Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: drept.ucv.ro

Judecătoria Drăgăşani a rămas fără preşedinte!

Foto: drept.ucv.roDecizie surprinzătoare a preşedintelui Judecătoriei Drăgăşani, judecător Irina Olivia Călinescu, care zilele trecute şi-a dat demisia de la instanţa drăgăşeneană şi a cerut transferul său la o altă instanţă. Ca urmare a solicitării ei, Secţia de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil cererea de eliberare din funcţie al preşedintelui Judecătoriei Drăgăşani şi transferul său la o instanţă similară din Craiova, decizia urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2016. Irina Olivia Călinescu a invocat probleme personale şi profesionale, iar CSM nu a avut nicio reţinere în a hotărî eliberarea sa din funcţie, cât şi transferul.

Îngrijorător este faptul că în aceste momente, la instanţa din Drăgăşani există un deficit de judecători de trei persoane şi nici postul de vicepreşedinte nu este încă ocupat.

Despre decizia colegei sale Irina Olivia Călinescu de la Drăgăşani, preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu, a spus: „Regret mult decizia colegei Irina Călinescu. Contribuţia ei, ca şi a altor colegilor tineri din acea instanţă, pentru îmbunătăţirea activităţii judecătoriei, este de netăgăduit.

Mai regret ca nu a fost sprijinită aşa cum ar fi trebuit, iar demisia sa trebuie să se impună ca subiect de reflecţie, cel puţin pentru mine, pentru că este asumată în condiţiile în care colega are, alături de alţi colegi, meritul iniţierii îmbunătăţirii practicilor existente, ca să zic aşa”.