Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO-VIDEO: Manifestări de Ziua Pompierilor în Râmnicu Vâlcea. Ei sunt salvatorii noştri vâlceni!

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinesc 168 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 11.00 – 13.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 11.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare cu:

• Înaintarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim, astfel:

la gradul de locotenent colonel: Niţu Cristian-Radu; la gradul de plutonier adjutant: Badea Gerge-Cristian, Ciopec Ion, Gogu-Neacşu Victoria-Alina şi Neagu Silviu-Gabriel.

• „Mulţumiri” pentru 156 de angajaţi;

• „Felicitări” pentru 55 de cadre

• Diplome de onoare, oferite de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al judeţului Vâlcea, echipajului, câştigător al Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, format din: Cpt. Băcănaru Ionuţ – şef de lot; Plt. adj. şef Nuţă Cecilia – coordonator lot şi concurenţii: Plt. maj. Cârciumaru Cristian, Plt. maj. Gavrilei Lucian, Plt. maj. Petria Rareş, Plt. maj. Ciortan Ovidiu.

• Diplome de onoare, oferite de Agenda pompierului s-au acordat, în semn de recunoştinţă pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor, următoarelor cadre: plutonier adjutant Ticu Eugen; plutonier adjutant Fălcuţă Eugen Alexandru; plutonier major Bălăşoiu Dan-Marian; plutonier major Oprea Teodor – Alexandru

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

Campionatul de minifotbal a fost câştigat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, pe locul doi s-a clasat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,, Ştefan Buterez” al Judeţului Vâlcea, iar pe locul trei s-a clasat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

La campionatul de minifotbal interne locul I a fost ocupat de Garda de Intervenţie Râmnicu Vâlcea, iar locul II de Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani şi pe locul III s-a situat Garda de Intervenţie Govora.

Campionatul de tenis de masă intern a fost câştigat de maior Florea Marian- Alin, acesta fiind urmat de plt. maj. Stroie Adrian-Cristian şi plt. maj. Eftenie Adrian.

Campionatul de fotbal-tenis intern a fost câştigat de echipa formată din plt. adj. Păunaş Iulian şi sg. maj. Gâlcescu, urmat de echipa formată din plt. maj. Cîrstian Gheorghe şi plt. maj. Văcaru Cosmin, iar locul III de echipa formată din plt. adj. şef. Ucă Matian şi plt. adj. Constantinescu Ion.

La campionatul de tenis de câmp intern locul I a fost câştigat de cpt. Decu Marian, Locul II de locotenent Sandală Bogdan şi locul III de cpt. Urluială Marius.

Probele de la Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă au fost câştigate, astfel: la „Scara de fereastră”: locul I a fost ocupat de plt. maj. Teleşpan Claudiu, locul II de plt. maj. Cîrstian Gheorghe, locul III de plt. Obogeanu Marius; iar la „Pista cu obstacole pe 100 de metrii”: locul I a fost câştigat de plt. Obogeanu Marius, locul II plt. Burlan Marian-Nicolae şi locul III plt. maj. Cîrstian Gheotghe

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cu “Drapelul de Tradiţii al Unităţii” prin faţa autorităţilor.

Ziua a fost încheiată cu executarea exerciţiilor demonstrative: „Scara de fereastră”, „Dispozitivul de intervenţie”, descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat şi utilizarea platformei de lucru la înălţime.

În data de 07.09.2016, începând cu ora 15.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depune coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti.

Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem DUMITRU CROITORU, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) DUMITRU CROITORU”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.