2-3 ore de la accident că „ia în calcul varianta sinuciderii” – dar nu şi pe cea a mâinii criminale. Liber la teorii conspiraţioniste, n-are sens să ne mai reţinem.

• De la începutul perioadei de campanie, monitorizăm candidaţii din judeţ, stabilind un clasament al seriozităţii, onorabilităţii şi al promisiunilor rezonabile făcute. Pe primul loc se situează, de departe, candidatul Partidului România Unită – Florin Brăgău. El a devenit simpatic nostalgicilor (ba, chiar tuturor) care susţin naţionalizarea firmelor care distribuie curentul electric şi gazele naturale. El, prin programul său, are o altă voce decât a celorlalţi competitori. Vrea, cu adevărat, binele tuturor. Păcat că mulţi din tovarăşii lui de idei nu vor avea curajul să-l însoţească pe drumul revenirii ţării pe făgașul economic care ne-a afirmat. Dar mai ştii!?

• Trebuie urgent cerută verificarea la CNSAS a dosarelor lui Ion Mateescu, Virgiliu Condrea şi Dan Condrea (fondatorii Hexi Pharma). E esenţial acest lucru. Societatea civilă şi presa de bună credinţă trebuie să ceară asta. Ăştia sunt dubioși…

• Exclusiv: Hexi Pharma a fost creată, imediat după Revoluție, de reprezentanți ai fostei nomenclaturi. Compania Hexi Pharma Co. a fost creată de un fost inspector general la Direcția Farmaceutică din Ministerul Sănătății din perioada comunistă, care a devenit, după Revoluție, primul secretar al nou-înființatului Colegiu al Farmaciștilor din România. A venit momentul să arătăm întregii ţări că toată mizeria post decembristă provine de la PCR şi fosta securitate, dacă nu o vom face, suntem un popor de idioţi şi vom plăti în continuare cu vieţi omeneşti…

• Știe cineva vreo localitate pe lângă Rm. Vâlcea unde chiar e o competiție electorală? Unde se întâmplă „ceva”? M-aș duce să fac un reportaj la firul ierbii, dar nu vreau să dau peste vreun blat, pentru asta pot sta în acasă. Și nu mai mult de 45 de km de Râmnic, pentru că nu e combustibilul chiar așa de ieftin și nici n-am timp să stau prea mult în mașină. Din calculele noastre, privind seriozitatea candidaţilor şi aprecierea de care se bucură, în vreo 10 localități alegerile sunt câștigate deja. Mai bine nu s-ar mai cheltui banii afectați electoral de la guvern. S-ar face economii…

• Când credeam că doar la București reușește candidatul PNL să ia sub 10%, văd un IRES la Craiova: pușcăriabila Olguța Vasilescu are peste 40%, candidatul PNL 8%. Dacă vrem să înjurăm alegătorii, putem să o facem, dar eu v-aș ruga să vă uitați unde a fost opoziția locală în Craiova, din 2012 până azi. Zero. Toți liberalii îi mâncau din palmă Olguței. Până în februarie 2016, organizația Dolj a PNL a fost condusă de celebrul Mișu Voicu, co-autor la legile electorale, împreună cu Zgonea și restul pesediştilor. Cu câteva luni înainte de oficializarea dezastrului din Dolj, Voicu a șters-o de la conducerea organizației și s-a refugiat la București.