Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto http://www.valceaturistica.ro/

PRIMARUL din HOREZU, CONDAMNAT sau ACHITAT?

Foto http://www.valceaturistica.ro/Ei bine, iată că încă un proces penal, în care este implicat un nume greu al scenei politico-administrativă din Vâlcea, a ajuns la final. După un an şi trei luni de judecată, primarul oraşului Horezu, liberalul Ilie Fârtat, îşi aşteaptă acum sentinţa.

Magistraţii Judecătoriei Horezu au rămas în pronunţare, în procesul în care edilul PNL este acuzat de fals intelectual în formă continuată. La ultima înfăţişare, de joi, 25 iunie 2015, instanţa a anunţat că va da sentinţa într-un timp relativ scurt, adică joi, 2 iulie 2015, moment în care o altă inculpată în dosar, Victoria Gheorghescu, va depune concluzii scrise, la cererea acesteia.

Gurile rele din politica vâlceană îi cântă deja prohodul primarului liberal Ilie Fârtat, susţinând că, în mod cert, acesta se va alege cu o condamnare, iar, în acest fel, social-democraţii se vor putea lupta, cu şanse mari, la alegerile locale din 2016, pentru a obţine fotoliul de edil al oraşului Horezu. În schimb, liberalii au speranţe că Fârtat va fi achitat şi va putea să-şi continue proiectele la Primăria Horezu, el fiind un edil destul de activ şi cu iniţiativă.

Aşa cum spuneam, edilul PNL este acuzat de fals intelectual în formă continuată şi va fi judecat după Noul Cod Penal, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă să fie condamnat la trei ani de închisoare. Conform procurorilor vâlceni, în urma anchetei, a rezultat că primarul liberal, Ilie Fârtat, ar fi facilitat obţinerea unui contract al Primăriei Horezu de către firma Sacomet, administrată de Florin Nicolaescu, prin ştergerea unei datorii a societăţii respective către bugetul local, o datorie de peste 200.000 lei, adică 2 miliarde de lei vechi.

Alături de primarul Ilie Fârtat a mai fost trimis în judecată încă un funcţionar public din cadrul Primăriei Horezu, dar şi societatea Sacomet SA. Funcţionarul este Victoria Gheorghescu – şefa Biroului Resurse Umane din cadrul Primăriei oraşului Horezu. Victoria Gheorghescu este acuzată că a executat ordinul primarului Fârtat de a radia, din actele publice, datoria Sacomet. În schimb, din partea firmei beneficiare este tras la răspundere patronul Florin Nicolaescu.