Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cine o scăpa pe Luluţa?

Se anunţă o toamnă fierbinte. Nici nu poţi sintetiza evenimentele politice aflate în derulare şi nici nu poţi prevede ce se va întâmpla, de cât de repede se petrec ele. Oricum, nu se va întâmpla nimic bun. Doar circ, pentru că se apropie alegerile generale şi prostimea vrea spectacol. Mai toată lumea urmăreşte ce se va întâmpla cu şefa DNA – Codruţa Koveşi, cu speranţa în suflet că va fi scoasă din cărţi. Prea a luat viteză mare, prea crede proastă pe toată lumea şi mulţi s-au supărat pe existenţa ei în viaţa publică. A ajuns o sperietoare şi, foarte grav, după o perioadă de concubinaj cu şefii SRI, între ei s-a declanşat o luptă ascunsă, oarbă şi deznădăjduitoare.

Cei mai încrâncenaţi pe acţiunile „Luluţei” sunt pesediştii, care, de la iarnă, când vor lua guvernarea ţării, o vor trimite pe aceasta în uitare. Aşa spun mai toţi. Ei îl au ca porta voce pe Călin Tăriceanu. Doar americanii mai ţin la ea, restul “colonizatorilor” făcând, deja, pasul în spate. Se aşteaptă doar momentul. Zilele trecute, brokerul fugar Cristian Sima, a anunţat că în politicul mare şi în lumea mondenă a ţării se vor declanşa mai multe scandaluri şi că vor avea loc arestări surprinzătoare, urmate de mari nenorociri politice, până la sfârşitul anului. Poate că aşa va fi, dar nu bag mâna în foc, pentru că ţara deja s-a transformat în Republica Procurorilor. Aceştia, fac ce vor în dosarele de corupţie, tele-arestează, transmit “pe surse” rechizitorii şi alte acte din dosare şi produc, astfel, teama în rândul populaţiei. Par de nestăvilit! Şi totuşi. Să aşteptăm optimişti.

Lupta anti-corupţie nu trebuie să înceteze. O primă victorie împotriva procurorilor DNA a înregistrat primarul de la Craiova – Olguţa Vasilescu. Tribunalul Bucureşti a declarat că fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori în dosarul în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru infracţiuni de corupţie. Bine că Olguţei Vasilescu i s-au pus cătuşe deşi încă există prezumţia de nevinovăţie iar Oprea se plimbă liber şi vioi prin parlament… Infailibilitatea procurorilor se şubrezeşte. Aşa cum tremură şi imaginea şefei DNA.

Cazul Black Cube, după cum a fost denumită operațiunea de spionarea a Codruţei Koveşi și a apropiaților ei, face ca toată lumea bună a României să aştepte să se afle ce conțin documentele și datele compromițătoare la adresa ei şi să se deconspire numele mogulilor care au plătit spionajul la Koveşi. Despre mandatul Codruţei Koveşi, Tăriceanu a spus: „Până-n aprilie se pot întâmpla multe”. Sigur că da! De exemplu, Tăriceanu să fie debarcat de la conducerea Senatului şi în plus să se deschidă un dosar pe numele lui. Tupeul l-a moştenit de la taică-su, turnătorul dovedit la Securitate? Răspunsul co-preşedintelui ALDE ţine de aroganţa prostului. Lângă el stau cei cu dosare la DNA, traseiştii şi panaramele politice.

Îi stă în gât un nou mandat pentru Koveşi. Schimbarea Codruţei îl poate scăpa pe de nopţile nedormite şi de groază de bulău. Călin, inimă zburdalnică, manechinul Zinei Dumitrescu, rămas repetent în timpul facultăţii (o singură dată, nu de două ori „ca Căcărău” sau de trei ori ca Zgonea) nu vrea să iasă la pensie. Sâmbătă se distribuiau pliante electorale cu el prin Bucureşti. Multe erau mototolite sau rupte, aruncate pe jos de „electorat”.

Mi s-a părut interesant că activiştii, ce prestau această activitate, erau tot cei ce, cu ceva timp în urmă, îi promovau pe puşcăriaşul Felix Voiculescu şi pe Piedone, şoferul universal de Piteşti, cel cu bac-ul la 42 de ani şi licenţa de economist, în buricul pământului, la Petroşani. Pe acest bandit tremură pantalonii de frica justiţiei. De aceea luptă cu atâta înverşunare contra Codruţei. Ar trebui condamnat la 10 ani de puşcărie fără să scrie cărţi. Măcar pentru biletul roz. Dar vine încet şi rândul lui dacă românii votează cu cap!