Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Super-imunitate până la capăt!

De curând, am sărbătorit cu toţii Ziua Internaţională a Anticorupţiei, mândrii nevoie mare că facem şi noi paşi importanţi în acest domeniu, dovadă stând zecile de condamnări ale unor parlamentari, oameni de afaceri sau interlopi din ultimul timp. Dar n-am realizat că useliştii ne pregătesc şi o contra – sărbătoare şi anume: Ziua cea mai neagră a luptei anticorupţie. Aşa putem cataloga ziua de miercuri, 11 decembrie a.c., când puterea USL a trecut prin Parlament legea privind modificările Codului Penal. Pe scurt şi în propoziţii concise asta înseamnă că parlamentarii, primarii, toţi cei care au funcţii publice nu vor mai fi funcţionari publici. Ca atare, nu vor mai putea fi anchetaţi pentru mită. Perioadele de prescripţie s-au redus la jumătate. Astfel, mulţi dintre cei anchetaţi scapă de braţul lung al justiţie.

Giraţi de 70% din puţin peste 30%, atât cât a fost prezenţa la vot în decembrie 2012, useliştii se cred mici Dumnezei şi acţionează ca atare. Acum nu mai putem vorbi doar despre o lovitură de stat, ci, cu adevărat, de o destructurare a statului. Cine a crezut că s-a renunţat la asaltul asupra justiţiei, la preluarea întregii puteri, nu doar a guvernării, s-a înşelat amarnic. Marea confruntare electorală din 2014 cere întăriri. PSD şi PNL se pregătesc să cucerească şi ultimele redute ale democraţiei româneşti şi nu fac rabat de la nimic. Planul este minuţios pus la punct şi respectat cu scrupulozitate de parlamentarii USL. Fiecare dintre ei ştiu că miza este uriaşă.

Planul USL de subjugare a Justiţiei prevede, în primul rând, distrugerea DNA şi a ANI, două pârghii care până acum i-au enervat la culme pe useliştii cu probleme penale. Şi cum altfel pot controla DNA şi ANI decât prin modificarea Codului Penal? Parlamentul suveran a făcut acest lucru, protejându-se, în primul rând pe ei, apoi pe acoliţii lor.

Dacă tot discutăm despre modificările Codului penal, ar trebui să aruncăm o privire în spate şi să vedem care dintre iluştrii noştri parlamentari au pus umărul ca modificările să prindă viaţă. Legea de modificare a fost iniţiată de cinci parlamentari dintre care unul este fostul senator PDL, Sorina Plăcintă, al cărui fiu a fost încarcerat recent, fiind condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare, de fostul senator PNL, Emilian Frâncu, actual primar de Râmnicu Vâlcea, condamnat şi el după cinci luni de încarcerare, în primă instanţă, pentru luare de mită la 4 ani de închisoare cu suspendare, şi de Gyorgy Frunda, fost senator UDMR, actual consilier onorific pe probleme juridice şi minorităţi al premierului Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a reacţionat, susţinând că modificările Codului penal sunt dramatice, adăugând că politicienii se ridică din nou deasupra legii. Şi DNA a reacţionat prompt venind cu precizări clare şi avertizând că parlamentarii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie sau asimilate acestei infracţiuni ar putea să fie achitaţi, iar cei aflaţi în detenţie, prin condamnări definitive, ar putea fi puşi în libertate. Probabil că va reacţiona şi Comisia Europeană, însă ce mai contează pentru USL? Şi-au văzut visul cu ochii. Corupţii lor sunt puşi la adăpost, Codul Penal va intra în vigoare de la 1 februarie 2014, iar poporul va fi cu siguranţă mult prea stresat să ţină pasul cu plata facturilor la utilităţi ca să se mai gândească la faptul că USL a dat drumul la jaful public pentru ei şi oamenii lor.