Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto ziarpiatraneamt.ro

FOTO – VIDEO: Bătrân din VÂLCEA care dormea în gară, ajutat de un fost copil al străzii

foto ziarpiatraneamt.roSe întâmplă în gara din Piatra Neamț, acolo unde a ajuns Gheorghe Rădeanu, un bătrân cu handicap din Râmnicu Vâlcea, după ce a fost bătut și alungat de propria familie. Jurnaliștii de la www.ziarpiatraneamt.ro arată că bătrânul din Vâlcea a venit la Piatra Neamț în disperare de cauză pentru a vinde o bucată de teren în zona Bârgăuani. Cum nu a reușit să vândă terenul și cum nu avea bani la el, bătrânul a ajuns să doarmă în gară, unde a fost găsit de un fost copil al străzii, Gheorghe Bozu. Deși mulți oameni l-au văzut pe bătrân dormind în gară, doar acest tânăr i-a oferit un loc unde să doarmă și ceva de mâncare. Mai mult, fostul copil al străzii a anunțat și autoritățile și presa pentru a-l ajuta pe bătrân.

Acum, Gheorghe Rădeanu s-a întors la Râmnicu Vâlcea, unde avea adresa în buletin, după ce în acest caz s-a implicat Poliția Locală din Piatra Neamț. Deși cazul s-a închis la Piatra Neamț, la Vâlcea autoritățile ar trebui să se implice pentru a stabili dacă bătrânul este abuzat, lovit sau maltratat de membri proprii familii. Vom urmări acest caz și vă vom ține la curent.

”Gheorghe Bozu nu este la prima faptă de acest gen. Deși în mod paradoxal Bozu este cunoscut de polițiștii din Piatra-Neamț pentru tulburarea liniștii publice, el s-a implicat de mai multe ori în rezolvarea problemelor oamenilor ce au rămas fără adăpost, cel mai elocvent caz fiind cel al femeii care dormea în sala de așteptare a gării din Piatra-Neamț având un copil nou născut.

Rămâi uimit câteodată când vezi că oamenii care dorm pe străzi sunt ajutați nu de autorități sau de oamenii care o duc bine, ci tot de oameni care au dormit la rândul lor pe străzi și care uneori, dincolo de scandaluri sau ce mai caracterizează acești indivizi, au mai mult suflet și sunt mai umani ca mulți alții care sunt educați și crescuți cu tot ce le trebuie”, arată jurnaliștii de la ziarpiatraneamt.ro.