Acasă Justiție Corupţii vor putea să răsufle uşuraţi: KOVESI, propusă pentru funcţia de procuror...

Corupţii vor putea să răsufle uşuraţi: KOVESI, propusă pentru funcţia de procuror general european

Oportunitatea ca cei corupţi din România să scape de şefa DNA, Codruţa Kovesi, s-a ivit în momentul în care s-a înfiinţat o nouă funcţie în cadrul Uniunii Europene. Este vorba despre funcţia de procuror general european, la care a fost propusă şi actuala şefă a DNA. Votul a fost dat deja în Parlamentul European. Biroul Procurorului European va coordona activitatea de combatere a fraudarii uriaselor fonduri administrate de catre UE.

Deja comisarii europeni s-au gândit la cateva nume pentru ocuparea viitorului post, iar pe lista scurta a nominalizatilor la functia de procuror sef european se afla si Laura Codruta Kovesi. Practic, mandatul lui Kovesi în fruntea DNA expiră în primăvara anului viitor, care coincide chiar cu începerea mandatului noului procuror general al UE.

Deşi Kovesi nu s-a manifestat în niciun fel că şi-ar dori o astfel de funcţie la Bruxelles, pe căi neoficiale se aude că europarlamentarii romani au fost deja tatonaţi de colegii lor din ţară, pentru a-şi oferi spijinul pentru o eventuala candidatura a lui Kovesi.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.