Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DJST Vâlcea a organizat prima ediţie “Inițiere în orientare”

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vâlcea, în parteneriat cu Clubul Copiilor Aktivi și Asociația Ecosport, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, ediția I a Concursului Inițiere în orientare. La acest curs au participat 20 tineri voluntari din județul Vâlcea, cu vârste cuprinse între 14-18 ani, fiind organizat la Centrul de Tineret al DJST.

Este drept că în prezent există lucruri mult mai performante, cum ar fi aparatele GPS care te pot scoate din încurcătură sau te pot ghida pe direcția bună atunci când nu mai știi încotro s-o iei. Dar poate că nu întotdeauna vrem să mergem pe unde au mers alții, poate vrem să ne abatem de la poteca lor și să urmăm propriile noastre planuri. In plus, știm cum tehnica modernă, pe bază de baterie, ne poate lăsa când ne e lumea mai dragă. Astfel, cei 20 de participanți au deprins abilități de orientarea in teren și găsirea direcției de mers folosind, cele două elemente indispensabile unui călător, anume harta și busola.

Tinerii s-au întrecut, la final, in cadrul unui concurs de orientare turistică, aplicând cunoștințele acumulate.

La finalul competiției, tinerii au primit cupe, diplome și tricouri inscripționate.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea va sprijini pe viitor astfel de acțiuni, menite să pregătească tinerii pentru orice tip de situație.