Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deaconeasa a denunţat, Parchetul a reacţionat! Adjunctul DNA este anchetat!

Înainte de a fi arestat, omul de afaceri vâlcean Gicuţu Deaconeasa a făcut o plângere penală împotriva adjunctului DNA, drăgăşeneanul Călin Nistor, acuzându-l de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Deaconeasa a fost arestat în altă cauză, dar chiar şi aşa plângerea sa penală îşi face efectul. Asta pentru că, zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva adjunctului DNA, Călin Nistor, printr-o Ordonanţă emisă în data de 7 aprilie 2015, la aproape două luni de la înregistrarea plângerii. Anchetaţi în acest caz mai sunt şi doi avocaţi ai Baroului Vâlcea, Anca Nicoleta Ionescu şi Aurel Popa, pe care Deaconeasa îi acuză că „au fost pe mână cu procurorul DNA”.

Gicuţu Deaconeasa vorbeşte în plângerea sa despre presupuse fapte de corupţie, cum ar fi „abuz in serviciu contra intereselor persoanelor; cercetare abuziva si nelegala; favorizarea infractorilor; trafic de influenta; şantaj; participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice; complicitate la abuz în serviciu contra intereselor personale; fals şi uz de fals, complicitate la fals şi uz de fals; înşelăciune, complicitate la înşelăciune”.

De cealaltă parte, adjunctul DNA, Călin Nistor, nu pare intimidat sau deranjat de faptul că i se fac plângeri penale, iar într-un interviu acordatul jurnaliştilor de la Gândul în anul 2013, el chiar vorbea de tactica celor anchetaţi de a încerca să-i şicaneze pe procurori: „Există o modă de a face plângeri procurorului care anchetează. Unele plângeri sunt făcute de părţi pentru a şicana procurorul, pentru a-l determina să o lase mai moale. E o tactică pentru că dacă intri în acest circ, cel anchetat poate cere la un moment dat recuzarea ta. Eu nu am reacţionat la astfel de plângeri. Plângerile formulate împotriva mea nu aveau corespondent în realitate. Unele nici nu aveau legătura cu mine, dar eram menţionat şi eu prin sesizare. Eu nu ştiu niciun procuror care să fi făcut dosare mari şi să nu fi avut plângeri de acest gen. Alte persoane caută publicitatea spunând că au făcut astfel de sesizări procurorului”.