Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 11 Decembrie 2014

• Victor Ponta şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, au convenit calendarul demisiei şi numirii noului premier • Bugetul pe 2015 este o fantasmagorie icnită din nişte minţi cretinoide • Uite cum este luat la mişto partidul nostru de guvernământ într-un ziar rusesc • Ca reacţie la un articol apărut în presa centrală, printr-un comunicat plasat pe agenţia de presă a Patriarhiei, nea Daniel, regele bugetarilor din România, patriarhul BOR, Preafericitul, ne cam ia de preaproşti • Pe culoarele politice se aude că în perioada următoare vom avea parte de o nouă arestare spectaculoasă

• Victor Ponta şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, au convenit calendarul demisiei şi numirii noului premier. După toate probabilităţile, noul guvern restructurat va primi şi doi independenţi surpriză. Propuşi de Iohannis. Marţi, Victor Ponta va conduce ultima şedinţă de guvern. Gabriel Oprea, şeful „salvatorilor naţionali”, adică UNPR, va prelua sarcina de a gestiona activitatea executivului până la depunerea unei moţiuni de cenzură. Care nu este posibilă înainte de sfârşitul lunii februarie 2015. Sursele noastre spun că s-a luat în calcul şi căderea guvernului la votarea bugetului. Însă acest lucru ar însemna o lungă perioadă de instabilitate şi creşterea pericolului de a se intra din nou în recesiune.
• Bugetul pe 2015 este o fantasmagorie icnită din nişte minţi cretinoide. O construcţie din hârtie creponată care este vândută ca fiind făcută din oţel-beton. Lucru evident şi pentru oameni mai puţin iniţiaţi, darămite pentru negociatorii CE şi FMI. Ei au vrut să se asigure că în noul buget, cu toată dezlânarea lui, se fixează măcar un punct de reper recunoscut de toate părţile. Un deficit real. Care este de 1,4. Pentru că acel 0,9 care ne-a fost nouă clamat şi reclamat la televizor este o minciună. Este, de fapt, 1,4 al guvernului dar fără minciuni. Cum ne-au minţit şi manipulat? Simplu. După manual. Cu Vâlcov asumându-şi rolul lupului deghizat în miel. Care, culmea tupeului, iese la geam şi strigă că-l mănâncă lupul. Pe surse s-a aflat că negocierile sunt în impas. Ştiindu-se că toţi vor sări să preia subiectul. Ca arşi. Pe ce s-au bazat? Pe factorul emoţional generat de declaraţiile apostrofatoare ale lui Traian Băsescu, de cu o seară înainte, la adresa reprezentanţilor FMI şi Comisiei Europene. Practic, nişte javre. Pentru că Ponta s-a mai şi dus la Antena3 şi şi-a dat ochii peste cap exact pe motivul că Băsescu îşi umileşte ţara în faţa pretenţiilor FMI. Că Ponta este o jigodie ordinară care şi-o vinde şi pe mă-sa ca să scape din încercuire, la un moment dat, s-a demonstrat. Nu realizăm însă de ce s-a băgat Vâlcov în rahatul ăsta. Care oricum era uşor de demontat.
• Uite cum este luat la mişto partidul nostru de guvernământ într-un ziar rusesc: „PSD-ul a dorit să-l desemneze drept candidat la preşedinţia ţării pe Lenin – dar acesta a refuzat cu răceală. Trebuie spus că Lenin e foarte auster (numai piele şi os) iar giumbuşlucurile lui alde Vanghelie sau Ponta îl lasă complet rece (la propriu). De-asta n-a mers. Poate peste 5 ani…”. Ăştia le sunt prietenii de la răsărit?
• De ce duc unii bărbaţi la bordel? Ca să-şi rezolve o nevoie fiziologică acută. Că doar nu s-or duce ca să se închine! De ce s-a dus Victor Ponta la Antena 3, la emisiunea Sandrei Stoicescu? Ca să-şi rezolve o nevoie fiziologică. Nu, nu e vorba de nevoia pentru care unii bărbaţi merg la bordel, dat fiind că Sandra Stoicescu a stat toată emisiunea în picioare, în stilul „să facem cu toţii varice!” promovat de Mihai Gâdea, în timp ce Victor Ponta a stat tot timpul pe scaun.
Victor Ponta a mers la Antena 3 pentru a-şi rezolva nevoia fiziologică de a lătra la Traian Băsescu. Aşa cum, după felinarul roşu, ştiai pe vremuri că, intrând la bordel, îţi vei rezolva o anume nevoie, mergând la Antena 3, chiar dacă postul n-are felinar roşu, ştii că-ţi poţi rezolva nevoia de a-l înjura pe Traian Băsescu.
Chelăreasa lui Dan Voiculescu nu s-a dezminţit. De la un capăt la altul ea a fost o dulce cu Ponta. Din când în când mierii de pe buzele ei îi lua locul agurida. Venea momentul când vorbea despre Traian Băsescu. Simţindu-se ca la el acasă, Victor Ponta l-a înjurat pe Traian Băsescu. Peste nici două săptămâni, Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte. Ce rost a avut lătratul asta din partea lui Victoraş?
• Ca reacţie la un articol apărut în presa centrală, printr-un comunicat plasat pe agenţia de presă a Patriarhiei, nea Daniel, regele bugetarilor din România, patriarhul BOR, Preafericitul, ne cam ia de preaproşti. Potrivit comunicatului publicat, Patriarhul Daniel este asimilat la salarizare cu prim-ministrul sau cu preşedinţii Curţii de Conturi şi Curţii Constituţionale, cu un salariu lunar net de la stat de 7.731 lei, plus un salariu lunar net de 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureştilor şi are în subordine aproape 1.100 de angajaţi şi „nu lucrează opt ore pe zi, ci adesea între 14 şi 16 ore pe zi”. În plus, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române donează din salariul său 4.000 lei pentru construirea bisericii mânăstirii din satul natal, Dobreşti, judeţul Timiş, şi, printre altele, ajută financiar mai mulţi angajaţi săraci din Administraţia patriarhală şi din Administraţia eparhială „care muncesc mult, dar au salarii mici”, informează Patriarhia. „Din salariul total de 13.900 lei lunar, Patriarhul Daniel donează 6.000, iar de restul, „din iniţiativă proprie”, plăteşte „o contribuţie lunară pentru locuinţă şi o contribuţie pentru masă”, „îşi cumpără hainele, cărţile şi lucrurile strict necesare”, mai anunţă Patriarhia, în comunicat. În plus, „Patriarhia Română virează la bugetul de stat aproape dublu faţă de cât primeşte. Deci, nicio şansă sau niciun pericol de îmbogăţire!”. Şi atunci, de ce i se mai dau Preafericitului bani de la buget? Banii noştri?
• Pe culoarele politice se aude că în perioada următoare vom avea parte de o nouă arestare spectaculoasă. Jurnalistul Robert Turcescu susţine că în următoarele zile un fost ministru va fi arestat. „Aud din surse care zic rar câte ceva, dar când zic, zic, cum că vineri sau cel târziu săptămâna viitoare, un alt «greu» (da’ greu!) al politicii româneşti va ajunge în arest. Un fost ministru. Am şi numele, dar deocamdată vă las cu ghicitoarea”, susţine Robert Turcescu.
• O ştire a făcut înconjurul lumii: Procurorii Parchetului din Munchen au percheziţionat filiale ale Grupului „Airbus Defence and Space” – numele sub care s-a reorganizat EADS. De ce? Magistraţii nemţi au informaţii că s-ar fi comis acte de corupţie în România şi Arabia Saudită. Ce sume ar fi fost fraudate? Circa 3 miliarde de euro, în afaceri cu echipamente şi servicii care garantează securitatea frontierelor. Unde au descins procurorii? În sediile filialei germane „Airbus Defence and Space”. Percheziţiile au avut loc în localităţile germane Ottobrunn, Unterschleissheim, Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen. Vă reamintim că „Airbus Defence and Space” a fost creată la începutul anului 2014, prin comasarea a trei foste divizii EADS, iar Parchetul examinează transferuri de bani suspecte, de mai multe sute de milioane de euro. Cotidianul naţional PUTEREA a publicat, în exclusivitate, Schema Fraudei EADS. În curând vor fi arătate ce sume au încasat drept mită miniştrii noştri, ce ilegalităţi a comis vicepremierul Oprea, ce personaje au negociat în Franţa cu Arnaud Lagardere, cum şi-a cimentat prietenia Ion Ţiriac cu Dieter Zetche – actualul şef al Daimler – şi cu Stefan Zoller, ex-CEO EADS etc. Urmăriţi-ne şi vă vom ţine la curent!