Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Facebook

La Cernişoara, firma MatDan este acuzată că pune viaţa călătorilor în pericol (foto)

Foto: FacebookFirma de transport MatDan recidivează! În ultimii ani, vâlcenii au semnalat foarte multe nereguli în ceea ce priveşte transportul de persoane al acestei societăţi, ei reclamând că sunt înghesuiţi în microbuze ca sardelele, într-o mizerie şi un miros de nedescris. Cu toate plângerile şi reclamaţiile, singurii care au luat măsuri, în limita atribuţiilor lor, au fost poliţiştii rutieri ai Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, care i-au amendat pe cei de la MatDan de fiecare dată când au constatat nereguli. Şi au constatat cu duiumul!

Ultima amendă dată unui şofer al firmei MatDan a fost chiar zilele trecute, când poliţiştii de circulaţie au depistat în trafic la Râureni, pe DN 64, un microbuz al acestei societăţi comerciale care circula cu uşile deschise, punând viaţa călătorilor în pericol. Firma MatDan a luat atunci o amendă de 20.000 de lei.

Uşi ale microbuzelor, legate cu frânghii

Însă, nu numai pe această rută sunt probleme. În seara de 25 noiembrie 2015, o femeie, care face naveta frecvent pe ruta Cernişoara – Şirineasa – Slăviteşti – Băbeni – Râmnicu Vâlcea, a distribuit două poze pe pagina se socializare Facebook în care arăta cum, zilnic, viaţa călătorilor este pusă în pericol de firma de transport MatDan. Ei bine, în pozele respective se vede clar cum uşa microbuzului este legată cu o frânghie, femeie lăsând şi un mesaj în speranţa că reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Vâlcea vor lua, în cele din urmă, măsuri împotriva acestei firme de transport persoane: „Aşa se circula cu firma Matdan de la Cernişoara la Vâlcea. Uşile sunt legate cu frânghii şi pari! Daţi mai departe. Să vadă şi. ISCTR-ul, poate ia măsuri… Se atentează la sănătatea şi viata noastră, pe banii noştri. Ruşine…”.

Conducerea CJ Vâlcea stă cu mâinile în sân…

Aşa cum am spus, de luni de zile, vâlcenii se plâng de condiţiile jalnice în care sunt transportaţi de firma MatDan. S-au făcut publice zeci de fotografii şi videoclipuri, au fost scrise zeci de mărturii ale călătorilor şi cu toate acestea Consiliul Judeţean Vâlcea – instituţia responsabilă cu eliberarea licenţelor de transport – nu a reacţionat în niciun fel.

În altă ordine de idei, conducerea CJ Vâlcea priveşte cu nepăsare cum firma MatDan se joacă cu vieţile a sute sau chiar mii de călători. Ne aşteptam la mai multă compasiune pentru vâlcenii cărora în ani electorali politicienii le cerşesc voturile, dar pe care îi lasă deliberat să sufere şi să se înjosească când se urcă într-un mijloc de transport insalubru şi înghesuit. Dacă domnul Păsat nu are curaj să se ia la trântă cu „guralivul” patron al societăţii MatDan, poate şeful său de partid, Cristian Buican, cel care este de fapt conducătorul „din umbră” al judeţului, se gândeşte mai mult la binele vâlcenilor, decât la „privilegiile” din campania electorală.