Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate,12 decembrie 2013

• Luptă dură între masonii locali şi cei lojile din Bucureşti • Primarul Emilian Frâncu îl împinge în faţă pe vicele Vârlan pentru a se întâlni cu cei doi arhitecţi bucureşteni, denunţători în dosarul de corupţie unde este inculpat • La urma urmei, nu ne mai miră reacţia brutală a lu’ Tata Socru • Liberalii şi pesediştii din CJ se contrează pe tăcute în AGA de la Centrul Expoziţional de la Seaca • Criză de personal pentru mănăstirile lui Frank Timiş • Şoc la şedinţa pe comisii din Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea • Buican îşi trage „averea de protocol” mai spre vestul ţării • Super Comisia Mixtă Nana de anchetă pentru terenurile Ioanei Băsescu are la bază învăţăturile marxist – leniniste • Veste îngrozitoare pentru imaturul membru PSD, fost inspector general şcolar Remus Grigorescu

• Luptă dură între masonii locali şi cei lojile din Bucureşti. Simţindu-se trădaţi, câţiva purtători de şorţ din Râmnicu Vâlcea au sărit deja la gâtlejurile grupării Perpelea-Vlădoiu. Până şi Frâncu, racolat într-o lojă locală în urmă cu doi ani se arată dezamăgit de planurile confraţilor bucureşteni şi încearcă să le sufle acestora proiectul de la Vlădeşti.

• Nesimţindu-se sigur pe sine pentru a se confrunta cu denunţătorii săi, primarul Emilian Frâncu îl împinge în faţă pe vicele Vârlan pentru a se întâlni cu cei doi arhitecţi bucureşteni. Conform contractului aceştia vor trebui să asigure asistenţa tehnică la proiectul de amenajare a zonei centrale din Râmnicu Vâlcea. „Au venit de câte ori i-am chemat. Contractul este contract. Nu au cum să dea înapoi. Nu ştiu dacă s-au întâlnit şi cu Frâncu”, a explicat vicele Vârlan.

• La urma urmei, nu ne mai miră reacţia brutală a lu’ Tata Socru: de când i-a oferit lui Năstase un testicul drept ţintă cinegetică, e posibil să aibă reacţii hormonale ciudate. Mă miră insolenţa altor lideri PSD (au zeci de vicepreşedinţi pe acolo!). Acum câteva seri, o golancă de la ei, fostă peremistă, se agita agresiv cum că nu va creşte preţul benzinei pentru că – ţineţi-vă bine! – preţul barilului e scăzut. Va să zică, românaşilor, dacă a scăzut conjunctural preţul ţiţeiului, i-auzi ia!, luaţi voi o creştere de accize, să nu simţiţi cumva la buzunar ieftinirea ţiţeiului. Credeţi că „poporul” lor înţelege ceva? Las’ să le treacă un pic deruta şi să primească instrucţiuni de la partid ca să poată fonfăi „Jos Băsescu!”

• Liberalii şi pesediştii din CJ se contrează pe tăcute în AGA de la Centrul Expoziţional de la Seaca. Cîlea cere ca lucrurile să fie menţinute în continuare la nivelul de subzistenţă fără schimbarea actualei conduceri, în timp ce reprezentantul liberalilor ameninţă cu boicotarea şedinţei AGA de săptămâna aceasta şi cu demisia. Conform acestuia, activitatea lui Florin Brăgău se reduce doar la a întinde mâna către Consiliul Judeţean ori de câte ori are nevoie de bani.

• Criză de personal pentru mănăstirile lui Frank Timiş. Episcopul vicar Emilian Lovişteanu pare să fi epuizat tot stocul de călugăriţe din ţară pentru a popula cele cinci mănăstiri ridicate de Timiş în nordul judeţului. O nouă campanie de îndoctrinare pare singura soluţie dacă luăm în calcul faptul că mogulul exploatărilor aurifere intenţionează să ducă numărul ctitoriilor sale din Vâlcea la 17.

• Şoc la şedinţa pe comisii din Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea. Convocaţi la finalul întâlnirii, preşedinţii comisiei de sănătate şi de învăţământ, Gheorghe Folea şi Florin Smeureanu i-a trântit direct bomboana pe colivă preşedintelui Cristi Buican. „Nu-i nicio problemă! De vreo 23 de ani Sănătatea şi Învăţământul sunt mereu ultimele sectoare luate în calcul de dumneavoastră”.

• Buican îşi trage „averea de protocol” mai spre vestul ţării. Deşi familia sa deţine importante terenuri în munţii Vâlcii şi administrează firma de produse lactate „Loviştea”, deputatul vâlcean a preferat să îşi mute o parte din turme în vecinătatea comunei Deta, din Timiş. Pentru a ţine operaţiunea secretă, Cristian Buican a apelat la ajutorul unui coleg liberal, proprietar de turme în zona respectivă. Distanţa nu îl împiedică însă pe preşedintele PNL Vâlcea să ia din când în când drumul Timişului pentru a verifica starea oilor sale.

• Când îl tot auzim pe acest ipocrit ce este Prim Ministru că ei sunt beneficiarii a 70% din voturile românilor nemulţumiţi de guvernarea anterioară, ne apucă frigurile. Păi, măi Tontilică! În primul rând, aţi fost votaţi de 70% din cei prezenţi la vot (cca 30%), deci, nesemnificativ pentru a te bate cu cărămida în piept, iar în al doilea rând aţi fost votaţi de creduli pentru că nimic din ce aţi promis nu s-a îndeplinit. De ce nu iei în calcul popularitatea voastră de astăzi când nu credem că mai mult de 20% din cei 70% v-ar mai vota. Voi, USL, reprezentaţi pierzania României şi cândva veţi răspunde pentru actele voastre.

• Printre participanţii la dezvelirea şi amplasarea unei statui reprezentându-l pe Nicolae Titulescu, în Parlamentul Europei, statuie donată Parlamentului European s-a aflat şi puşcăriabilul Adrian Năstase. În ce calitate a ajuns Adrian Năstase să ne reprezinte la PE? În calitate de fost puşcăriaş? Chiar aşa am ajuns? Cine l-a desemnat pentru a ne reprezenta, ar trebui traşi la răspundere. Dar cine să o facă? Am ajuns din nou măscăricii Europei. Acest fost puşcăriaş este cunoscut ca fiind primul PM puşcăriaş din UE. Încotro se îndreaptă ţara asta cu USL-ul la putere? Vai, mama noastră! Doamne, câtă nesimţire ordinară are acest om. Plagiatorul nu a semănat, din fericire, niciodată, cu Titulescu, seamănă leit cu KIM JONG UN.

• Super Comisia Mixtă Nana de anchetă pentru terenurile Ioanei Băsescu are la bază învăţăturile marxist – leniniste, comuniste, securiste dobândite de profesorul Felix, taica popa securistul S(c)ârbu cu perfecţionari şi în străinătate (1985-1989), penalul Dragnea – specialist în regionalizări, descentralizări, buget, autostrăzi, fraudări de orice fel şi mai noii cârlani de securişti Ponta, Voinea, Şova, Constantin şi alte lichele care fac praf 23 de ani de democraţie. Românii se pot mândri că sunt conduşi de plagiatori, repetenţi în serie, sculeri matriţeri, lăcătuşi, comunişti, securişti, pui de comunişti şi securişti, corupţi dar un lucru este sigur: s-a ajuns la fundul sacului. Nu se mai poate fura aşa de mult. S-ar putea ca mâine să fim contrazişi!

• Veste îngrozitoare pentru imaturul membru PSD, fost inspector general şcolar Remus Grigorescu. În ciuda aparenţelor, colegul de partid care l-a predat în ghearele ministrului Remus Pricopie nu a fost nici Gigi Matei, nici Adina Dobrete, ci chiar mentorul său Ion Cîlea. Acesta a căzut de acord cu Pricopie că o parte din numele grele intrate în dosarul „BAC 2013″ din Vâlcea trebuie să dispară din raportul Corpului de Control al Ministrului Educaţiei, aruncându-l apoi pe Grigorescu în vârtejul cercetărilor penale declanşate de procurori. Şi mai prost pentru pesedistul naiv a fost că a umplut din greu puşculiţa partidului în timpul campaniei de şpăguire de la prima rundă a bac-ului din acest an, rămânând şi fără funcţie şi fără bani.

• Teroriştii îl răpesc pe Băsescu şi apoi îl sună pe Ponta:

– L-am răpit pe preşedintele vostru. Până mâine la ora 12:00, puneţi mână de la mână şi strângeţi 2 milioane de euro, altfel îi dăm foc!

A doua zi, teroriştii sună şi zic:

– Domnul Ponta, ai făcut ce ţi-am cerut?

– Da, am pus mână de la mână şi…

– Şi…?!?

– Am strâns doi litri de benzină!…