Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: arhiva Vocea Valcii

Vicepreşedinte de CJ, trimis în judecată pentru corupţie

foto: arhiva Vocea ValciiRând pe rând, DNA îi ia la purecat pe toţi politicienii care ocupă sau au ocupat posturi importante în administraţie şi care şi-au băgat mâinile până la cot în bugetul statului.

Ei bine, o nouă „victimă” a procurorilor anticorupţie a fost trimisă în judecată vineri, 17 iulie a.c., pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Este vorba despre fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, care este acuzat de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și fals în declarații, în formă continuată.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Voloşeniuc a săvârşit faptele în perioada iunie 2008 – iunie 2012, când, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, „a reprezentat în fapt, a negociat și semnat personal acte și documente (constând în facturi fiscale, comenzi comerciale sau contracte și tranzacții comerciale) și a efectuat, ca reprezentant al unei societăți comerciale, operațiuni financiare, ca acte de comerț, pe relația cu mai multe societăți comerciale, comportându-se ca un administrator de fapt al societății, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul”.

Mai mult, vicele de la Bihor şi-a falsificat declaraţia de avere, ascunzând unele părți sociale la societăți comerciale ale lui şi ale familiei sale. Din această cauză, averea lui Voloşeniuc a fost sechestrată „până la concurența sumei de 238.650 lei, reprezentând folosul necuvenit obținut pentru societatea respectivă din activitatea infracțională desfășurată de inculpat”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie luată în cauză.