Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Jandarm vâlcean ,,Ambasador“ al României în teatrele de operaţii din Afganistan

O nouă misiune internațională NATO pentru Jandarmeria Română. 23 de jandarmi au plecat pentru o perioadă de șase luni în Afganistan”, se precizează într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române, citat de Agerpres. „Contingentul este format din 7 ofițeri și 16 subofițeri, aceștia având vârste cuprinse între 27 și 49 de ani și provenind din mai multe unități teritoriale ale Jandarmeriei, în urma promovării unor examene prin care le-au fost testate cunoștințele de limba engleza şi specialitate, precum si capacitatile fizice, psihice si medicale”.
„Resolute Support” marchează o nouă misiune internațională pentru Jandarmeria Română şi are o durată de șase luni, începand înca din luna august 2018. Misiunea jandarmilor români vizeaza instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate şi instituţiilor afgane.
Unul dintre cei 23 de jandarmi este ofiterul Proteasa Ilie Ionuț care deține o functie de conducere în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vâlcea.
Fiu al comunei Popești, satul Popești, județul Vâlcea, a urmat cursurile școlii generale în comuna natală, iar înca de la varsta de 14 ani a îmbracat haina militară la Liceul militar al Ministerului de Interne din Ploieşti.
Ulterior și-a continuat studiile superioare în cadrul Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.
Ofiterul provine dintr-o familie de oameni simpli, modești si gospodari, este casatorit și are 2 copii.
Originile ,,popeștene” accentueaza potentialul resursei umane pe care a oferit-o aceasta comuna de-a lungul istoriei, un colt mirific al judetului Valcea, unde s-au născut oameni de valoare precum secretari de stat, colonei, profesori, oamenii simpli ai vieții rurale care au avut ambiția de a-si depasi condiția
Participarea ofiterului în context international la misiuni sub egida NATO în Afganistan ce vizeaza instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate şi instituţiilor afgane evidențiaza o buna pregatire profesionala si o abnegatie de neclintit în consolidarea carierei profesionale.
În contextul iminentei Zilei Naţionale a României, îi suntem alături jandarmului vâlcean care ne reprezintă ţara cu profesionalism şi dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale.
.