Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Eternul Vasile Bleotu! PSD merge la Drăgăşani pe mâna unui incompatibil!

foto Vocea ValciiAnul trecut şi-a dat demisia din Parlamentul României după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat dreptate inspectorilor ANI şi l-a declarat incompatibil. Este vorba despre social-democratul Vasile Bleotu, care, cu toate problemele pe care le are, continuă să fie „number one” în Drăgăşani. PSD la Vâlcea de decis să meargă tot pe mâna lui, Bleotu fiind reconfirmat în funcţia de preşedinte al pesediştilor din Drăgăşani la alegerile de la sfârşitul săptămânii trecute.

Vineri, 26 iunie 2015, au avut loc alegeri pentru funcţiile de conducere de la PSD Drăgăşani, Vasile Bleotu depunându-şi candidatura pentru un nou mandat, deşi, practic, el, de mai bine de un an, a dispărut de pe scena politică din judeţul Vâlcea.

Cu toate acestea, pesediştii drăgăşeneni au decis să-i acorde încrederea şi în marea lor majoritate l-au ales pentru a-i conduce încă patru ani de acum înainte, făcând echipă cu primarul din Drăgăşani, Cristian Nedelcu.

Prezenţi la conferinţă fiind liderul interimar al PSD Vâlcea – Constantin Rădulescu, senatorul Laurenţiu Coca, secretarul executiv al partidului Dumitru Persu, Iulian Comănescu, consilierul judeţean şi lider al PSD Bălceşti, Victor Marin, precum şi câţiva primari din sudul judeţului Vâlcea.

Istoria incompatibilităţii şi ancheta penală…

Aşa cum spuneam, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au considerat că fostul deputat de Drăgăşani, Vasile Bleotu, a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, fiind declarat oficial incompatibil. Următorul pas în acest caz a fost sesizarea Parchetului General şi anchetarea penală a pesedistului Bleotu, pentru conflict de interese.

Totul a început în anul 2010, atunci când inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că deputatul PSD Vasile Bleotu se afla în incompatibilitate, deoarece pe lângă funcţia de parlamentar, el mai ocupa şi postul de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB). Astfel, inspectorii de integritate au considerat că vâlceanul a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, el deţinând, încă din anul 2007, simultan două funcţii publice şi încălcând dispoziţiile art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Reamintim că, în data de 10 martie 2014, Vasile Bleotu şi-a dat demisia din Parlamentul României, el aflându-se în acel moment la cel de-al patrulea mandat de deputat de Drăgăşani, dar ocupând în acelaşi timp şi funcţia de director la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.