Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fratele escroc al unui fost preşedinte CJ Vâlcea se apără cu avocat din oficiu

Fratele unui fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea are mari probleme cu legea. Escroc de meserie, el mai are o condamnare la activ şi se pregăteşte să o primească şi pe a doua. Este vorba despre Valentin Comănescu, fratele fostului preşedinte pesedist al CJ, Iulian Comănescu, care şi-a făcut familia de râs în momentul în care a fost acuzat de înşelăciuni. Omul a ajuns destul de rău acum, el fiind apărat de un avocat din oficiu căruia, la ultima înfăţişare, din data de 22 iunie 2015, i-a încetat împuternicirea.

În această perioadă, la Curtea de Apel Piteşti se judecă apelul unui alt proces penal al lui Valentin Comănescu, el fiind acuzat de înşelăciune şi condamnat de prima instanţă – Tribunalul Vâlcea. Părţi civile în proces se constituie Ministerul Economiei, AJOFM Vâlcea, DGRFP Craiova şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea.

Ultima înfăţişare a apelului a avut loc în data de 22 iunie 2015, când Comănescu a cerut să fie amânată cauza pentru a putea să-şi pregătească apărarea. „Amână judecarea cauzei la 16 septembrie 2015, pentru când se citează părţile care nu au termen în cunoştinţă, potrivit legii. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 22 iunie 2015, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – a fost decizia instanţei.

A înşelat statul cu peste 2,5 miliarde lei vechi

Valentin Comănescu are o istorie penală destul de interesantă. În primul caz, din anul 2010, IPJ Vâlcea a descoperit că, în calitate de reprezentat al SC Comland SRL, fratele fostului preşedinte al CJ Vâlcea a racolat, în perioada 2006-2010, mai multe persoane din Vaideeni (cu vârste între 25 şi 45 de ani), pentru a le angaja fictiv la societatea amintită, iar ca urmare a angajărilor făcute, patronii societății au solicitat şi beneficiat de subvenții oferite din fondurile bugetului asigurărilor de șomaj.

Potrivit datelor comunicate de la AJOFM Vâlcea, în urma convențiilor încheiate cu Comland, firma a obținut subvenții în valoare de 266.863 lei, fiind identificate în baza de date a instituției peste 120 de persoane care au beneficiat de ajutor de șomaj ca urmare a încetării raporturilor de muncă cu firma lui Comănescu.