Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 12 octombrie 2017

• Jandarmii vâlceni vor neapărat să eradicheze furtul materialului lemnos de pe raza judeţului Vâlcea! • Situaţie de râsul curcilor în oraşul Bălceşti! • Ca şi în comuna Bujoreni, lupta electorală pentru primăria Vlădeşti este ca şi câştigată de PSD • S-au umflat mușchii pe liberali. Sub îndemnul ”Haideți că se poate”, președintele PNL, Ludovic Orban îi cheamă la oaste pe liberalii rătutiți pentru că PSD a scăzut în sondaje • Un poliţist din județul Teleorman este cercetat disciplinar de șefii săi după ce a filmat un gândac în sediul Centrului Operaţional şi a postat imaginile pe Facebook

• Jandarmii vâlceni vor neapărat să eradicheze furtul materialului lemnos de pe raza judeţului Vâlcea! Oamenii legii au emis un comunicat pompos în care au anunţat cu surle şi trâmbiţe că au confiscat o cantitate de 3,5 mc de material lemnos, asta în două comune aflate la mare distanţă una de alta, Mitrofani (sudul judeţului) şi Brezoi (nord). Mai mult, jandarmii au pus şi poze cu aceste lemne, transportate cu papucul sau cu o remorcuţă. Aşa că… aviz pentru cei care vor să fure un braţ de lemne pentru iarnă… fapta contează, nu cantitatea! Vorba aceea, cine fură azi un ou, mâine fură un bou!
• Situaţie de râsul curcilor în oraşul Bălceşti! Deşi toate persoanele aflate în îngrijire în Centrul pentru Persoanele Vârstnice au fost mutate în alte spaţii, consilierii locali n-au fost de acord cu desfiinţarea căminului. Votul negativ dat în ultima şedinţă extraordinară, a şaptea în ultimele luni, a făcut ca angajaţii să nu poată beneficia de ajutor de şomaj, iar salariile nu le-au mai luat de aproape un an. Întâlnirea a durat mai bine de 2 ceasuri, în care social democraţii au cerut executivului să predea clădirea rămasă goală către Consiliul Judeţean Vâlcea. Liberalii s-au opus, invocând faptul că spaţiul poate redeveni un spital. Pesediştii au propus în cele din urmă un amendament, legat de plata salariilor angajaţilor căminului de bătrâni, care a fost votat. Când toată lumea se aştepta ca aleşii locali să ia o decizie în privinţa căminului de bătrâni, social-democraţii au părăsit sala, chiar dacă votaseră amendamentul propus, aşa că proiectul a picat din cauza lipsei de cvorum. Aşadar, deşi nu mai are nici un beneficiar, angajaţii nu mai au activitate, centrul va funcţiona în continuare, iar Consiliul Local va mai adăuga la datoria de 5,5 miliarde lei, alte sume reprezentând plata salariilor. În plus, salariaţii nu pot fi trimişi în şomaj.
• Ca şi în comuna Bujoreni, lupta electorală pentru primăria Vlădeşti este ca şi câştigată de PSD. Fără o strategie clară în privinţa dezvoltării localităţii din vecinătatea Râmnicului, liberalii au puţine şanse de a câştiga alegerile parţiale din această localitate, mai ales că au ales candidatul pe ultima sută de metri (asta în urma unui sondaj de opinie). În timp ce social democraţii l-au aruncat de mult în luptă pe actualul interimar, Cosac, care beneficiază de sprijinul liderului PSD Vâlcea, dar şi de fostul edil, actual consilier al preşedintelui pesedist Constantin Rădulescu. Atâta timp cât conducerea PNL Vâlcea este conştientă că primăria Vlădeşti va fi în continuare “roşie”, vom asista probabil la o campanie electorală la fel de anemică….
• S-au umflat mușchii pe liberali. Sub îndemnul ”Haideți că se poate”, președintele PNL, Ludovic Orban îi cheamă la oaste pe liberalii rătutiți pentru că PSD a scăzut în sondaje, ca urmare a unor bâlbâieli în echipa guvernamentală. Așadar, PSD a scăzut în sondaje, PNL a crescut un pic, dar nu pentru că ar face vreo Opoziție constructivă. Cel puțin la Vâlcea, este clar că liberalii sunt în pană de idei atâta timp cât pentru primăria Vlădești au propus pentru a patra oară un candidat perdant, pe Cătălin Mamotă.
”Primul sondaj independent, realizat de IMAS, aruncă în derizoriu sondajele de casă mincinoase ale PSD și arată adevărul: PSD a scăzut sub 40%, iar PNL a crescut la peste 30%.
Acest rezultat, care arată trendul ascendent al PNL, trebuie să ne determine pe fiecare dintre noi să fim serioși, consecvenți, dedicați interesului public, să nu ne abatem de la principiile și valorile noastre, să ne luptăm fără menajamente cu gașca nocivă care vrea să transforme țara în propria feudă. Trebuie să deschidem și mai mult partidul către societate, să intensificăm comunicarea cu oamenii, să stabilim parteneriate solide cu societatea civilă, să elaboram soluții serioase pentru problemele cu care se confruntă românii.
Haideți, că se poate!”, este îndemnul liderului liberal.
• Un poliţist din județul Teleorman este cercetat disciplinar de șefii săi după ce a filmat un gândac în sediul Centrului Operaţional şi a postat imaginile pe Facebook.
Un agent-şef adjunct de poliţie de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman este cercetat disciplinar şi riscă sancţionarea pentru că a filmat un gândac în sediul Centrului Operaţional. Imediat după ce s-a aflat acest lucru, sindicatul „Diamantul” a sesizat cazul agentului din Teleorman ministrului Carmen Dan.
Șefii i-au reproșat faptul că a făcut poze și un scurt video fără a avea autorizație, iar polițistul își poate pierde acum locul de muncă. Polițistului i-a fost comunicat că este supus unei cercetări disciplinare pentru realizarea unui videoclip, fără autorizare, din interiorul unei zone de securitate/administrativă a Centrului Operațional şi distribuirea acestuia pe pagina de facebook a sindicatului „Diamantul”.
• Pataliputra