Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CORUPŢII din POLIŢIA Vâlcea, daţi pe mâna justiţiei

Doi poliţişti vâlceni au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Este vorba despre Nicolae Niţu şi Constantin – Cristian Vasilescu Găbrian, care sunt agenţi la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, la compartimentul Drumuri Naţionale, sub directa coordonare a ofiţerului de poliţie Geani Deaconu, acesta din urmă fiind cel ce nu demult îşi dorea cu ardoare să devină şef la SPR Vâlcea.
Conform procurorilor DNA agenţii de poliţie Nicolae Niţu şi Constantin – Cristian Vasilescu Găbrian au comis faptele de corupţie în cursul anul 2013. Primul, inspectorul principal de poliţie Nicolae Niţu este acuzat de săvârşirea a trei fapte de luare de mită, două fapte de fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În schimb, Constantin – Cristian Vasilescu Găbrian a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. „În cursul anului 2013, inculpatul Niţu Nicolae, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea – Serviciul Rutier, a pretins de la 3 conducători auto sume de bani cuprinse între 300 lei şi 100 euro şi a primit efectiv, la data 14 august 2013, suma de 300 lei, pentru a nu le aplica acestora sancţiuni contravenţionale reale, la regimul circulaţiei. La aceeaşi dată, inculpatul Niţu Nicolae a beneficiat şi de ajutorul celuilalt inculpat Găbrian Vasilescu Constantin-Cristian care i-a oferit sprijin în realizarea demersului infracţional. De fiecare dată, în cuprinsul proceselor verbale întocmite, inculpatul Niţu Nicolae nu a constatat contravenţiile reale săvârşite de conducătorii auto respectivi sau a constatat contravenţii nereale şi, în acest fel, nu a aplicat amenzile contravenţionale corelative, prevăzută de legislaţia în vigoare. La data de 22 noiembrie 2013, inculpatul Găbrian Vasilescu Constantin-Cristian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit un act ce intra în sfera acestor atribuţii, omiţând, cu ştiinţă neconstatarea unei contravenţii săvârşită de un conducător auto, care circula cu o viteză de 83 km/h pe un tronson de drum unde limita maximă de viteză admisă era de 50 km/h” – se arată în comunicatul de presă al DNA.
Prima măsură pe care oamenii legii au întreprins-o faţă de cei doi agenţi de circulaţie a fost aceea de a pune poprire pe salariile lor până când se va acoperi suma de 2.020 lei, ce reprezintă prejudiciul produs bugetului local al mun. Piteşti.
În final, trebuie să menţionăm că poliţiştii Nicolae Niţu şi Constantin – Cristian Vasilescu Găbrian au fost trimişi în judecată în data de 8 decembrie a.c., pe rolul instanţei Tribunalului Vâlcea.